SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hayır, Kabul Etmiyorum!'

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:10:21
'Hayır, Kabul Etmiyorum!'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan toplantısını Belediye Başkan vekili Ertan Mumcu başkanlığında üyelerin katılımı ile gerçekleştirildi. 

Belediye Meclis salonunda gerçekleşen toplantı,  İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 7, İnsan Kaynakları 1 ve Yazı İşleri Müdürlüğü’nün 3 gündem dışı önergesinin ayrı ayrı okunarak gündeme alınması ile başlayan toplantıda bağımsız üye Mehmet Moran’ın, bazı cadde ve sokaklara isim verilmesi, Çevre kirliliği ve Horata Vadisi ile ilgili önergeleri okundu. İsim değişikliği önergesinin, belediyenin çalışması ile birleştirilmesi kabul edilirken diğer iki önerge reddedildi. Bağımsız üye Moran’ın, Horata Projesi ile önergesi okunup- okunmaması konusunda, Başkan vekili Mumcu ile Moran arasında gergin anlar yaşandı. Önergesinin okunmadığını belirten ve “Önergemizi niye okutup meclisi bilgilendirmiyorsunuz?” diyen Moran’a Başkanvekili Mumcu, “ Konu hakkında basında çıkan ve hukuki süreci başlatacak ifadelerle dolu bu yazıyı önerge olarak kabul etmiyoruz. Malatya Belediyesi olarak, kentimize hizmet ediyoruz” diye yanıtladı. Yaşanan kısa sürekli karşılıklı konuşmadan sonra Moran’ın konu ile önergesi kabul edilmedi. 2013 mali yılı belediye bütçesi ile 2013 mali yılı belediye ücret tarifesi hakkındaki teklifler daha detaylı incelenmesi ve son şeklinin verilmesi için Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 

Mecliste, Tunus Devleti’nin Kef Belediyesi ile kardeş şehir ilişkisi kurulması hakkındaki teklif kabul edildi. 

Malatya için hazırlanan 3 Yıllık Yerel Eşitlik Eylem Planı hakkındaki Kadın – Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu raporun görüşülmesi sırasında konuşan Mumcu, “Maalesef, raporun hazırlanması sürecinde komisyonun meclis üyeleri ilgisiz kaldı. 10 civarında toplantı çağrımız oldu, ilgisizlikten birçoğunu ertelemek zorunda kaldık” diye meclisin komisyon üyelerinin raporun hazırlanması sürecinde ilgisiz kaldıklarını belirtince, komisyon üyesi Betül Aksoğan “Hayır, bu iddiayı kabul etmiyorum. İki toplantı çağrısı aldım. Birine katıldım, diğerine de il dışında olduğum için katılamadım” diyerek Mumcu’nun iddiasını kabul etmedi. Rapor, yapılan oylama ile kabul edildi. 

Ticari Taksi Yönetmeliği ertelenirken, Kanalboyu’ndaki işyerlerine sundurma yapılması önergesi reddedildi. bir sonraki toplantıya ertelendi. 

Çevre yolundaki 2 adet yaya üst geçide Şehit Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Şehit Yarbay Mikdat Şamdancı’nın isimleri verilmesi ertelendi. 

Gündemin imar maddeleri arasında bulunan maddeler ve kararlar şöyle:

Tapunun Uçbağlar (Yıldıztepe-Tandoğan) mahallesinde bulun alanın kentsel dönüşüm alanı olarak 2009 yılında alınan kararın iptal edilerek, bölge kentsel dönüşüm alanından çıkarıldı. 

Gündemde bulunan maddelerin bir çoğu reddedilir veya ertelenirken, ada ayrım çizgisi düzenlemesi, imar planı tadilatı, yapı yüksekliğini serbest bırakma nizam değişikliği ve imar planı tadilatı gibi maddeler kabul edildikten sonra gündem dışı verilen maddelere geçildi. 

Belediye de çalışan 30 personeli ilgilendiren kadro iptal- ihdası hakkında ki önerge kabul edildi.

Çeşitli işlerde kullanılması ve bazı borçların ödenmesi için bankalardan kredi kullanmak amacıyla belediyenin kefil olması için başkana yetki verilmesi kabul edildi. 

Gündemin son maddesi olan ve MOTAŞ’ın sermaye artırımı nedeniyle Belediye’nin payına düşen 3 milyon 500 bin liranın ödenmesi de oylanarak kabul edildi. Kasım ayı toplantısının 7 Kasım’da yapılması kararlaştırıldıktan sonra toplantı sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız