SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayserili Hayırseverden Bir Okul da Malatya'ya

0
Güncellendi - 2021-01-16 01:57:34
Kayserili Hayırseverden Bir Okul da Malatya'ya
A- A+ PAYLAŞ

Kayserili hayırsever, İstanbul Sultanbeyli'deki yaklaşık 300 milyon lira değerindeki arsasını, 9 ilde okul ve cami yapılması için Milli Emlak Genel Müdürlüğüne bağışladı.

AK Parti'den yapılan açıklamaya göre, hayırsever Mehmet Altun tarafından bağışlanan arsa karşılığında okul ve cami inşa edilmesi için AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin şahitliğinde, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç ve Türkiye Diyanet Vakfı 2. Başkanı İhsan Açık arasında ortak protokol imzalandı.

Protokol kapsamında, İstanbul, Kayseri, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Yozgat başta olmak üzere ihtiyaç bulunan yerlere 20 okul ile Kayseri Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde bir cami yapılacak.

"Bir hayır silsilesi imza altına alınmış oldu"

Mehmet Özhaseki, buradaki konuşmasında, Kayseri'de yıllarca avukatlık yapan Altun'un, daha sonra mesleğine İstanbul'da devam ettiğini belirtti.

Altun'un, seneler içindeki birikimini, toplumla paylaşmak, topluma borcunu ödemek ve Allah'ın rızasını kazanmak için Milli Emlak Genel Müdürlüğüne bağışladığını dile getiren Özhaseki, “Mehmet Ağabey Kayseri’de yıllarca avukatlık yapan, daha sonra İstanbul’a gidip orada mesleğine devam eden bir büyüğümüz. Tabii ki seneler içerisinde bir birikim elde etmiş ve bunu da toplumla paylaşmak, topluma borcunu ödemek ve Cenab-ı Hakkın da rızasını kazanmak adına bugün burada hepimizin şahitliğinde Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne bağış yapıyor. Kendisi ve değerli eşi bu arsa karşılığında okul ve cami yapılmasını istiyorlar. Değerli eşinin de rızasıyla burada Mehmet ve Türkan Altun isimlerinin okulların birçoğuna veya istediklerine verileceği bir hayır silsilesi imza altına alınmış oldu” dedi.

Özhaseki, okulların yerine ilgili vakıf aracılığıyla karar verileceğini anlatarak, şunları kaydetti:

"İnşallah Mehmet ağabeyimin gösterdiği yerlerde 20 okul yapılacak. Sanat okulu, engelliler okulu veya ilköğretim okulu gibi ne olacaksa ihtiyaç olan illeri zaten sıraladık ama hangi tür olacağı sorusuna Milli Eğitim Bakanlığımız karar verecek. Kayseri Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde ayırdığımız yere yapılacak cami, belki de tüm cenazelerin kalkacağı en önemli merkezde olacak. Buna da Diyanet Vakfı Başkan Yardımcımız ile beraber karar veriyoruz."

Milli Emlak Genel Müdürlüğünün arsa karşılığında okulları ve camiyi yapma görevini aldığını belirten Özhaseki, "Artık işin yükü Milli Emlak Genel Müdürlüğümüzde. Projeler ve daha sonraki takibi hususunda kendi aramızda bir mutabakat var, ona da uyarak inşallah bu işleri tamamlamış olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Özhaseki, sözleşmenin hayırlı ve makbul olmasını dileyerek, Mehmet ve Türkan Altun'a teşekkür etti.

Hayırsever Mehmet Altun ise malın sahibi olmadıklarını, dünyanın fani ve gelip geçici, kendilerinin de burada misafir olduğunu belirterek, "Sayın Mehmet Özhaseki'nin destek ve yardımıyla bu adımları atıyorum. Huzurunuzda kendisine en derin şükranlarımı arz ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun." açıklamasını yaptı.

"Bu okullarda belki geleceğin cumhurbaşkanı yetişecek"

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Denemeç de hayır işinden dolayı Mehmet Altun'a teşekkür ederek, "Çocuklarımızın, bu ülkenin ihtiyacı olan yerlere inşallah beraberce bu okulları yaptıracağız. Sağ olun." ifadesini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Varank ise Mehmet ve Türkan Altun'a teşekkürlerini sunarak, "İnşallah bu okullarda geleceğin yöneticileri, geleceğin belki cumhurbaşkanı yetişecek. Cami zaten değerli, ömür boyu oradan size dua edilecek. Bence çok güzel bir işe imza attınız. Sizi tebrik ediyorum. Hayırlı olsun diyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Millet Bahçesi'nde yapılacak cami için protokole imza atan Türkiye Diyanet Vakfı 2. Başkanı Açık da "Hayır sahibine ve vesile olanlara çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra görevimiz hayır vesilesini sağlamlaştırmak ve bu hayrın tamamlanmasını sağlamak. Rabb'im inşallah bizlere de nasip etsin. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Ankara, AA- kayseritelgraf.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Mehmet (3 yıl önce)
    Mehmet Altun Beyefendi gerçek bir kahramandır. Allah yaptığı hayırları kabul etsin. Herkese örnek olması dileğiyle. Aşağıdaki linkte kendi ağzından hayat öyküsü mevcuttur. Editör beyefendi paylaşır ise güzel olur. https://www.youtube.com/watch?v=01DlWzuj2EQ
    0
    0
    Yanıtla
  • Darendeli (3 yıl önce)
    Allah hayrını kabul etsin Allah razı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Allah razı olsun başka ne denir ki
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    cenab-ı Allah hayırsever Mehmet Altun abimizden razı olsun hayrını kabul etsin, tüm varlıklılarada örnek olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet ergen (3 yıl önce)
    İste gercek hayirsever iste adam butun is adamlari ornek alsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • rıza aktaş (3 yıl önce)
    inşaallah karşılıksızdır
    0
    0
    Yanıtla
  • Karşılıksız olur mu? Elbette hayrın da bir karşılığı var. Her öküzün altında buzağı arıyorsunuz. Acayip bir millet oldu. Adam yaşlı. Üç yüz milyon az değil. Ölmeden önce gözü görürken bir hayır yapmak istiyor. Ona da bir kurp buluyorsunuz. Herhalde karşılığında oğlunu belediyeye memur yspacak...
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuz Hoca (3 yıl önce)
    Malatyalı ! İşadamları siz nerdesiniz örnek alın, kimse mal-mülkle mezara gitmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    helal olsun çok güzel bir şey yapmış.insanın nefsi ile imtahanını yenmiş büyük iş vesselam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Mehmet amcaya Malatya’nın farklı yerlerinde Güneş Enerji Santralleri projeleri yaptırdık. Ordan gelen paraları da öğrencilere burs olarak veriyor. Allah kabul etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (3 yıl önce)
    Allah CelleCelaluhu Razı Olsun
    0
    0
    Yanıtla