SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hekimhan Projesi Yerli Otomobil Projesi Kadar Önemli"

A- A+ PAYLAŞ

"BİR 12 YIL DAHA BEKLEMESİN.." TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, OYAK tarafından Malatya’nın Hekimhan ilçesine kurulacak olan Zenginleştirme ve Peletleme Tesisi’nin milli bir proje olduğunu belirterek, “Hekimhan Zenginleştirme ve Peletleme Tesisi, yeri otomobil, yerli uçak, SİHA’lar kadar önemli ve milli bir projedir. Bu nedenle bir 12 yılın daha geçmemesi için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan bölgemiz içinde kalkınma hamlesi olacak projenin daha hızlı başlatılması için özel desteğini bekliyoruz” dedi.

Keskin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“OYAK tarafından Hekimhan ilçesine yapılması planlanan Zenginleştirme ve Peletleme Tesisi 12 yıldan beri gündemde bulunuyordu. Ülkemiz ve bölgemiz için önemli bir milli proje olan Zenginleştirme ve Peletleme Tesisinin yapımı yeniden gündeme gelmiştir. OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem 2 gün önce yapmış olduğu açıklama da; ‘OYAK, dışa bağımlılığın azaltılmasına dönük bir diğer büyük yatırımını ise Türkiye’nin 6.2 milyon ton pelet ihtiyacının 3 milyon tonunu tek başına karşılayan Hekimhan’a yapacak. 55 ayda tamamlanması hedeflenen Hekimhan Zenginleştirme ve Peletleme Tesisi’nin, dışa bağımlılığı yıllık 350 milyon dolar azaltması öngörülüyor. Yeni kaynak yaratma hedefiyle kurulacak olan tesis, 750 milyon dolar yatırımla hayata geçecek. Yatırım, Japon JFE Steel ortaklığıyla gerçekleşecek. ‘ bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştır. OYAK bu projeyi Ocak 2008’de açıklamıştı. Proje sadece Türkiye için değil, bölgemiz için önemli bir ekonomik ve sosyal kalkınma projesidir. En az bin kişi için ekmek kapısı olacak. Proje bölgemiz için asrın projesidir, proje büyük devlet olma yatırımıdır. Hekimhan Zenginleştirme ve Peletleme Tesisi, yeri otomobil, yerli uçak, SİHA’lar kadar önemli ve milli bir projedir. Bu nedenle bir 12 yılın daha geçmemesi için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan bölgemiz içinde kalkınma hamlesi olacak projenin daha hızlı başlatılması için özel desteğini bekliyoruz. Çünkü projenin yaklaşık 5 yılda bitirilmesinin hedeflendiği açıklanmış. Bunun anlamı şu; 5 yılda 1 milyar 750 milyon dolar paranın yurtdışına gitmesi demektir. Bu para yurtdışına gitmemeli ve projeye özel destek verilerek hemen başlatılmalı. Bunu Malatya esnaf camiası olarak baş ustamızdan bekliyoruz. OYAK tarafından 12 yıl geçtikten sonra yeniden ciddi bir açıklama yapıldı, şimdi bir 12 yıl daha geçmesin.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Erdoğan (3 yıl önce)
    Eski bir Demir Çelik çalışanıyım aynı zamanda Hekimhan benim Memleketim ve Sivasın Divriği İlçesinde de görev yaptım orayı da biliyorum Türkiyedeki en çok ve en zengin Demir Madeni Yatakları Hekimhandadır Hasançelebi Deveci Karakuz Çırzı Maden Ocakları ında mevcut Limonit ve Siderit madenleri çok miktarda bulunmaktadır buraya yapılacak bir Pelet Konsantirasyon fabrikası bölge halkı için de geçim kaynağı ülke için de çok büyük üretim kaynağı olacaktır bunu dile getiren (MESOB) Başkanımız Şevket Keskin beye de ayrıca teşekkür ederim
    0
    0
    Yanıtla