SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Herkes İmtiyazlı..'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri Ömer Faruk Öz, bedelli askerlik konusunun gündemde olmadığını, ancak sözleşmeli er ile ilgili kanun tasarısını meclise gelip bu dönemde yasallaşacağını bildirdi.

Malatya Öğretmenevi'nde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniylle kahvaltı düzenleyip, burada basın açıklaması yapan AKP Malatya milletvekili, basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı.

Kendisinin da altında imzası bulunan yurt dışında çalışan vatandaşlara bedelli askerlik konusunda verdikleri kanun teklifinin Milli Savunma Komisyonu'ndan geçtiğini söyleyen milletvekli Öz, "Üç milletvekili olarak, ben, Tokat milletvekilimiz Seyit Aslan, Kilis milletvekilimiz Hasan Kara olarak TBMM'ye kanun teklifi verdik.Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın dövizle askerlik yapmaları konusu komisyondan geçti. Önümüzdeki haftalarda meclis genel kuruluna gelecek ve inşallah yasallaşacak. Bu kanun
tasarısını AK partili milletvekilleri olarak verdik, ancak CHP ve MHP'li milletvekillerimiz de bu tasarıyı desteklediler. Konsensüsle komisyondan geçti"ifadeleirini kullandı.

Bedelli askerlik konusunun gündemde olmadığını, ancak sözleşmel er ile ilgili kanun tasarısını meclise gelip bu dönemde yasallaşacağını aktaran Öz, "Uzun vadede en büyük hedefimiz, profesyonel orduya doğru geçmektir. Bu da özellikle sınırda görev yapacak askerlerimizin daha profesyonel olarak yetişmesidir"dedi.

Öz, "İktidar olarak amacımız, herkesin bu ülkede mutlu olarak yaşamını sürdürmesidir. Bu ülkede azınlıklar dahi imtiyazlı insanlardır. Herkes rahatlıkla kürdüm diyecek ve kürtçe konuşabilecek. Herkes rahatlıkla dindarım diyecek ve dininin gereklerini yerine getirecek. Aleviyim diyen , Aleviliğin şartlarını yerine getirebilecektir"şeklinde konuştu.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Öz, "Yandaş medya polimiğine girmek istemiyorum ve bu cümleyi doğru bulmuyorum. Olan olayları, yapılan hizmetleri ve gündemdeki konuları doğru ve zamanında insanımıza ulaştıran medya, insan hakları ve özel hayata didkkat etmek şartıyla kamuoyuna duyurmalıdır"ifadelerini kullandı.

Milletvekili Öz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şubat veya Mart ayında Malatya'ya gelerek, alt geçit, Beylerderesi Köprüsü ve kültür merkezi ile diğer birçok hizmetlerin toplu açılışını gerçekleştiriceğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız