SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hain Saldırıya Tepkiler

A- A+ PAYLAŞ

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Sınır Karakolu'na bölücü teröristlerin saldırısı sonucu 15 askerin şehit edilmesinin ardından Malatya'da çeşitli kuruluşlar saldırıya tepki gösterdiler.

CHP İL BAŞKANININ AÇIKLAMASI..
CHP Malatya İl Başkanı Celal Berktaş, yaptığı yazılı açıklamada, “Birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinin yaşandığı Ramazan Bayramı'nın hemen ardından insanlık suçu terör, bir kez daha bir siyasi projeye dayalı olarak çirkin ve karanlık yüzünü yeniden göstermiştir. Hakkari Şemdinli Aktütün Karakolu ve karakolu korumakla görevli askeri birliğimize yönelik hain ve kalleşçe yapılan baskında, kalleşçe saldırı sonucunda 15 Mehmetçiğimiz şehit olmuş ve bazı Mehmetçiklerimizde yaralanmış ve temas kurulamayan Mehmetçiklerimiz olduğunu da üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Büyük bir üzüntü ve acıyla karşılanan bu saldırıyı nefretle kınıyor, alçakça yapılan saldırıda şehit olan askerlerimize rahmet, tüm halkımıza, şehitlerimizin aile ve yakınlarına ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı, sabır; ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu saldırı Türkiye Cumhuriyetine yönelik yapılmış hain ve kalleşçe bir saldırıdır."dedi.

MHP'NİN TEPKİSİ..
MHP İl Başkanı Ömer Ekici'nin, 15 şehidin verildiği terörist saldırıyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklama şöyle:

"Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Aktütün Jandarma karakoluna Irak’ın Kuzeyinde ağır silahlarla yapılan hain ve alçak saldırıda 15 vatan evladımızın şehit edilmesi yüce milletimizi derinden yaralamıştır. Bu hain saldırıyı nefretle kınıyoruz.

Son zamanlarda artarak devam eden hain saldırılar şunu açıkça gösteriyor ki; Türkiye hem bu alçak terör, hem de etnik bölücülükle mücadelede tarihi bir yol ayrımındadır. Konu artık milli güvenliğimizi dış güçlerin iznine ve müsamahasına bırakılamayacak kadar ciddi,vahim ve son derece önemli hale gelmiştir.

Terörle mücadelede partiler üstü bir anlayışla milli bir seferlik ve kararlı bir tavır takınılması artık kaçınılmazdır. Özellikle son aylarda, hedef gözetmeksizin yoğunlaşan hain saldırılar, iktidarın terörle mücadelede yeterli tedbir alamadığı ve zafiyet gösterdiği kanaati uyandırmaktadır.

Bugüne kadar yaptığı yanlışlarla, bölücü heveslerin cesaret ve ilham kaynağı olan hükümet, yalnızca terör eylemlerinin değil, siyasallaşma çabalarının da birinci derecede sorumlusudur.

Yüce milletimiz hükümetten bölücülük ve terörle mücadelede etkin, kararlı ve kalıcı bir icraat beklemektedir. Bu icraatın gecikmesi halinde kapatılması mümkün olmayan derin yaraların açılacağı,milli birlik ve bütünlüğümüzün zedeleneceği,tehlikeli bir sürecin başlayacağı görülmelidir.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz her türlü desteği vermeye hazırız.

Devletimizin bağımsızlığı, milletimizin birliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna kahramanca görev yapan askerlerimizden şehit olanlara Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar,Ailelerine,Yüce Türk Milletine ve Silah Arkadaşlarına baş sağlığı diliyorum."

ADD'NİN TEPKİSİ..
Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada "Arkasında emperyalist devletlerin bulunduğu Bölücü Terör, canımızı yakmaya devam ediyor.

Şemdinli AKTÜTÜN sınır karakolunda görevli, , 15 askerimizin şehit,2 uzman erbaşımızın kayıp olduğunu, büyük bir acı ve üzüntüyle öğrendik.

Şemdinli AKTÜTÜN de on beş askerimizi şehit eden hain saldırının arkasındaki gücü doğru tespit etmek her şeyden daha önemlidir.

Bayram sevincini yaşadığımız bu günlerde saldırının hemen bayram sonrası olması, uluslar arası gelişmeleri ve bölgedeki siyasi gelişmeleri düşündüğümüzde, şehit verdiğimiz 15 vatan evladının eli kanlı PKK tarafından katledilmeleri basit bir terör eylemi değildir.

Uluslararası emperyalist güçler ve işbirlikçileri, kardeş kavgası çıkartarak, ulus devlet yapısının yıkılması sonucunda bu ülkeyi parçalamak amacındadır.. Etnik milliyetçilik temelinde gerilime ve iç çatışmalara yönlendirmek isteyen uluslar arası çıkar çevreleri ve onların içimizdeki işbirlikçilerinin varlığı kuşku götürmez bir gerçektir. Türk ulusu bu tuzağı çok iyi görmektedir.Bu adi tuzağa bu ulus düşürülemeyecektir.

Ulusumuz tarihinden gelen engin sağduyu ve erdemle, Türkiye'nin bütünlüğüne yönelik bu alçak saldırıyı düzenleyen hainlerin KANLI, KİRLİ oyunlarına gelmeyecek, iç barışını bozmayacaktır

PKK işte böyle bir savaşta Türkiye'nin geleceğine karşı taşeronluk yapmaktadır.

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve milletimizin acısını kuvvete dönüştüreceğine, emperyalist saldırganlara ve kuklalarına gereken cevabı vereceğine olan inancımız tamdır.Ancak Siyaset de teröre karşı kararlığını göstermelidir.

Bugünlerde hepimizi rahatsız eden sıkıntıya sokan, üzen bu topraklar üzerinde bu kadarı da olmamalı dedirten çirkin manzaraları, haberleri hep birlikte yaşıyoruz ve görüyoruz.

Biz, ulusun , devletin, ülkenin birliğine, dirliğine, göz diken insanlara mihraklara, kötü niyetli çevrelere karşı mücadele vermezsek eğer yarın çocuklarımızın perişan olacağı ve üzerimize düşen görevin şehitlik veya gazilik olacağının bilincindeyiz.

Emperyalist güçlerin maşası haline gelen hainler bilmelidir ki; Her ne şekilde olursa olsun, vatanımızın bütünlüğünü hedef alan güçler, kahraman güvenlik güçlerimiz ve vatansever Türk insanının mücadele azmi ve kararlılığı karşısında yok olmaya mahkumdurlar.

Uluslar arası bir savaşın taşeronluğunu üstlenen PKK’nın yaptığı bu hain ve kalleş saldırıyı nefretle kınıyoruz. Yapılan hain ve alçak saldırıda yaşamını kaybeden kahraman Şehitlerimize rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize sabır ve başsağlığı, dileklerimizi, sunarız." dedi.

SMMMO'NUN TEPKİSİ..
Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Bahadır Altaş da, olayla ilgili açıklamasında şunları söyledi:

"Hakkari'de hain saldırı sonucu 15 Mehmetçiğimizin şehit olduğu alçakça yapılan saldırıyı, Ülkemizin milli birlik ve bütünlüğüne yapılmış bir saldırı olarak kınıyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelere ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz."

ESOB'DAN..
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin yaptığı yazılı açıklamada, 15 askerin şehit edilmesinin esnaf ve sanatkar camiasında derin bir üzüntüye yol açtığını belirterek, “Türkiye'nin bölgede güçlü olmasını istemeyen dış organizasyonların silahlı ve siyasi maşalığı ile tetikçiliğini yapanların akıttığı kanların hesapsız kalmayacağını herkes bilmelidir. Türkiye, dış organizasyonların tetikçiliğini yapan silahlı ve kravatlı hainlere karşı artık, hiçbir noktada taviz vermeden mücadelesini sonuna kadar sürdürmelidir. Bu konuda yapılacak her türlü mücadelede esnaf ve sanatkar camiası olarak devletimizin yanındayız” ifadelerini kaydetti.

Keskin, "Ülkemizin istikrar ve huzuru ile barış ortamını bozmak amacıyla bu terör saldırılarını gerçekleştirenler ve onların ellerine silahları veren dış organizasyonlar, emellerine asla ulaşamayacaklardır. Terör örgütüne karşı yürütülen mücadelenin siyasal ve ekonomik alanda da yürütülmesini istiyoruz” dedi.

MÜNÖD'DEN AÇIKLAMA..
Malatyalı Üniversite Öğrencileri Derneği (MÜNÖD) Genel Başkanı Mehmet Yağcı da, yaptığı açıklamada saldırıyı kınadı ve "Hakkari'de sınırlarımızı bekleyen askerlerimize karşı düzenlenen ve 15 Mehmetçiğimizi şehit verdiğimiz hain saldırıyı yapan terör örgütünü ve yandaşlarını şiddetle kınıyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine ve aziz Türk halkına sabırlar, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyoruz."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız