SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Hanek Grubu' Malatya Hasretini Giderdi

0
Güncellendi - 2019-07-04 00:38:07
'Hanek Grubu' Malatya Hasretini Giderdi
A- A+ PAYLAŞ

Yıllar önce Malatya'dan ayrılmış, başta İstanbul ve Adana olmak üzere çeşitli illerde yerleşmiş Malatyalılardan oluşan bir grup, Malatya'ya bir gezi düzenlediler. Gruptakiler, Malatya ve bazı ilçeler ile çevresine de ziyaretlerde bulunarak hasret giderdiler, Malatya havası alıp, Malatya yemek ve müziğiyle dolu dolu zaman geçirdiler.

İstanbul'da yerleşik Makine Mühendisi Ümit Varol'un 'Hanek Grubu' olarak organize ettiği geziye katılmak için hava ve karayoluyla Malatya'ya gelen gurbetçi Malatyalılar, Battalgazi Belediyesi'nin gezi otobüsüyle Eskimalatya ve Arslantepe'deki tarihi yerleri ziyaret ettiler. Kent merkezinde Tahtalı Hamamı'nı ve müzeleri ziyaret edip, Çırmıhtı'ya da giden gurbetçi Malatyalılar, ayrıca Pütürge, Nemrut, Arapgir ve Kemaliye ziyaretleri ile geziyi sürdürdüler.

Malatya'da bulundukları sürede, halen Malatya'da ikamet eden arkadaşları tarafından da misafir edilen 'Hanek Grubu', Malatya'da Nurhan Alibeyoğlu tarafından bir akşam müzikli akşam yemeğinde ağırlanırken, Arapgir Millet Han'da da yöresel sanatçıların eşliğinde eğlendiler.

Grupta yeralan Adana'da yerleşik Malatyalı duayen gazeteciler Muzaffer Bal ve Orhan Apaydın, Fotoğraf Makinesi Müzesi'nde "Malatya Hatırası" fotoğrafı çektirdiler. Bal ve Apaydın, 'Malatya'nın Hafızası' Araştırmacı- Yazar Celal Yalvaç'ı da kendi özel kütüphanesinde ziyaret ederek hasret giderdiler. Bu ziyarette Görüş Gazetesi Sahibi Cevdet Barış, malatyahaber.com yayıncılarından İsmet Yalvaç, Araştırmacı- Yazar Nezir Kızılkaya da hazır bulundular. (En son fotoğrafta)

3 gün süren Malatya gezilerinin dolu dolu geçtiğini, Malatya'daki arkadaşları, dostları ve eski komşularıyla hasret giderdiklerini ve memleket havası aldıklarını belirten 'Hanek Grubu' üyeleri, geçtiğimiz yıllarda da gerçekleştirdikleri bu gezileri, sonraki yıllarda da devam ettireceklerini bildirdiler ve geziye önayak olan Ümit Varol'a teşekkür ettiler.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • abdulvahap gülezgin (4 yıl önce)
    Malatyalı Malatya'dan Malatyalılara rağmen ASLA KOPMAZ!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ertaç Önal (4 yıl önce)
    Muhteşem görüntüler. Bu gezi gurubuna imrendim mi, kıskandım mı yoksa o ekibe dâhil olmadığım için hayıflandım mı kestiremiyorum. Hele de o gurupta Muzaffer Bal ve Orhan Apaydın gibi bir zamanlar Malatya’nın, şimdilerde ise Adana’nın iletişim organlarına ve sosyal aktivitelerine yön veren iki duayen isim varsa böyle kararsız olmakta haksız olamam. Gezi boyunca sıkça görüştük sevgili Orhan ve Muzaffer ağabey ile. Yıllardır iş yoğunlukları nedeniyle gelemedikleri ata, dede ocaklarına kavuşmuş olmanın heyecanları vardı ses tınılarında. “Malatya çok değişmiş, bıraktığımızdan çok farklı bulduk.” derlerken; bu olumlu farklılığın Malatya insanının mükemmeliyetçi karakterinin yansıması olduğunda hem fikirdiler. Dönüp giderlerken sevginin, hoş görünün ayak izlerini bıraktılar Malatya topraklarına. Ertaç Önal
    0
    0
    Yanıtla
  • ORHAN APAYDIN (4 yıl önce)
    Bizlere kucak açan tüm dost ve hemşehrilerimiz ile başta Valilik Basın Halkla Ilışkiler Md ibrahim Halil Kılıç olmak üzere Battalgazi ve Arapgir belediyesi Kültür müdürlüklerine sonsuz teşekkürler. İzlenimlerimi de burada yazmaya çalışacağım. Selam ve sevgilerimle.
    0
    0
    Yanıtla
  • Koray Demirkan (4 yıl önce)
    Harika bir buluşma ve gezi oldu. Bu organizasyona vesile olan başta dayım Ümit Varol a ve tüm katılımcılara teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Duran (4 yıl önce)
    Doğup büyüdüğüm veya ailenle geçmişte yaşadığın,anılarının olduğu,akraba ve arkadaşlarının bulunduğu,atalarının yaşadığı yerleri unutmak kolay değil...yaşadıkça ve yaşlandıkça daha fazla kıymetini anlıyorsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Tayyar ÇAVUŞ (4 yıl önce)
    Malatya'dan ufka bakın dostlarım Ayranca, Göldağı duman içinde.. Türküler, destanlar yakın dostlarım Unutup gitmeyin zaman içinde...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet özerdem (4 yıl önce)
    Halis muhlis malatyalı olmak Emsallerle da ayrı güzel olmalı Sağlıklı daha nice birliktelik leriniz olsun
    0
    0
    Yanıtla