SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gri Skandal'da İnceleme Çok, Yargılama Yok!

0
Güncellendi - 2021-09-25 03:49:24
'Gri Skandal'da İnceleme Çok, Yargılama Yok!
A- A+ PAYLAŞ

"NE GÖREVDEN ALINAN VAR, NE DE DOĞRU DÜRÜST SORUŞTURMA.." Başta Malatya- Yeşilyurt Belediyesi olmak üzere Türkiye'den bazı belediyelerin yürüttüğü, "Gri Pasaport ile insan kaçakçılığı" skandalına ilişkin olarak Almanya'da 4 soruşturmanın açıldığı, bu soruşturmalardan birinin tamamlandığı, 3'ünün ise devam ettiği öğrenildi.

Deutsche Welle (DW) Türkçe'nin haberine göre, Türkiye'de Nisan ayında gündeme gelen belediyelerin hizmet pasaportlarıyla insan kaçakçılığı yaptığı iddialarıyla bağlantılı sadece Almanya'nın Bavyera Eyaleti'nde dört soruşturma açıldı.

Türkiye'de ise Gri Pasaport (Hizmet Pasaportu) ile yurt dışına insan kaçırma iddiaları ile ilgili olarak 19 ilde inceleme- soruşturma yürütüldüğü bildirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın Gri Pasaport skandalına dair verdiği soru önergesine karşılık verdiği yazılı cevapta, hizmet damgalı pasaport iş ve işlemleri için 19 ilde inceleme ve soruşturma yürütüldüğünü açıkladı.

İçişleri Bakanı Soylu'nun soru önergesine verdiği cevabi yazıyı twitter hesabından paylaşan Veli Ağbaba, "Devletin resmi pasaportuyla yurt dışına insan kaçıran AKP'li belediyelerin soruşturmaları bir türlü bitmiyor... Ne görevden alınan var, ne doğru dürüst açıklama...Unuttuk sanmayın!" dedi.

Bavyera Eyalet Hükümeti açıkladı: 3 soruşturma yürütülüyor

Bavyera Eyalet Meclisi'nden Yeşiller Partili Milletvekili Cemal Bozoğlu'nun verdiği soru önergesini cevaplayan Bavyera Eyalet Hükümeti, eyalette Weiden in der Oberpfalz, Traunstein ve Münih savcılıklarında konuyla ilgili soruşturmalar yürütüldüğü bilgisini verdi.

DW Türkçe'den Elmas Topçu'nun haberine göre, Weiden Başsavcılığı, Çekya sınırındaki Waidhaus'ta Ekim/Kasım 2020 tarihlerinde yapılan kontrollerde, aynı organizatörlerin getirdiği ve gri pasaportlarla giriş yapan çok sayıda kişinin tespit edilmesi üzerine soruşturma başlattığı belirtildi.

Weiden in der Oberpfalz Başsavcısı Gerd Schäfer de daha önce DW Türkçe'ye verdiği bilgide 2020 sonu itibarı ile inceleme başlatıldığını,Ocak 2021'de de Çekya sınırı üzerinden en az 213 kişiyi getirmek veya getirmeye teşebbüsten 30 şüpheli hakkında adli soruşturma açıldığını söylemişti.

43 kişiyi davet ettiği iddia edilen şahıs hakkındaki soruşturma da devam ediyor

Almanya'da yürütülen soruşturmalardan birinin, Gri Pasaport yöntemiyle insan kaçakçılığını organize ettiği ileri sürülen ve Yeşilyurt Belediyesi'nin sağladığı Gri Pasaport ile Almanya'ya gönderdiği ve bir daha Türkiye'ye dönmeyen 43 kişi için davet yazısı gönderdiği belirtilen Ersin Kilit hakkında yürütüldüğü bildirildi.

Ersin Kilit hakkındaki soruşturma dosyasının sorumlu Hannover Başsavcılığı'na gönderildiği bildirildi.

İçişleri Bakanı: Hizmet pasaportu işlemleri ile ilgili olarak 19 ilde soruşturma sürüyor

Gri Pasaport skandalının ilk olarak Yeşilyurt Belediye merkezli olarak patlamasından sonra olay bir ayı aşkın sürede Türkiye ölçeğinde yoğun biçimde tartışıldıktan sonra, bazı memurlar açığa alınmış, kısa süre sonra ise görevlerine iade edilmişti.

Üzeri küllenmeye bırakılan skandal konusunda Türkiye'de 19 ilde inceleme ve soruşturma yürütüldüğü öğrenildi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın konuyla ilgili soru önergesini cevaplandıran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hizmet damgalı pasaport iş ve işlemleri 5682 sayılı Pasaport Kanunu doğrultusunda yürütülmekte olup, söz konusu konuya ilişkin Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığınca 19 ilde inceleme ve soruşturma yürütülmektedir" bilgisin verdi.

"Ne görevden alınan var, ne doğru dürüst açıklama"

CHP Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun verdiği cevabı eleştirerek, "AKP'li belediyelerin insan kaçakçılığında son perde... Ne zaman sorsak, 'inceleme sürüyor' diyorlar" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu'nun soru önergesine verdiği cevabi yazıyı twitter hesabından paylaşan Veli Ağbaba, "Devletin resmi pasaportuyla yurt dışına insan kaçıran AKP'li belediyelerin soruşturmaları bir türlü bitmiyor... Ne görevden alınan var, ne doğru dürüst açıklama...Unuttuk sanmayın!" şeklinde bir mesaj paylaştı.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    AKP Kendi adamlarının içinde olduğu hiç bir yolsuzluğu açmadı yargıya taşımadı ki. Amaçları kamoyundan saklayıp halkın unutmasını sağlamak. Hırsızlık, haksızlık yapanların da yanına kar kalmasını sağlıyorlar. Bu dünyada da halkın vicdanına kalmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    gri pasaportlari uzayda yasayanlar vermis Onun icin yargilamaya gerek yokmus adelet yerini buldu yani belediyeler ucretli pasapor Vere bilir
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (2 yıl önce)
    belediye başkanı veya diğer yetkililerin hesap hareketleri incelenirse kimin ne işe bulaştığı açığa çıkar. Ama Öznur ablaları izin vermez, belediye başkanında bunu bildiği için atını koşturuyor rahat rahat. Bu kadar hak ile Allah’ın huzuruna çıkacaksınız ya orda Öznur ablanız da kurtaramaz sizi
    0
    0
    Yanıtla
  • Suat (2 yıl önce)
    Vatandaşın bi beklentisi yoktu,ki zaten sıkıntı yok yani eğer siz basın gurubu bu tür skandalları haber yapınca haberimiz oluyor.Şah,da padişah,ta iktidar onlara herşey serbest ye mamo ye devri hedef 2023 az kaldı....!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (2 yıl önce)
    Ne dediler doğruları bile söylemeyeceksiniz yani görmedik,duymadık ,bilmiyoruz,halbuki olması gereken yanlış yapan baban olsa affetmiyeceksiniz,kendiniz,ana,babanız, aleyhine olsa bile adaletten ayrilmiyacaksiniz, Bedir savaşında esirler arasında bulunan amcası Abbas için ey Allah'ın elçisi amcaniz hakkında diğer esirlerden farklı bir muamele yapalım diyen arkadaslarina , amcamda olsa adaletten ayrilmayiniz herkese eşit muamele yapınız diyen Allah'ın elçisi Hz.Muhmmed(s.a.s)gibi davranmayı bize nasip eyle Allah'ım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Samet (2 yıl önce)
    Demekki tek Malatya değilmiş 19 il daha varmış. Ama bizimkiler sanki tek Malatya’da olmuş gibi şehrimizi rezil ettiler. Pasaport olayını tasvip etmiyorum, büyük yanlış ama bu kadarda şehir düşmanlığı olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)Samet isimli kullanıcı yorumuna
    Rahmetli Erbakan hocam derdiki sizi gidi sizi , değerli hemşehrim malatyadan çevre eğitimine gidenlerde bir kişi Malatyalı yok,ikincisi giden kişilerden 6,10 bin Euro arası para alındığı iddia ediliyor bu durumun yargı tarafından araştırılması ve gerçeklerin ortaya çıkması suçlu varsa cezasını çekmesinin Malatya düşmanlığı ile ne ilişkisi var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu işi yapan ve yaptıranlar vatan haini değil yani...
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    Soruşturma olur ancak suçlu olmaz.eğer bunu yapan başka partiden bir belediye olsaydı,adalet nasıl işlerdi acaba.adalet herkese eşit olmadıkça çalışmaz.
    0
    0
    Yanıtla