SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Gürkan'a Göre "Acil Eylem Planı Malatya'da Tıkır Tıkır İşliyor"!.

Gürkan'a Göre
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Türkiye’de en iyi koordinasyon yürüten, depremle ilgili iş ve işlemleri yürüten şehir, Malatya’dır ve bunu Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Malatya’ya geldiği 3 ziyaretinde de ifade ettiler. Ayrıca bakanlarımızda ifade ettiler. Görünen köy kılavuz istemez” dedi. Gürkan, Malatya’nın yerinde dönüşüm olacağını da tekrar hatırlatarak, “Şehrin omurgasına, kültürüne, kimliğine hafızasına, belleğine hiçbir şekilde zarar gelmeyecek.” ifadesini kaydetti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 14 Mayıs seçimleri kapsamında AKP Malatya Milletvekili ve Adayı Bülent Tüfenkci ile birlikte Hekimhan ilçesinde ziyaret ve gezilerde bulundu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Hekimhan’da bulunmaktan ve siz Hekimhanlı vatandaşlarımızın arasında olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Ayrıca Hekimhanlı hemşerilerimizin kadirşinaslığı için kendilerine teşekkür ediyorum. Hekimhan kadim bir ilçemizdir. Önemli bir ilçemizdir. Maden yatakları anlamında Türkiye’nin en zengin maden ocaklarının ve en zengin maden rezervlerinin bulunduğu bir yerdir. Hekimhan’a 720 kilometre yol yapmışız. Yolları yaparken de şu veya bu belediyeye ait dememişiz. Hepsini yapmışız.” Dedi.

-“Deprem şartları için oluşturduğumuz ‘Acil Eylem Planı’ Malatya’da tıkır tıkır işliyor”

Gürkan konuşmasını şöyle sürdürdü, “6 Şubat’ta bir deprem yaşadık. Adeta kıyametin provasıydı. Yüz yılın felaketiydi. 11 ilimizde 110 bin kilometrekare alanda 14 milyon insanı etkilediği ve 50 bin 500 kişinin vefat ettiği bir kıyamet provası yaşandı.  Vefat edenlere Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Yararlılarımıza Allah’tan sağlık dilerim. Milletimizin başı sağ olsun.  Hepimize geçmiş olsun. Malatya’da da bin 236 vatandaşımızı kaybettik. Malatya’da toplam 414 bin yapı var. Bunun 133 bini yıkıldı.  30 binin üzerinde de artçı depremler yaşadık. Bütün bunların içerinde Türkiye’de en iyi koordinasyon yürüten, depremle ilgili iş ve işlemleri yürüten şehir, Malatya’dır ve bunu Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Malatya’ya geldiği 3 ziyaretinde de ifade ettiler. Ayrıca bakanlarımızda ifade ettiler. Görünen köy kılavuz istemez. Deprem şartları için oluşturduğumuz ‘Acil Eylem Planı’ Malatya’da tıkır tıkır işliyor. Nasıl mı işliyor? Depremlerden hemen sonra enkazların başında belediye personeli var. 718 mahallemizin yolu açık ama Sivas- Kayseri- Malatya yolu kapalı, Kahramanmaraş- Adana- Malatya yolu kapalı. Malatya’da hiç duydunuz mu? ‘Şu köyde yol kapalı, hastaya ulaşamadık’ diye. Bu koordinasyon işidir. Vizyon işidir. AFAD’ın koordinasyonu, Malatya Büyükşehir Belediyesinin yaptığı itfaiye binasında yürütüldü. AFAD ve Kızılay’ın deposu Malatya Büyükşehir Belediyesinin yaptığı Lisanslı Deponun Merkezinde yürütülüyor. Malatya’da dağıtılan yemeklerin hepsi Malatya Büyükşehir Belediyesinin yaptığı Yemek ve Ekmek Fabrikasında yapılıyor ve Malatya’da ücretsiz bir şekilde dağıtılan ekmeklerin hepsi Ekmek Fabrikasında üretiliyor. Ayrıca belediyemiz tarafından yaptırılan yerler yaşam merkezleri olarak kullanılıyor. Kültür merkezleri, sanat merkezleri, yaşam merkezleri olsun hepsi Malatya Büyükşehir Belediyesinin koordinasyonunda yürütülüyor. Şu anda 85 lokasyonda çadır kent, 57 lokasyonda ise konteyner kentler var. Hepsi de Malatya Büyükşehir Belediyesinin uhdesinde yürütülüyor. Altyapı ve üstyapı işlemlerinin hepsi bizim tarafımızdan yapılıyor. Bazen devlet nerede, belediye nerede? diyen vatandaşlar oluyor ama soruyorum, başka ilde olup da Malatya’ya ne gelmemiş? Şu anda Malatya’ya 3 bin 500 tane iş yeri yapıldı. Ama yüze 90’ı boş.”

-“Türkiye’de kaynak sorunu olmayan tek kurumuz”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Hekimhan’a doğal gaz gelmesi için zamanında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına gittik. Ayrıca Hekimhan’a arıtma tesisi yaptık. ‘Akarsulara atık su karışmayacak dedik.’ Bütün ilçelere arıtma yaptık. Bu Türkiye tarihinin rekorudur. Bütün ilçelere çöp aktarma istasyonları yaptık. Bütün yolları asfalt yaptık. Asfaltsız olmayan hiçbir mahallemiz yoktur. Bu yolların yüzde 80’inin bizim uhdemizde olmamasına rağmen yaptık. Dolayısıyla belediye olarak üzerimize düşen görevi, en güzel şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. ‘Demek ki at binenin kılıç kuşananındır. Âyinesi iştir kişinin lâfa bakılmaz. Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde.’ Biz bu çalışmaların hepsini yaptık. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğiyle yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘kaynak sorununuz yok, yeter ki siz iş yapın’ dedi. Türkiye’de kaynak sorunu olmayan tek kurumuz. Sayın Cumhurbaşkanımız bizi bakanlar kuruluna götürdü ve ‘Malatya bizim için önemlidir, Malatya’nın ne talebi varsa bütün bakanlıklar yerine getirecektir’ dedi ve bu doğrultuda hangi bakanlıkta, neyi talep etmişsek, hepsi yerine gelmiştir. Malatya’ya yaptığımız hizmetlerde Malatya tarihinin toplam hizmetinin 5 katıdır.” şeklinde konuştu.

-“Şehrin omurgasına, kültürüne, kimliğine hafızasına, belleğine hiçbir şekilde zarar gelmeyecek”

Gürkan konuşmasının sonunu şu sözlerle bağladı, “Depremden sonrada manifesto olarak, ‘şehrimizin yerinde dönüşümünü istiyoruz. Malatya’da bütüncül plan yapılacak, bütüncül plan lokal alanlarla entegre edilecek, şehir seyrekleştirilecek ve yatay mimarı haline gelecektir. Şehrin omurgasına, kültürüne, kimliğine hafızasına, belleğine hiçbir şekilde zarar gelmeyecek. Demografik ve sosyolojik yapısı bozulmayacak’ dedik. Şu anda şehrimizin planını yapan ilgili müelliflere ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına verdiğimiz ifade bu şekildedir. Şehrimizin değerlerine sahip çıkarak şehrimizi inşa edip, yerinde dönüştürmemiz lazım. Üretimi olumsuz yönde etkileyecek tutum ve davranışlardan da kaçınmamız lazım. Bunların hepsi yapılıyor. Kıymeti vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Eksik olanların hepsi tamamlanacak, ikame edilecek ama öncelikle 14 Mayıs’ta güçlü bir şekilde çıkmamız lazım. Bizler yapılan hizmetlere bakacağız. ‘Yaparsa AK Parti yapar’ ve bugün ülkemizin ayağa kalkması, deprem bölgesinde olan 11 vilayetin ayağa kalkması AK Parti sayesinde olur.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

44 yorum yapılmış

  • muhammet (1 yıl önce)
    "Türkiye’de en iyi koordinasyon yürüten, depremle ilgili iş ve işlemleri yürüten şehir, Malatya’dır" dünyanın en kısa fıkrası. Bütün afet şehirlerinde hatta Sivas Gürün'de bile hasar tespit işlemleri tamamlanıp binaların hepsi askı listesine çıkmış haldeyken bizim basiretsiz, luzümsuz ve liyakatsiz yöneticilerimizin beceriksizliği sağ olsun 94 gündür Malatya'da binaların hasar durumu hala belli değil. Milli servet diye saçmalayıp durdunuz müteahitlerle arsa sahipleriyle bir oldunuz ağır hasarlı binalar tek tek az hasara orta hasara dönüyor. Günü gününü tutmayan idari işlemler var. Çevre şehircilik ve afad sizin belediyenizin elinden biz de şaşırdık kaldık ne yapıyorlar anlayamıyoruz diyor. Türkiyenin en sahipsiz, en şanssız ve bahtsız şehri Malatya, katillerini tanı!
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (1 yıl önce)
    evet acil eylem planı tıkır tıkır işliyor. her gün ağır hasarlı binalardan bir insan ölüyor. inşallah son olur. riya, riya, riya. Allah vatandaşa yardım etsin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gündüzbeyli Murat (1 yıl önce)
    Ben depremden sonra ayda 1 Malatya ma geldim her geldiğimde farklı değişen bir Malatya gördüm.butun enkazlar kaldırılmış yollar açılmış sular tertemiz olmuş daha sayamadığım neler neler.Gercekten eylem planınız tıkır tıkır işliyor.DALGA Mİ GECİYORSUNUZ SİZ MİLLETİN AKLİYLA.Özal Baba nurlar içinde yatsın.O da olmasaymis halimiz nolurmus.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Osman (1 yıl önce)
    Eylem planımı varmış hayret...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Erhan (1 yıl önce)
    Belediye bir kapı numarası bile vermeyi becerememiş neyden bahsediyor bu adam anca boş laf herşeyin iyi olduğunu söyleyerek iyi olmuyor Selahattin Gürkan
    %100
    %0
    Yanıtla
  • enveryas (1 yıl önce)
    malatyayaı acınacak hale getirdiniz il dışındayım vah vah diyip duruyorlar . ne kadar beceriksiz liyakatsiz adamlar seçmişsin malatya hey gidi hey mahvoldu tecde yeşilyurt gündüzbey kileyik. nerde bahçeler nerede güzelim sular. nerede dalbastı kirazlar. nerde CANLAR... hepsinin vebali omuzlarınızda nasıl hesap vereceksiniz ...bostanbaşında ne yapılmaya çalısılıyor. kime verilecek bu arsalar ... neden ağır hasarlı binalara hafif orta verdirdin .annen baban otursaydı verirmiydin sana kuran üzerine yemin ederim vermezdin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vahap KOÇ (1 yıl önce)
    Arada sırada Kiltepe Mah.de uğrarsan iyi olur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Niçin esnaf ın dedikleri ciddiye alınmıyor çok geç kalınıyor..bu iş daha uzayacak ise isyerlerimize konteyner koyup başlayalım.esnaf evde oturmaya alışkın değildir.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Kiremit (1 yıl önce)
    Bu hasar tespitlerini başkana mal etmeyen çalışanları da ben anlamıyorum. Çevre şehircilik işi değil mi
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Bu arada Bostanbaşındaki binalar hızla level atlatılıyor.Vah ki ne vah!
    %92
    %8
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    Gene kendini övmüş.dillere destan belediye başkanımız...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Okan (1 yıl önce)
    Hala Türkiye de tek diyor, Malatya da Türkiye de tek olan yerel yöneticiler. Vallahi değil Türkiye de Dünya da tek…!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • halil (1 yıl önce)
    tıkır tıkır ın anlamını bir bilsek. malatya da neymiş tıkır tıkır işleyen. bir bilsek. bir düşün yakamızdan
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serhat (1 yıl önce)
    Verdiğin ölü sayısına salak olan inanmaz kardeşim her binada 2 kişi ölse verdiğin sayıyı yine geçiyo alay mı ediyosun insanları salak yerine mı koyuyosun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Emrah (1 yıl önce)
    Adam yürüyen kibir. Esnafa yapılan konulan konteynerim dogru %90 boş çünkü lafanıza göre yol kenerına bırakmak yerine esnafla istişare yapıp iş olan yere bırakırsanız bu sefer %90 da dolar. Diğer iş ve eylemler de zaten Allaha emanet. Bunlara rağmen nasıl hersey iyi diye polyanacılık yapıyorsunuz anlamıyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent (1 yıl önce)
    Konuş gürkan konuş şurda 10 ayın kaldı GİDİYORSUN
    %100
    %0
    Yanıtla
  • vahap (1 yıl önce)
    tıkır tıkır işleyen bir eylem planı var mıydı? acaba? neyse tıkırtı değil de saçılan kaynakların şıkırtısı olmasın o sesler?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Necatin (1 yıl önce)
    Cenaze yıkamaktan başka tıkır-tıkır işleyen neymiş acaba malatya ne halde görmüyormu başkan
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Harun (1 yıl önce)
    Etme tutma başkan . Senin işin ahirete kaldı . Adamlar iki ay içinde ev yapıp teslim etti . Sen hâlâ hasar tespiti yapiyon. Yav daha hâlâ ağır hasarlı binayı orta hasara çevirmeye çalışıyosn . Allah'a şükür ki evim yoktur du yoksa nasıl gidip ağır hasarlı evde sağlam deyip çağa çocuğumuzla kalacaktık . Yazık . Tuzun kuru tabi . Ölen sen değil senden değil . Ama ahiret var başkan . Burda başkan olabilirsin ancak ahirette öyle olmayacak .
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (1 yıl önce)
    sayın başkan,manifesto olarak eskimalatya yol guzergahindaki çukurlara bir el atsanız bezdik vallahi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ESKİMALATYALI (1 yıl önce)
    kim inanır söyleyim. bir kendileri birde -tumanına kadar verdikleri. bir kilo nohutu yüz liraya satan çerezciler at izi belli it izi belli
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kündübekli (1 yıl önce)
    Bu ne toplantısı? Deprem bilgilendirme mi, seçim mi, yalakalık mı? Sivas ve K.Maraş yolu ne zaman kapandı? Tarihin 5 katı hizmet yaptık ne demek? Vizlon filan.... Her 3 cümlede bir Çalık gibi Cumhurbaşkanı'nı yad etmeler... Depremin ilk haftasını unutmadık. Sizin gibi kafalar değil sıfırdan normal bir kant inşa etmek, eskiyi bile korumaktan aciz iken hangi vizyondan bahsediyon? Hazır memleketin merkezi dümdüz iken adam gibi, yüzlerce yol imar, trafik, altyapı vs sorunu olmadan habire yollür kazılmadan ve kaldırımlar yenilenmeden dayanacak akıllı bir merkez kurmak vizyonu var mı acaba? Düdük gibi yollara devam. Ya en iyisi tüm belediye başkanları toptan istifa edin başımızı daha fazla ağrıtmayın. Ha giderken şu imar komisyonlarının vazgeçilmez adamı mandalcığınızı da alın baytarın şirketinde birleşip afrika ya da alaska ya gidip müteahhitlik yapın. Ama söz verin tek kattan fazla bina yapmayacaksınız. Biz yandık başkaları yanmasın.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Kuyumcular, sire pazarı gibi eski yerlere bina giydirme ve süs yapan Gürkan bu paraların hesabını vermeli.... yetimin hakkını yiyen iflah olmaz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çok değil 6-7 ay önce yazmışım kuyumcuların oraya yapılan işlerin kışın karda ya da bir depremde sağlıklı olurmu diye gördük hiçbiri kalmadı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bekir (1 yıl önce)
    Her şey Güllük Gülistanlık. tıkır işleyen ney. Malatya yi Malatya olmaktan cikardiniz. Ağır hasarlı binalara hafif hasarli verdiniz daha bu yetmez gibi depremde en agir çok yıkıma uğrayan illerden malatyayi yeniden hasar tespite sokuyorsunuz hangi vicdanla agir hasarlı binayı az hasarliya cevireceksiniz.ben her zaman oyumu ak partiye verdim ama senin bu tutumların sonucu vijdanım sızlıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bekir (1 yıl önce)
    Evet her şey Güllük Gülistanlık sayenizde ağır hasarlı evimize hafif hasarlı raporu verildi. Bunun vebalini nasıl ödeyeceksin. Depremzede gömme ile övünmeye devam et. Bu tutumunla partiye ne kadar zarar verdiğin seçim sonuçlarında ortaya çıkacaktır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı44 (1 yıl önce)
    Her yaptıkları manipülasyon. Gerçekleri halktan gizlemek vsvs. Hiçbir sözlerine inancımız yok. Maalesef sizden hayır beklemiyoruz. İnşallah değişim gerçekleşecek ve gerçekten TOKİ de görevini yapacak Kızılay da.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (1 yıl önce)
    Başkanım memleketinin her bir köşesine yoluna sokağına faydalı olmak için herşeyin en iyisini yapıyor emin olun.
    %18
    %82
    Yanıtla
  • alaaddin (1 yıl önce)
    baskanim tıkır işleyen ney malatyayi malatya olmaktan cikardiniz agir hasarliya hafif hasarli verdiniz daha bu yetmez gibi depremde en agir çok yıkıma uğrayan illerden malatyayi yeniden hasar tespite sokuyorsunuz hangi vicdanla agir hasarliyi az hasarliya cevireceksiniz.ben her zaman oyumu ak partiye verdim vicdanim rahat ama sen belediye baskani olasin diye verdigim oydan vicdanim cok rahatsiz rabbim bu yanlisim icin beni affetsin
    %95
    %5
    Yanıtla
  • dümdüzbeyli (1 yıl önce)alaaddin isimli kullanıcı yorumuna
    hocam hata sende değil bu adamları malatyaya layık görende. haftaya yine oy vererek onları cezalandırabiliriz:)) reyis şöyle bi %90 alsında görsün gününü:)
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Malatya Sever (1 yıl önce)
    Hiç bir sorun yok gibi davranıyorlar herşey 4×4lük gibi vallahi helal olsun bugün seçim olsa Gürkan yine seçilir bakın görün
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Malatya lı (1 yıl önce)
    Ya Halen boş boş Konuşma lar bir gidinde Kurtulak sizden zaten o Yapılan Projeler Yüzünden Millet öldü ve Malından oldu artık bir zerre kadar size Güvenimiz Kalmadı.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Serkan444 (1 yıl önce)
    Evet tıkır tıkır işliyor depremde cenaze gömmeyle övünen başkan
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Osman (1 yıl önce)
    O kadar. Çok. İş. Yapıyorsunuz ki. Sayın. Başkan. Laf. Kalabalığından. Başka. Bir. Şey. Yok. İyi. Ölü. Yıkar. Kefenlersiniz. Depremin. İlk günü. Sabahı. Bir. Taş. Çorbaya. Hasret. Bıraktın. Kendi. Kendini. Övüyor. Cokk basariliyiz. Diyorsun. Bu. Millet. Yemez.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Deniz (1 yıl önce)
    O kapalı dediği yollardan geçen hafta Sivas'a gittim, dün akşamda İstanbul'a geldim ne yolları kapalı ne de yolları bizimki gibi köstebek yuvası ve çukurlarla dolu değil.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Kündübekli (1 yıl önce)
    He. Doğru. Takur tukur bi sesler geliyi. Yalan değil. Kaşkem yok dediydin. Battalgazi belediye başkanlığı dönemini de unuttun. Dev gibi binayı getirip orta yere yaptın hatta o kadar öngürüsüzsünüz ki ekip olarak, kapalı yolu açtın ve binanın batı ucunu yolun içine soktun O dönemde kentsel dönüşüm için ne yaptın? Hadi tüm Malatya'yı geçtik, Battalgazi ilçesinde binalar yıkıldı insanlar öldü. Şimdiki başgan da müteahhitlik işleri yaparken yine bir şey yapmadı. Ama şükür ki ölüler usulüne uygun tahtalı köye yollandı! Ha, uhutmadan şu acil eylem planı nedir, ne zaman hazırlandı onu da bir yayınla da millet okusun. Gerçi senden iyisini kimse bilemez ama yane de yayınla.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Atilla (1 yıl önce)
    Memleket ne hale geldi . Halen siyaset peşindesiniz. Ne yapılabilir diyen yok
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (1 yıl önce)
    tabi depremin ilkgünleri vekillerimiz ve belediye başkanlarımız Malatya halkının yanindaydi .....ruhen. Malatya imarini tam düzenleme imkanı dogmusken ranta çeviri verdiniz..yollar. Bizim neyimize. Oldu olcak anayollari 2 m. Yapında rahatlayalim ves selam
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Esnaf (1 yıl önce)
    Soruyorum 3500 işyerinin yüzde doksani neden boş? Ben esnafım başvurdum. Ve hala bekliyorum. Ben boş bekliyorum. Konteynerler boş bekliyor. Aradaki boşlukları dolduralım lütfen. Tabi şeker fabrikasının arkasi kuyuonu mezarlığının üst tarafı olmamalı. Vizyon sahibi insanların konteyner yerleri ile ilgili yetki alması gerek.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Trajikomedi (1 yıl önce)
    Ölmüşüz ağlayanımız yok. Trajediden komedi nasıl doğar. İşte Gürkan farkı. Şehir ölmüş ama adam hala neyin aklını yaşıyor. Bizimle dalga geçiyor. Sen defin işleri dışında hiç birşey yapamazsın yapamadın. Yapma
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Başlığınız için teşekkürler. Umarım Başkan ! İşaretinin nedenini anlar. Bu söylenen tıkır tıkır işleyen acil eylem planını evi yıkılan, il dışına çıkamayan ve çadır konteyner barınma alanlarında kalanlara sormak lazım. Afad şehir içinde ki irtibat bürolarını bile kaldırdı. Bir soru sormak için organize sanayiye kadar afad merkezine gitmek gerekiyor. Keşke bizimde milyon liralık rezidans dairelerimiz olsaydı. Hayat bizim için de kolaylaşırdı.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • boş (1 yıl önce)
    Bu cümleyi ne zaman kuracaklar diye bekliyordum: Şu anda Malatya’ya 3 bin 500 tane iş yeri yapıldı. Ama yüze 90’ı boş.” saçma sapan tüm kaldırımlara doldurmuşlar camekanlı konteynerlerı. Bunlar mı işyeri! ne plan ne program, sırf para harcamak için tüm kaldırımların kenarlarını dolduracaklar. her kaldırıma market şu bu lazım değil, PLANLI BİR İŞ YERİ sistemi ile konulması gerekiyor onları. 3.500 taneymiş. Hadi doldu diyelim hepsi, insanlar nerede yürüyecek, insanlar nereye arabasını parkedecek, park etti diyelim, oradan diğer araçlar nasıl ve sağlıklı geçecek. tam bir boş boş boş iş sizler gibi. gidip artık ya yeter
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Yazın gerçekleri dile getiriyor güzel eline sağlık utanmıyorlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Rabiye (1 yıl önce)
    İnsan buraya çok şey yazmak istiyor çok şey söylemek istiyor ama bunlar anlamazlar tek temennim bunun bir daha secilmemesi
    %95
    %5
    Yanıtla