SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hedef Azami Fayda"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:32:57
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, öğrenciler için hazırlanan "Başarıya Doğru Projesi"nin değerlendirme toplantısı yapıldı. 

Fırat Kalkınma Ajansı Salonu'nda, Vali Vasip Şahin'in başkanlığında düzenlenen “Başarıya Doğru Projesi” değerlendirme toplantısına; Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Mehmet Boyraz ile Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) ilk 30'a giren okul müdürleri katıldı.

Vali Şahin toplantıda yaptığı konuşmada, "Bilindiği gibi, hem SBS hem de LYS’ye hazırlanan öğrencilerimizin bilgilerini ve geldikleri seviyeyi tespit için bir takım çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalar örnekleme yoluyla tartışılıyor. Sonucunda eksik olan bölümler, takviye edilmesi gereken yerler, varsa bir sorun, istişare edip, çözüm yolunu bulmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

"Malatya, gerek eğitim alt yapısı ve gerekse yetişmiş öğretmen kadrolarıyla başarıyı başarabilecek bir güçtedir" diyen Şahin, daha sonra şunları belirtti:

"Bizim yapmak istediğimiz, varsa motivasyon eksikliğini gidermek. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin bu konulara daha fazla odaklanmasını sağlamaktır. Şunu da ifade etmek lazım. Biz, öğretmen olarak iyi bir kadroya sahibiz. Öğrencilerin öğretmenlerden daha fazla istifade edebilme noktasında herkese işler düşüyor. İdareciler; öğretmen, öğrenci ve velilerle sıkı diyalog içinde olmalılar. Çocukların sınava hazırlanmasında veliler de öğretmenlerle sürekli diyalog içinde olmalılar. Bu nispi başarıya tetikleyecektir. Veliler okullarla biraz daha fazla ilişkiye girmeli. Hedefimiz, çocuklarımıza bir soru daha fazla yaptırtabilirsek, biraz daha yüksek puan aldırtabilirsek mutlu olacağız. Bir soru bile bir öğrencinin hayatında çok şey değiştirebilir. Bunun farkındayız. Hedefimiz azami faydayı sağlamaktır."

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise, "Başarıya Doğru Projesi" hakkında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aktardı.

Açılış konuşmalarından sonra, toplantı basına kapalı devam etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız