SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Hayatımızın İlacı Sabırdır"

0
Güncellendi - 2017-02-22 20:01:38
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi Şahnahan mahalle sakinleri ile bir araya geldiği, konferansta “Aile de Sabır” konusu anlatıldı.

Aile Uzmanı-Sosyolog Elif Şengönül, “Aile içerisinde anneler genelde sabır taşı olarak görülmektedir. Fakat bazen aile içerisinde de sabır sınırlarının taştığını görüyoruz” dedi. Şengönül, sabrın hayatın ilacı olduğunu, fakat “sabrında bir sınırı var” cümlesi ile de sabrın bittiğini ifade etti.

Evliliklerde çiftlerin sorunları çözemedikleri zamanlarda başka yerlere yöneldiklerini söyleyen Şengönül, bu durumlarda aile içerisinde görev ve sorumlulukların çok iyi belirlenmesi gerektiğini ve sorumluluğun sadece bir kişi üzerine verilmemesini aksi halde zamanla o kişide bıkkınlık ve sabırsızlığın başlayacağını belirtti.

Şengönül, “Genelde kadınlar sorunları dile getirirken beden dilini ve duygusal yönünü kullanıyolar. Bunun erkek tarafından hemen algılanması bekleniyor. Böyle bir durum zamanla aile içerisinde ilgisizliğe neden oluyor. Ama en önemli nokta sıkıntı olduğu düşünülen şeylerin paylaşılması. Tek taraflı bir paylaşımda bir tarafın sürekli alttan alması ve evin bütün yükünü sırtlaması o kişide stresin artmasına neden olur” dedi.

Şengönül, aile içerisinde bazı şeylerin aynı doğrultu da ilerlemesi için sabretmek gerektiği ve özellikle evliliklerde eşlerin birbirlerini tanıma dönemlerinde sabrı ön planda tutmaları gerektiğini söyledi.

Katılımcılar konu ile alakalı çeşitli sorunlarını dile getirerek Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreterliği'ne ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi’ne teşekkür ettiler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız