SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hasar Tespit Sonucunu Beğenmeyen İtiraz Dilekçesi Versin'

'Hasar Tespit Sonucunu Beğenmeyen İtiraz Dilekçesi Versin'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, evlerinde yapılan hasar tespit çalışmalarını beğenmeyenlerin, itiraz dilekçesi vermesi gerektiğini söyledi.

Yeşilyurt ilçesi Tevfik Temelli Mahallesi'nin arka kısmında gazetecilere tahsis edilen konteynerleri ziyaret eden Gürkan, basının, toplumun duyu organı olduğunu belirtti.

Basın mensuplarının doğru hareket ettiği sürece toplumun da doğruya yönlendiğini ifade eden Gürkan, "6 Şubat'ta vuku bulan deprem asrın felaketi, kıyametin provasıdır. Yıllardır, bu topraklarda buna benzer büyük bir felaket yaşanmamıştır. İnşallah, bu asrın felaketinde Malatya'da yeniden dönüşümü hep birlikte el ele vererek yapacağız ve küllerimizden dirileceğiz." dedi.

Gürkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunu da devlet ricali önünde, şehrimizin yerinde dönüşümü ve seyrekleşmesiyle birlikte yatay mimariyi de esas alan bir yaklaşım içinde bütüncü plan ve lokal uygulamalarla teklifini ettik. Şu anda bu teklifimiz büyük bir merhale aldı. Türkiye gündeminde de yerinde dönüşüm kaçınılmaz bir durumda. Bu anlamda inşallah şehrimizin yeniden dönüşümünü gerçekleştireceğiz."

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının depremden sonra hızlı şekilde hasar tespit çalışmaları yaptığını anımsatan Gürkan, Malatya Büyükşehir Belediyesinin de başarılı bir sınav verdiğini dile getirdi.

Gürkan, Malatya'da yapılan hasar tespit çalışmaları raporlarının iyi değerlendirilmesi gerektiğine dikkati çekerek, "Eğer vatandaşımız evinin ağır hasarlı olmadığını düşünüyor veyahut da tespit edilen hasar raporunun şeklini, seviyesini beğenmiyorsa muhakkak itiraz dilekçesini versin. İtiraz dilekçesi sonuçlanıncaya kadar da binada cam, pencere, dolap ve laminantları sökmesinler. Yazık olur, bu milli servettir." diye konuştu.

- "Yeniden bir inceleme süresi gerçekleştirilecek"

Gürkan, itiraz süreçleri başlamadan önce, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ile Bilkent Üniversitesinden gelen heyet ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı teftiş heyetiyle 25 lokasyon ve 9 merkezde inceleme yapıldığını söyledi.

İncelemelerin sonucunda, daha önce verilen raporların şeklinin değişebileceğinin ifade edildiğini vurgulayan Gürkan, şunları kaydetti:

"Bu, 'Ağır hasarlı evler yani hafif hasarlıya dönecek veyahut da hasarsıza dönecek' şekilde bir anlama gelmesin. Benim buradaki düşüncem, milli servetimizin ve dişimizden tırnağımıza artırarak sahip olduğumuz mülk olarak evimizin heder olmaması. Bu konuda yeniden bir inceleme süresi gerçekleştirilecek. Bu itiraz süresince gelen yeni teknik elemanlar daha detaylı bir inceleme fırsatı bulacaklar. O incelemenin sonucundaki rapora göre, yol haritamızı belirlememiz daha doğru olacaktır diye düşünüyorum. Bu anlamda da bunu kamuoyuna deklare etme gereğini duydum."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

78 yorum yapılmış

  • Afadzade (1 yıl önce)
    'Hasar tespitini beğenmeyen itiraz etsin ' ne demek arkadaş. Bir şeyi beğenmek istekle alakalı bir durumdur. ağır hasarsa ben hafif beğeniyorum mu diyecek nasıl bir açıklama.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Bu başkana göre milli servet canımızdan daha önemli derdi hep maddiyat kendi evi olsa acaba güçlendirip otururmu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Sayın başkan itiraz edin diyor da 2 bakmada orta hasar verdiler aski Ya cıktı itiraz ettik ama nafile bugün 10 gündür itiraz sonucu açıklanmıyor acaba 1 aylık süre doldurmaya mi çalışıyor çevre şehircilik süre dolarsa itiraz hakkı da yok yokmu sesimizi duyan bir yetkili bu malatya nin medyası nerde 2 ci konu cumhurbaskani ilk önce orta hasarlilar yıkılacak dendi onda da ses yok şimdi güçlendirme yapılacak deniyor kolun kırık bina 35 yıllık yarın allah göstermeye bir debrem olsa kim bu vebali alacak sayin milletvekileri sescim derdine dusmus allah bize yardim ede kira verilecek dendi kiralik ev tutum oda belirsizlik devam editor
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Hakkını ödeyemem başkanın! İslami usullere uygun defin işini yapan ve bununla övünen bir adam olduğunu biliyorum hakkını yiyemem bu yüzden. Adam işini yapıyor ama kendi işini! Vesselam
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yeşilevler (1 yıl önce)
    12 Bloktan oluşan yeşilevler sitesinin 11 blok için ağır hasar verildi 12. Blok orta hasar verildi güçlendirme nasıl olacak bina ruhsatı yok manya planına uygun olmadığı için yıkım kararı var ben bu binanın neyine güvenip masraf edip güçlendirme yapacağım önce binamızın ruhsat sorununu çözün 2009 dan beri bekliyoruz binayı yapan Malatya belediyesi ama ruhsat sorununu biliyorlar yıllardır bizi mağdur ettiler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serhat ak (1 yıl önce)
    Yaptığı definle övünen başkandan başka ne ne beklenirki 2020 depreminde yine böyle yaptınız ağır hasarlı binaları az hasara çevirdiniz malatyada ve yüzlerce insan enkaz altında kaldı bu öngörüsüz siyasetiniz yüzünden yeter artık yazık günah bu millete milli servet diyerek insanları o hasarlı binalara sokmayın acaba sen kendin 1 gün dahi o evlerde kalırmısın sayın gürkan samimi olarak cevap ver
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tuncay çaylı (1 yıl önce)
    Bunu söylemek için geç kalmadı mı?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yasin YÜCE (1 yıl önce)
    Deprem sonrası hasar tespiti çevre şehircilik İl Müdürlüğünün görev ve yetki alana girer.Belediyenin alanı değil.Belediye başkanının tespit yaptırması bunun sonucunda kapı pencereleri sökmeyin hasarlı binaların yarısı kurtalicak demesi insanların bir kısmının sevindimis,bir kısmını da ciddi manada korku ve endişeye sev etmiştir.Başkan yetkisi olmayan bir alanda açıklama yapmış, itirazlar sonucunda yapılacak tespitleri sıkıntıya sokacaktır.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • serkan (1 yıl önce)
    sen çevre şehirçiligin verdigi kararları kendi kurdugun ekiple degiştir .agır hasarlı orta hasarlıya orta hasarı az hasara çevirt.. bir deprem olunca yıkılınca ne yapacaksın ..vebalini kaldıramazsın
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Şenkul (1 yıl önce)
    Hayır benim anlamadığım bilirkişi gelip orta hasarlı az hasarlı vs. tespitinde karar kıldıktan sonra nasıl olurda bir belediye başkanı çıkıp itiraz edilebilir der ya nasıl bu itirazlar kabul edilir vallahi hayretler içindeyim madem öyle memurunu mühendisini de gönderme inceleme yapılmasın herkes kafasına göre evine değer bicsin
    %75
    %25
    Yanıtla
  • bu ülkede (1 yıl önce)Şenkul isimli kullanıcı yorumuna
    bu ülkede para insandan daha değerli olduğu için
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Necati (1 yıl önce)
    Deprem olur bizim başkan kendi başına bağımsız bi depremdi der,Pandemi olur bizim başkan prof olur demeç verir 60 milyon maske yaptık der,Cumhurbaşkanı güçlendirme olmayacak der bakanlık aynı şeyi söyler ama bizim başkan ağır hasarlı binalar kurtulabilir der kapı pencere sökmeyin der maşşallah her konuda kendini geliştirmiş süper bi yetenek, ancak en iyi yaptığı iş güzel cenaze defneder...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nurgül (1 yıl önce)
    Hasar tespit yapıldı ev ağır hasarlı oturulacak gibi değil deprem gününden beri kalacak yerimiz yok iş yerinde kalıyorum konteynır talebinde bulundum ama henüz çıkmadı sy. Başkan bunları takipte olsun lütfen perişan vaziyetteyiz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    E devletten yapılan itirazlar bu dilekçe demek değil mi
    %80
    %20
    Yanıtla
  • elazığ (1 yıl önce)
    elazığ depreminde ağır hasar verilen binaların bazısı hafife çevrildi aksoğan apartmanında olduğu gibi sonuç ilk depremde yıkıldılar 3 krş için insanlar öldü bu millet senin gibi yöneticilere layık
    %100
    %0
    Yanıtla
  • biri biri (1 yıl önce)
    Tm reis anladık en tehlikeli sensin en GÖRMEZDEN gelen sensin anladık.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Selahattin (1 yıl önce)
    Hasarlı binalara asla girişler yapılmamalıdır, orta ve ağır hasarlı olan binalarda kolon dediğimiz binan temel birimi olan yani bel kemiği kırık oldugu için yıkılması gerektiğini savunuyorum, bir daha kimseye mezar olmasın diye yıkılmalıdır, milli servet diyorsunuz doğru ama bu milli servet Dediğiniz insan canını yok ediyorsa onun sorumluğu size ait olur. Onurlu ve şerefli olan bütün yöneticiler bir kere depremden sonra istifa etmelidirler, ölen bütün. İnsanlar bizim canımızdır, imar durumu veren özel sektör değildir, Belediyedir, Mütahitlere bağış adı altında ruhsat verende yine belediyelerdir, ölen insanları suçlamadığınız kaldı, onları da suçlu bulun da bizde rahatlayalım sizde rahatlayınız.... Yazık yazık sürekli milleti gereksiz sonuçlarla uğraştırmayınız zaman kaybı olmadan yıkılması gereken binaları yıkmalısınız.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • malatyali (1 yıl önce)
    Biz 1 hafta önce itiraz ettik gelip baktılar halen sonucu açıklamıyorlar itiraz süresinin bitmesini bekliyorlar benim orta hasarlı evim hafif çıkarsa ne olacak kolon kırık o zaman itiraz süresi de bitecek daha itiraz edemeyeceğiz yokmu bu konuda bilgi verecek
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Komsülarla aranizda toplanim imza toplanacak ve mahkeme yoluna basvurulucak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Açıklandı mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • erkan (1 yıl önce)
    Şimdi bazı dükkan sahipleri ve bir binada çok sayıda dairesi olanların bazıları ağır hasarlı bir binayı hafif hasara çevirtmek için uğraş veriyorlar. Diyelim ki kağıt üstünde hafif hasara çevirdin. Ne yapacaksın bu binayı? Ya bir kaç yıl içinde satacaksın, ya kiraya vereceksin. Satsan da kiraya versen de yazık günah değil mi? Bir binanın taşıyıcı sisteminde bozulma olmuş ise artık ona yapacak bir şey yok.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Harun (1 yıl önce)
    Her gün hasar durumları değişen, değiştirilen bu binalarda kimler oturacak, kat malikleri mi oturacak, kiraya mi verilecekler, ev sahipleri çok isteklilerse bu işe, en az 10 yıl kiralamaya yasağının.konulmasi lazım, cilalanip kiraya mi verileceklerse, bunların hasar durumlarını gösteren merkezi bir kayıt sisteminin tutulmasi lazim, yarin öbur gun sehir içinden birisi ya da tayin olan birisinin bu evleri kiralama durumu olusursa bu kayıtlara erişiminin olması lazim, ayrica sorumlulukların net olarak belirlenmesi lazim,
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Tatar ramazan (1 yıl önce)
    Başkanım aynen katiliyorum
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Cemal (1 yıl önce)
    İmar aflari, İmar barışları da bize tatlı gelmişti, sonuc, yıkılan binalar, vefat eden canlar, kararan gelecekler...populizm öldüyor, geçici çözümler o an işimize geliyor, tamam diyoruz, sonuc hüsran oluyor...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ismail (1 yıl önce)
    Kardeşim bu hasar tespitinin bir standardı yok mu uluslararasi kabul görmüş, bir bina ya hasarlidir ya değildir, okus pokuska bu işler olmaz, olmamalı, çocuk oyuncağı değil, daha dün binlerce can kaybettik...
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Baktılar olmayacak, okus pikusla ağır hasardan, ortqhasara, orta hasardan hafif hasara yol yapıyorlar, kimmiş bu heyet merak ettim, ODTÜ inşaat eyvallah da, Billent üniversitesine ne zaman inşaat fakültesi açılmış, gelen bu heyetler kimlerden oluşuyor, kim tarafından akredite edilmişlerdir, bunları bilmek kamuoyunun en doğal hakkı, milleti oyakamayin, şehri yeniden rantiyeye kurban etmeyin
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Pütürgeli (1 yıl önce)
    Aracınızı muayeneye götürdünüz ve fren sistemindeki bir kusurdan dolayı ağır kusur verildi. Bitişik şehire gittiniz tekrar muayeneye girdiniz kusursuz çıktı. Başka bir şehire gittiniz tekrar kusurlu çıktı... Bize hikaye mi anlatıyorsunuz? Ev sahibi teknik adam mı? Devletin bakanlık personeline, belediyenin personeline, Yapı denetim firmalarına ve adını saymadığım onlarca kişi ve kuruma güvendikde ne oldu? Bize mezar yapılmış sizde izlemişsiniz. Alayınız bırakın görevi. İşi bilen gelsin. Yeter artık.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Bu zat farklı memlekette mı yaşıyor. Şehrin %75 i yıkık ya da yıkılacak
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Ali kadıoğlu (1 yıl önce)
    Selattin bey siz en iyisi malatyada hasar yok deyin olmasa malatyayı da o illern içinden çıkarsın gelen ve yapılacak olanlarda yapılmasın bir darbede sen vur olsun bitsin
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    2020 Elazığ depremi 6.8-2023 Pazarcık 7.8 ve Elbistan 7.6-Malatya 6.2 olmak üzere 4 kere depremle Türkiyenin en çok zarar gören şehrin binalarından hâlâ hayır beklemek neyin nesi?Kendimizi kandırıyoruz.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • çarşıya (1 yıl önce)
    sadece dükkan yapılacaksa valilik il sağlık müdürlüğü bankalar ptt okullar merkezden çıksın artık bir zahmet, pazar yeriyle gelinlikçilere de ayrı bir çözüm üretin
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Sami44 (1 yıl önce)
    Başkan beyin aciklamalarinda hoşunuza gitmeyen, yanliş olan ne var anlmadim. Baskan bey, Çevre ve Şehircilik bakanliginin soylediklerini bir bakima tekrarliyor. Detayli inceleme yapilmasi icin itiraz edilmeli. Genelde ilk verilen kararlar tekrarlaniyor.
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Başkanımız doğru olanı konuşuyor
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Söylediği şeyler gönlümüze hos gelen şeyler olabilir çünkü kimse muhitini, mahallesini, kazandığı değeri kaybetmek istemiyor, öte yandan bilimsel bir gerçeklik de var, malatya fakirin kesişim noktası, yarin yine büyük bir deprem olmayacağının garantisi yok, üstelik Allah göstermesin olacak yeni bir depremde yapı stoku tamamen yorgun olacak, kişisel servet, kazanç için bu vebale kimse girmemeli,
    %72
    %28
    Yanıtla
  • sahipsiz@sahipsiz (1 yıl önce)
    malatya nın 3 te 1 i yıkılacaktı son hesaplara göre..............................
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Yolcu (1 yıl önce)
    Sayın Gürkan bu işin ne kadar önemli olduğunu hayat meselesi olduğunu hepimiz biliyoruz Sanki mağazadan elbise beğeniyoz Bu işin beğenip beğenmemesi mi var yazık günah ya böyle konuşmayın bırakın gerekli Kurumlar işini yapsın kararını Kendileri versin
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Huzur (1 yıl önce)
    Çok destansı küllerden var olmak ,vay be
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Cok sağolun tavsiyeniz için de keșke kervanı yerin dibine gömmeden önce tedbirleri alsaydık. Belediyeler halktan aldıkları vergilerin hakkını helal etseydi. 4-5 kata imara açsalardı, müteahhitlerle iș tutmasalardı, yapılan binaları adam gibi inșaat sürecinde denetleselerdi. Șu hale bak ağır hasarlıların çoğu son senelerde yapilanlar. Suç müteahidin degil, belediyenin degil, yapı denetim firmasının degil, dișinden tırnağından arttirdiği ile bașini sokacak ev alan ve evle beraber eșyalarını, canını, malını herșeyini kaybeden gariban vatandașın mı? Rabbim bu toplumu islah etsin inșallah, özellikle vatandașın vergileri ile iș yapanlari.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Bilkent üniversitesinde inşaat mühendisliği fakültesi ne zaman açıldı Bilkent inşaat mühendisliği bölümü yok üniversitenin sayfasını açın bakın arkadaşlar inan bizimle dalgamı geçiyorlar ağır hasarlı evler şayet az hasara dönüşürse bu insanlar nasıl otursun nasıl kiraya versin nasıl satsın
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Kadir (1 yıl önce)
    Başkanım kusura bakma bunlar boş laflar vatandaş icraat istiyor koskoca büyük şehir belediyesi yönetiyorsun yap en az 10 bin daire hükümet meydanında kura çektir maliyetine ver neyi bekliyorsun metro bekliyorsan Malatya’dan geçmiyor yanlış daha önce yapılan Yeşilyurt villaları gibi ağ parti yöneticilerine tahsis etme
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Bostanbasi mağdurları (1 yıl önce)
    O bahsettiginiz hocalar hazırladıkları raporları imzalasınlar sizde onaylayın. Sonrasını yillarca suren mahkemelerde izleyelim. Boyle yaparak insanlari ölüme terk ediyorsunuz. Bir bina ya ağırdır ya hafif. Birileri istiyor diye sistemde 4 defa degismez. Allahım hakkimizda hayirlisini nasip et.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Gürkan efendi (1 yıl önce)
    Kendi çalıp kendi oynamak.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Yeri (1 yıl önce)
    Demekki birkaç adet dairesi olanların büyük bir baskısı var yine allah devletimize yardım etsin baskı büyük
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Mahmut (1 yıl önce)
    Madem milli servet 2020 elazig depreminden sonra bosalltiginiz binalari neden yikmadiniz ve bu depremde bir bina 3 binayi birden agir hasarli ve acil yikilacak hale getirdi. Sorgusuz sualsiz o binalara yikim karari aldirdiniz. Babanmi yapmisti o binalari onlar milli servet degilmiydi.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Malatya'lı (1 yıl önce)
    TAYM6 ASKI KODLU Tecde mahallesi Nine sokak no. 1 Yeşilyurt a blok hasarlı dan 5.6 depreminden sonra hasarsıza dönmesi şaşırtıyor bizleri. Aynı binanın yapımı firması olan b blok az katlı malzeme aynı yıl aynı işçilik aynı ağır hasar aldı. Aynı şekilde gözle görülür şekilde a blok da ağır hasar aldı. Binanın ikamet eden sakinleri evlerimizi yaptırıp yerimizi kaptırmayıp SATIP, KAÇMA zihniyeti ile hareket etmektedir. Hiçbiri de orada oturmayacak, eşyalarına kadar çıkardılar. Düpe düz aldatmacadır. Görünen köy kılavuz istemez.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • katip (1 yıl önce)
    Detay deprem analizi yapmadan yüzeysel inceleme ile karar verilemez başkan. Detay deprem analizi ne demek öğren başkan? Detay deprem analizinde; sondaj yapıp temel durumuna bakılıyor. Taşıyıcı sistemler soyulup içine bakılıyor. Taşıyıcı sistemlerin röntgeni çekiliyor. Duvarlardan karot örnekleri alınıyor, detay mekanik deneyleri yapılıyor. Başkan milleti kandırma, o getirdiğin hocaların çoğunun teknokentte şirketi var. Orta sınıf bu depremde tükendi. B ir de sen tüketme. Dürüstsen çürük zeminleri yapılaşmalara açanı ve 12-13 kat ruhsatı vereni açıkla. Ya da sus sus.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Gene değişik kelimeler kullanmış kudretli başkanımız. Biraz sussa işler daha iyi yürüyecek. Ne dediğini kendisi de anlamıyor. Vatandaşın kafasını karıştırıyor.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Malatyalı gelin (1 yıl önce)
    Alınan tüm kararları kendi kafanızda sanki sizin fikriniz soruluyor gibi yorumlayip halkın aklını karıştırıyorsunuz. Bu nasil bir galeyana getirmektir insanları bitmeyen bir ego. Siz alınan kararlara bilgili uzman kişiler gelip baktı diyerek mensup olduğunuz güruhu bile yerle yeksan etmeye çalıştınız. Bu kadar kafayı keske Bu izinleri verirken patlatsaydiniz.umarim hakkınızda zamanı gelince işlemler yapılır siz hala kendi imajiniz için uğraşıyorsunuz. Şaka gibi. Sanki söz diyeceksiniz devlet yapacak bi kendinize gelin ya artik
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Malatyam (1 yıl önce)
    99 deprem öncesi yapılan eski binalar için eğer az hasar ise kentsel dönüşüm. Orta hasar ise yıkılması gerekmez mi? Yeni binalara gelince bizim bildiğimiz bir kolon bile patlıyorsa riskdir. İtirazları yaparken bireysel düşünmeyelim Tek bir canımız okadar kıymetli ki. Kimse ne kendini ne evladını ne kiracısını nede bir başkasını riske atmasın. Burası deprem bölgesi herzaman depreme hazır beklemeliyiz sadece kendi evimiz sağlam mantığı boş, nerede yakalanacağımız belli değil. Allah cümlemizi esirgesi. Yatay mimari ile depreme dayanıklı şehirler olmak ümidiyle.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Asli (1 yıl önce)
    Bostanbasin da fahrikayahan da birkaç yıllık binalar yıkılmaya başlayınca insanlar yöneticilerin depremden önce sorumsuzca davrandıklarını bu yüzdende bu binaların yikildiklarini tekrardan söylemeye başlayacakları için belediye başkanımız da kulağının cinlamamasi için binaların yıkılmasını istemiyor
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Başkan (1 yıl önce)
    Yerinde dönüşüme karar vermek senin alanın da değil,haddin de değil sayın başkan. Sen önce çamurlu akan suyu düzelt. Sen öğretmensin. Kalkmış devlete kentsel dönüşüm dersi veriyorsun. Alanın ne?? Deprem oldu süt dökmüş kediye döndün 1 ay gık demedin,yeni kendine geldin. Şimdi de çıkmış yerinde dönüşüm diyorsun.Sen Bostanbaşı gibi yeri yerinde dönüştürsen ne olur?? Aç gözlü muhterisler o evleri hiçbir şeyden haberi olmayan bizim gibilere Malatya'nın en güzide semti diye milyonlarca liraya satar. Sonra bi deprem daha olur, ölürsek arkamızdan buraları ben imara açmadım ama bütün ölüleri kefenletip gömdüm diye hava atarsınız. Yazık bu ülkeye.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Ben il dışındayım. Denetim için gelen görevliler önceden haber vermeden geliyorlar. Benim blokta 52 daireden Malatya'da olan üç kişinin evine bakıldı. Bu durum etik mi?
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Zaten daire daire bakılmaz. En alt katlara bakılır, taşıyıcı kolonlara bakılır, kirişlere bakılır. En alt kat hasarlıysa üst katın saray olması bir şeyi değiştirmez.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Kündübekli (1 yıl önce)
    He ya. Türkçe yoksunu öğretmen. "Versin" ne demek? "Beğenmeyen" ne demek? Misket mi oynuyoruz? Emreder gibi konuşuyorsun! Deprem bölgesinin tüm Valileri, Selediye başkanları, İmar'dan sorumlu başkan yardımcıları, daire başkanları, müdürleri, Afad, Kızılay yöneticileri istifa etmek için ve yargılanmak için neyi bekliyorsunuz? Beğenilmeyen bir konu veya yönetici için dilekçe verilince düzeliyor mu? Ya da o yönetici görevi bırakıyor mu? Adaletsizliğe karşı verilen dilekçeler, itirazlar ve hak aramak için yazılan yazıların işleme konulmadığı bir ülkede bina hasar tesbiti için dilekçe ha! Önce nezaket lazım. Siz ve sizin gibilere vekalet veren halka karşı dürüst ve saygılı olmak lazım. Kıyametin provası imiş. Kıyamet mi yaşadın? Japonya ve Kaliforniya sürekli benzer depremleri yaşıyor. Kimse kıyamet filan demiyor. Uzmanlar 20 yıldır bölgede büyük rehremlerin olacağını söylüyordu. Hatay belediye başkanı ile K.Maraş belediye başkanları absürt açıklamalar yaptı ilk günlerde. Onlar da sizin gibi hala görevde! Kendinizi harlatmak için Malatya'yı yaktınız. Malatya depremi hafif atmatmış gibi gösterip herşeyin kontrol altında olduğu imajı vererek ihanet ettiniz. Malatya'nın adı listeye bir girdi bir çıktı defalarca. Vatandaşın haklı itirazları ile sonunda listede yerini aldı. Siz ise görüntülü kurtarmak için ücret almaya devam ettiniz. 2.5 aydır kente içmesuyu bile veremiyorsunuz. Medeniyetin beşiği Malatya, dünyada ilk ve tek lafları ne oldu? Hele bir de şu Beylerderesi köprüsü hakkında bir açıklama yapın. Çöken köprü güvenli mi?
    %79
    %21
    Yanıtla
  • ESKİMALATYALI (1 yıl önce)
    insan hayatı değil maliyet hesabı mantığı ile atılan adım yine diyiyorum neticesi imar affı!?! gibi yani ne kadar az bina yıkılır ise o kadar az deprem konutu
    %92
    %8
    Yanıtla
  • ALİ DOĞAN (1 yıl önce)
    ÇEVRE ŞEHİRCİLİK 2 defa baktı Ağır Hasarlı bütün şehirde tek itiraz S.Gürkan ve mütahitlerden geliyor.Amacınız ne bilmiyorum,bu kadar insanın ölmesi az mı geldi.Bakanlık ekipleri gayet tecrübeli ODTÜ mezunuydu.Ne yapmaya çalışıyorsunuz,niye çevre şehircilik ekiplerini itibarsızlaştırıyorsunuz.Yaptıklrınız ortada susmanız daha hayırlı.Bu gidişle biz 4-5 yıl itiraz edeceğiz
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Ülkede AKP adlı yeni bir parti kurulmuş, 21 yıldır ülkeyi yöneten CHP nin yapamadıklarını bir yıl içinde yapacağını taahhüt ediyor. Bir yılda Malatyayı bambaşka bir şehir yapacağını , yapacağı binaların diğerlerinin döneminde yapılanlar gibi deprem yüzünden iki yılda çökmeyeceğini vaat ediyor. Ülkeyi bir yılda uçuracağını, milletin refah ve bolluk içinde yüzeceğini vaat ediyor. Soğanın sudan ucuz olacağını, milletin bol bol et yiyip süt içeceğini vaat ediyor. Bunları yaparken diğeri gibi halkı inançları üzerinden sömürmüyor, dinbazlık yapmıyor. Yıkılan bütün şehirleri bir yılda yapacağım diyor. Bir de milleti rant hırsı ile sömürmeyeceğim diyor. DİYOR DİYOR DİYOR BİR DE HER SORUMLULUĞU ALACAĞIM, DİĞERLERİ GİBİ ZEYTİNYAĞI MİSALİ SU ÜSTÜNE ÇIKMAYACAĞIM, gerektiği zaman koltuğuma yapışmayacağım, istifa etmeyi de bileceğim diyor.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Murat'ın hayal dünyası... (1 yıl önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    Murat zorttt...
    %34
    %66
    Yanıtla
  • tugay (1 yıl önce)
    bina durumları ile uğraşacağına git malatyaya TEMİZ SU GETİR. İşini yap seni ilgilendirmeyen kısımlara karışma
    %94
    %6
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Sayın başkan, milli servet evler heder olmasın diyor. O zaman canımız mı heder olsun? Zaten yeterince can heder oldu gitti yetmedi mi? Gerekirse orta ağır hasarlıların tümü yıkılmalı ve devlet tarafından ücretsiz yapılmalıdır. Bu felaketin sorumlusu devlettir. Zamanında imar afları ile oturulmayacak evlere imar izni verdirdi. Deprem vergilerini başka işlere kullandı, depreme yönelik kullanmadı.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Deprem vergilerini sen mi yedin yerinde kullanılmadığını nereden biliyorsun? Kaç lira deprem vergisi ödedin ya? Vergim de vergim. Başlayacam verginize. 3 kuruş vergi ödüyorsunuz sonra bık bık bık. Ödeme sen vergi. CHP yapsın sana bedava ev.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Sayın Selahattin Gürkan bey Malatyalı deprezedeyim ailemle birlikte kaldığımız ato nun yaptırmış olduğu toplu çadırdan dışarı ya atildigimizda da iyi bir başarı gösterdiniz sizi biz oylarimiz la başa getirdik bir Malatya lı olarak yanımızda olmadınız 14 mayistada cumhur başkanımızın herzaman yanındayız siz ve ben milletken oyunla vekil olanların yanında değiliz millet olmadan devlet devlet olmadan adam gibi siyaset olmaz yasattiniz gördük saygilarimla
    %55
    %45
    Yanıtla
  • murat (1 yıl önce)
    Bu kurulan cümleler (milli servet, dişinden tırnağından arttırma gibi) kentsel dönüşümü yavaşlatır. Teknik adam mantığı lazım, müteahhit mantığı DEĞIL. Bu üniversite hocaları RESMİ RAPOR hazırlasın. LAF OLA torba DOLA mantığındaki isimsiz ZEVAT larla olacak iş DEĞIL. Alsınlar SORUMLULUĞU. Belediye başkanlarıda imzalasın.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Nurettin (1 yıl önce)
    Dilekçe verildikten kaç gün sonra bakmaya gelecekler o zamana kadar kalacak yerimiz olmadığı için mecburen kalıyoruz dilekçemizi verdik bekliyoruz saygılar sunarım
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Allah'ım sen bize sabır ver Ya Rabb'im ne günahımız vardı da bu yerel yönetime denk geldik
    %91
    %9
    Yanıtla
  • 30 yıldır bunları besliyorsunuz, hala mı soruyorsunuz?
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)Vatandaş isimli kullanıcı yorumuna
    Besleyenlerin yüzünden zaten sitemim
    %34
    %66
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (1 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Yine noldu ya? Adam ne dedi? Okuyup anlamadan hemen yoruma girişiyorsunuz
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Kişinin beğenip beğenmemesi ne demek güven duyup karara herkesin boyun eğmesi lazım sizin de işinizi doğru yapmanız lazım ama onun içinde bizim işin ehli insanaları başa getirmemiz lazım pardon doğru biz sizi getirmedik birileri önümüze koydu seninde suçun yok.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Emrah (1 yıl önce)
    Mücelli sağlık ocağının orda cevherizade mahallesindeki 50 yıllık binalara nasıl az hasarlı veriliyor.Bizim 10 daire yine itiraz ettik.Bibanın kolon demirleri çıkmış.Kirişleri catlamış kör bir insan olsa yine ağır hasar olduğunu anlar.Yan bina 2 kes az hasardan dün ağır hasara döndü.Zaten yanımızdaki bina yıkılırsa bizim binanın yıkılmayacağının garantisi yok.Diyirsanız girin bu evde yaşayın vallahi billahi sübyan çocukların vebali hepinizin üzerine olur.50 yıllık binalardan ne bekliyorsunuz.Kac deprem atlattı.Şükürler olsun yine ayakta kaldı.Artık binalar yoruldu.Bundan sonra olacak her türlü depremlerde ayakta kalması mucize .. Ben kendi adıma konuşayım sonuna kadar itiraz edecem.Bu işin vebali büyük ..
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Reisci (1 yıl önce)
    Valla sadece diyeceğim bu ne lahana bu ne turşu bugün reis trt1 az hasarlı binaları bile yikmamiz söz konusu diyor bizim başkan yazık günahtır diyor ne yapacağımızı biz bile şaşırdık Allah sonumuzu hayır etsin
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Dr cengiz (1 yıl önce)Reisci isimli kullanıcı yorumuna
    Sen kime güveneceksin…etkisiz yetkililerin tez zamanda oluşan artçı depremler ile ağır hasarlı binalar dahil hepsi yerlerine oturmuştur boya badananızı yapıp evlerinizde oturun demeyeceğine bana garanti edebilir misin??? Kendilerinin dünyadan aya 4 şeritli otobana inanabilecek bir kitlesi var..
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Aya otoban (1 yıl önce)Dr cengiz isimli kullanıcı yorumuna
    O daha çok sizin kitlenin yiyeceği bi yalan cengiz.ne de olsa aday gösterdikleriniz ve 6 artı bilmem kaç masanız günde 8 kere cuma namazı kılıyor sizin kitle de buna inanıyor :))
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Hala reis diyorsunuz pesss,
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Dilekçeleri et ve balık kurumuna mi verelim başkanım? Orta hasarlı binalarda yıkılacak sözünü devlet başkanı dedi, incelemeleri çevre şehircilik bakanlığı yapıyor. Devlet birimlerinin tersine yaptığınız açıklamaları malatya medyasına ya da malatya mimarlar odası karşısında yaptığınızı mi düşünüyorsunuz. Büyükşehir belediyesi yetki sıralamasında devlet başkanı ve bakanlıktan daha aşağıda. Lütfen kamuoyunu ve insanların aklını karıştıracak açıklamalar yapmayınız. Seyyar ve açık hava Kahvehanelerinde konuşulan yeterince malzeme var, şu an için açıklamalarınıza ihtiyaç yok. Geri kalan cevabı da yerel seçimlerde alacaksınız.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Alkışlıyorum (1 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Her cümlesini ayakta alkışlıyorum! !
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Vatandaş44 (1 yıl önce)
    Sen mümkünse birşeyleri deklare etme...!!!
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Belediye baskani malatya halkalı dalgamı geçiyor yoksa cumhurbaşkanının agir hasarli orta hasarli binaların yıkılacaksın ve güçlendirme yapılmayacağını tüm Türkiye duydu herhalde bizim başkan duymaki kendi kafasından uzmanı olmadığı daldan yorum yapıyor.
    0
    0
    Yanıtla