SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kayısı Kola' Satıldı

'Kayısı Kola' Satıldı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'nin önde gelen grup şirketlerinden Concord Company, yine gıda ve içecek sektörün önemli markalarından Kayısı Kola'yı satın aldı. Bu satın almayla birlikte şirket, gıda içecek sektörüne girerek, ihracat pazarlarını da güçlendirecek.

İnşaat, otomotiv ve turizm sektöründeki markalarının başında gelen Concord Company, uzun dönemdir odaklandığı iş birlikleri ve satın almalarla güçleniyor. Gıda sektöründe bunun ilk adımı “Kayısı Kola” oldu. Gazlı içecek pazarının lider üretici firmaları arasında yer alan Kayısı Kola, bu önemli satın almayla birlikte Kayısı Kola’nın yıllara dayanan gazlı içecekler gücü ile altyapısını da bünyesine katmayı başardı.

1971 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren ve Türkiye'nin gazlı içecek üretimine katkı sağlayarak gıda ihracatında önemli atılımlar yapan Kayısı Kola, Concord Company ile yeni ürün gamıyla birlikte ihracatta farklı pazarlara da girmeye hazırlanıyor.

Konuyla ilgili konuşan Concord Company Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Furkan Karataş, Malatya’nın 51 yıllık içecek markası olan ‘Kayısı kola’ için kurumsal çalışmalara başladıklarını belirterek “Markanın kimliği, lezzeti, üretimi, pazarlanması ve PR’i noktasında birçok uluslararası firmalar ile karşılıklı mutabakat sağladık. Yenilikçi kurumsal kimliği Londra’da tasarım ödüllü firmalarca, lezzet kimliği İtalya’da, şişe tasarımı Almanya ve İran’da, PR çalışmaları ise Türkiye İstanbul’da çalışılmaya başlamıştır. Amacımız bu markayı ulusal ve uluslararası değerini yakalamak. Bu toprakların unutulmaz lezzetini, aslından koparmadan geliştirilmiş bir uluslar arası vizyon ile sektöründeki hakkettiği yere taşımak için memleketimize yatırım kararı aldık. İçecek grubunda asil, kaliteli birçok lezzeti kazandırma niyetindeyiz” ifadelerine yer verdi.

Kayısı Kola markasının Concord Company bünyesine katılması ile üretimin, ürün çeşidinin ve ihracat hacminin artmasına büyük katkı sağlayacağını ifade eden Karataş, “Özellikle AR-GE kanallarımızda bu birleşmenin çok önemli bir sinerji oluşturacağını öngörüyoruz. Türkiye'nin köklü gıda firmasını bünyemize katmaktan çok mutluyuz. Bu satın alma böylesine olağanüstü günlerden geçerken Türk ekonomisine ve gıda sektörünün geleceğine olan güvenimizin de bir göstergesi. Tüm değerlerine saygı duyduğumuz bu markanın, değerine değer katacak üretim ve depolama tesisi inşa edeceğiz. Teknolojinin en son imkânlarını bulunduran üretim makineleri, alanında uluslararası ödüller kazanmış uzmanlar ile urun geliştirme departmanı, tesisin içinde halimizin Works shop çalışmaları yapabileceği ‘Kayısı Kola Atölye’ alanı, Türkiye de bir ilk olan ‘Gazoz Müzesi’ni sergiye açacağız. Amacımız modern, kaliteli sağlıklı ortamlarda urunu muzu üretmek, halkımızın desteğini ve ilgisini karşılıksız bırakmamak, yenilikçi bir tesis inşaat etmek. Yatırım ve satın alma planlarımız aynı şekilde devam edecek"

İhracat rotası Avrupa
Bu satın alma ile birlikte özellikle Avrupa ülkelerinde önemli bir atılım yapacağını da vurgulayan Karataş, “Ocak 2021 başından bu yana büyük bir özen ve titizlik içerisinde yürüttüğümüz bu satın alma ile şirketimiz açısından çok önemli bir atılımı gerçekleştirdiğimize inanıyoruz” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • Alp (1 yıl önce)
    Buradaki yorumların bir kisminin aynı kişiler tarafından firmayı övmek için girildiği çok belli. Umarım kayisikola markası mundar olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (1 yıl önce)
    Hayırlı olmasını diliyorum. Çocukluğumuzdan beri severek içtiğimiz, 50 yıllık bir geçmişi , kendisine ait ayrı bir aroması olan, bu markamızın artık herkesin tanıyacağı ve içince de vazgeçmeyeceği için Concord şirketine ve Malatyamız a hayırlı olmasını diliyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Metin Uzun (1 yıl önce)
    Hayırlı olsun. insAllah artık kayisiyi baskilden değil malatyadan alırlar. Malatya markası malatya kayisisi kullanmalı
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Malatyasporlu44 (1 yıl önce)
    Bu firma Malatyasporumuzun magazalarini bedava yapmisti tanidim bu firmayi
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Hüseyin bayraklı (1 yıl önce)
    Hayırlı olsun böyle başarılı bir firmanın almasına çok sevindim başarılar diliyorum
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Erdal (1 yıl önce)
    Hayırlı uğurlu olsun malatyamıza hayırlı olsun
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Fatih YILDIRIM (1 yıl önce)
    Bu denli önemli bir firmayı gene malatyamıza güzel işler kazandırmış olan CONCORD gibi değerli bir firmanın bünyesine katmış olması tüm malatya açısından güzel bi iş olmuş hayırlı olsun CONCORD ailesi …
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Cihat Çelik (1 yıl önce)
    Hayırlı uğurlu olsun inşallah. Çok sevindik. Malatyamıza hayırlı olur inşallah.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Nevzat (1 yıl önce)
    Malatyamızın değeri olan kayısı kolaya değer katacak değerli iş insanı Furkan beye ve ekibine başarılar diliyorum hayırlı olsun
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Hacı Bayram Korkmaz (1 yıl önce)
    Hayırlı olsun. Başarılar dilerim.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Nevzat (1 yıl önce)
    Malatyamızın değeri olan kayısı kolamıza değer katacak değerli iş insanı Furkan beye başarılar diliyorum
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Fetullah (1 yıl önce)
    Çok güzel bı kola tavsiye ederim herkese sevrek içiyoruz
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Metehan Sevinç (1 yıl önce)
    Bu güzel değeri daha da iyi yerlere taşıyacak nadir firmalardan. Tüm hemşerilerime ve Concord Company’e hayırlı olsun.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Şahin (1 yıl önce)
    Çok başarılı bir çalışma Allah hayırlı uğurlu etsin inşallah
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Aykut (1 yıl önce)
    HAYIRLI OLSUN Çok iyi olmuş sevindik buna başarılar dileriz
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Arzu (1 yıl önce)
    Kaysi kolaya yeniden hayat veren concord company her işte başarılı olduğu gibi malatyamizin kaysi kolasinida dünyaya tanıtacak. Başarılarınız daim olsun yolunuz açık olsun .
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Uğurcan (1 yıl önce)
    Hayırlı olsun Bursanın Uludağ gazozunu herkes biliyor ,Kayısı kola da aynı şekilde olur artık
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Recep (1 yıl önce)
    Kayısı kolayı dahada güzelleştireceğine eminim, Malatyamıza hayırlı olsun..
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Tc Cumali (1 yıl önce)
    Kayisi kola ucar cok sevindim istanbulda icemiyoruz.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Simge (1 yıl önce)
    Hayırlı olsun Concord çok güzel işler yapıyor her zaman eminim yeni işleri de çok güzel olacak
    %89
    %11
    Yanıtla
  • MalatyaninGaysisi (1 yıl önce)
    Yav bu adamlar su lukus otomotivci insaatci deilmiydi kola ne alaka
    %80
    %20
    Yanıtla
  • cCc Cevdet (1 yıl önce)
    KayisiKolaya Concord sahip cikti hayirli olsun.Malatyanin oz evladi Karataş
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Suphi (1 yıl önce)
    Güzel bir girişim.Bursanın Uludağ gazozu nasıl artık herkesçe biliniyorsa,Kayısı Kolanında bilinirliğini de artıracaktır.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Alperen (1 yıl önce)
    Demir gazozundan sonraki nesil için Malatyalı her çocuğun hayallerini süsleyen içecekti. Adı da tadı hala belleklerimizde olan Kayısı Kola inşallah aynı ismi ile devam eder.
    %91
    %9
    Yanıtla