SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Heykel Bu Kez Günata'ya Dert Oldu

0
Güncellendi - 2018-08-01 21:58:57
Heykel Bu Kez Günata'ya Dert Oldu
A- A+ PAYLAŞ

  • Türk Ocakları Başkanı Günata, Atatürk Anıtı'ndaki çıplak genç figürüne 'en azından şort' giydirilmesi için girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata'nın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Bilindiği üzere diğer sanat dalları gibi heykeltraşlık da bir sanat dalıdır. Sarf edilen emek nedeniyle her sanatçı ve her sanat eseri övgüyü hak eder. Ancak; ortaya konulan sanat eserlerinin toplumun sosyal ve ahlaki değerleriyle çelişmemesi de icab eder.

Hepimizin bildiği gibi, bir çok resmi törenin yapıldığı, on binlerce gencimizin, vatandaşımızın Malatya'ya ziyarete gelenlerin dikkatini çektiği Orduevi önündeki Atatürk Anıtında Atamızın yanında çırılçıplak bir genç figürü bulunmaktadır. Malatya halkı tarafından yıllardır yadırganmaktadır. Asla Atatürk Gençliğine yakışmamaktadır.

Bu genç figürüne en azından bir şort giydirilmesi için Malatya Türk Ocakları olarak ilgili makamlara gerekli girişimlerde bulunacağız. Bu bağlamda gerek sivil toplum örgütlerini, gerekse Malatya kamuoyunun desteklerini beklediğimizi halkımıza saygı ile duyururum."

Daha önce de anıttaki çıplak erkek figürü, muhafazakar bazı çevrelerin tepkisine yolaçmış, hatta bir yerel gazete ve televizyon, bu görüntüye son verilmesi için kampanya başlatmıştı.

Muhafazakarlık ölçütleri 'radikal' diye değerlendirilen çevreler çabalarından sonuç alamazken,  konu bu kez, her dönem atanmış il yöneticileriyle yakın diyaloğu tercih ettiği bilinen mevcut başkanı MHP'den milletvekili aday adayı olan, 'milliyetçi' Türk Ocağı aracılığıyla yeniden gündeme sürüldü. Bu durum, ayrıca talebin, 'çıkış noktası' açısından tartışılmasını engellemeye yönelik bir çabanın ürünü yorumlarına da yolaçtı.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

Orhan TUĞRULCA'nın daha önce malatyahaber.com'da yayınlanmış olan Malatya'daki heykeller  ile ilgili yazısı için aşağıdaki linki tıklayınız:

[embed]http://malatyahaber.com/haber/memleketin-heykelleri/[/embed]

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

43 yorum yapılmış

  • ekrem aybek (5 yıl önce)
    Koca Türk ocakları uğraşacak başka bir iş bulamadıda Malatydaki heykelin şeklinimi tartışma konusu yapmış ??? Ülkede Hak yok ,Hukuk yok, üretim yok , Ahlak yok, Ekonomi batmış durumda .. Bu millet hala daha en basiti trafik lambasında yaya geçidinden geçmeyi bilmiyor. !!! Adını Türklükten almış olan bu Sivil Toplum örgütü Atatürkün Heykeliyle uğraşıyor. Demek ki bu zihniyet canlı cansız çıplak ne görürlerse hemen akıllarına .......... geliyor..?? Ayıptır , yazıktır bu ülkeye !!! Ey ufku, aklı kısa Hemşerilerim !!!! Bu Cumhuriyetin medeni imkanlarından hiçmi nasiplenmediniz. Bu devirde bu kafa ile nereye gidiyor bu ÜLKE ???? Türk Ocaklarının WEB sayfasından aldım. Kuruluş amacına bakın Ocağın uğraştığı işe bakın ??? Türk Ocaklarının Kısa Tarihçesi Türkiye'nin En Eski ve En Büyük Sivil Toplum Kuruluşu Türk Ocağı Çağdaş ülkelerin hemen hepsinde, aynı amaca ulaşmak için bir araya gelmiş kişilerin kurup yönettiği ve varlığını sürdürdüğü kurumlar vardır. Çevresinde birleştiren bu amaçlar sosyal, bilimsel, mesleki, sporla ilgili vb. olabilir. Bunlar , devletlerinin çıkardığı yasalar çerçevesinde çalışır veya hizmet görürler. Temel özellikleri yönetici ve üyelerinin bu kuruluşlardaki çalışmalarından dolayı bir kazanç sağlamamaları, hizmetlerini gönüllü olarak yürütmeleridir. Bundan dolayı onları birer "gönüllüler kuruluşu" olarak nitelendirebiliriz. TÜRK OCAKLARININ ANA SAYFASINDAN ALINTI YAPTIM. KURULUŞ AMACI İLİM BİLİM OLAN BİR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ
    0
    0
    Yanıtla
  • Levent Aksoy (5 yıl önce)
    Malatya'nın bütün sorunlarını hallettiniz.Sadece heykel kaldı.Bravo size!
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 yıl önce)
    Adı üzerinde heykel bu. Heykel bir sanattır. Hangi gözle bakarsınız siz heykele ? Avrupa ülkelerinde niçin bu sorun olmuyor? Peki neden ülkemizde taciz, tecavüz bu kadar fazla ? Yorumu size bırakıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • murti (5 yıl önce)
    ha ha . . hiç şhort giydirilmesi konusunda aklıma gelmemişti. evet yadırgıyordum ama gerçekten de iyi fikir. inşallah şhortu giydirilir :)
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali (5 yıl önce)
    Bizim çocuklar 5-6 yaşlarından beri bu garabetten edepsiz heykel diye bahsederler. bu sanat eseri önceden daha bir esermiş , yaprak da yokmuş. yani yaprağı indireceğiz deseler bu haberi yapan lar daha memnun olacak herhalde.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • metin (5 yıl önce)
    Keşke heykele takıldığınız kadar hergün yaşanan cinsel istismarlara tacizlere tecavüzlere sapıklıklara kulak kabartsaydınız.Hergün neredeyse onlarca mide kaldıran ve sadece çok az bir kısmının basına yansıdığı pisliği,ahlak erezyonunu,ayıbını,neyle kapatmayı düşünüyorsunuz kaç metre bez lazım bunlara kafa yorsaydınız keşke.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet gül (5 yıl önce)metin isimli kullanıcı yorumuna
    Yaklaşık 70 yıllık eser uğraşmamak lazım yeni işlere bakmalı yeni güzellikler şehre kazandırılmalı şehirle özdeşleşmiş zaten.
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (5 yıl önce)
    Malatya ne çektiyse kafası çağın gerisinde kalan yobazlardan çekti ve çekiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Enver (5 yıl önce)
    Sort degil de yoresel kiyafet giydirsek salvar fln..bide eline mendil halay ceksin..oyle bence daha guzel olur..oylamaya sunalim..bence mahalli kiyafet olsun..nadir bey haberiniz varsa eger 1 dolar 5 tl oldu bununla alakali size bir soru sorayim..sizce dolar yukselince pantolon yerine şort giysek tasarruf amacli daha mi iyi olur acaba..?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya'li (5 yıl önce)
    Bence burka giydirililsin. ;)) Aklı fikri bel altında olan zihniyetin bu ülkeye gram faydası olmaz. Bırakın heykeli de asil sorunlara duyarlı olun. Ha cehape heykel yaptı diyenler son 16 yılda yapılan toplam heykel anıt sayısını araştırsın gorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • yusuf (5 yıl önce)
    ciplaklik sanatsa o zaman hayvanlar bizden daha ciplak.bu heykeller iyi seyler cagristimiyor. edep li olmak en büyük sanattir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Halktan (5 yıl önce)
    Memlekette maganda bitti silahlı olaylar bitti işsizlik bitti trafik bitti bi o heykelin şeyi kaldı !
    0
    0
    Yanıtla
  • Cehennemdebuzsatanadam (5 yıl önce)
    Şu da var, şort giydirdik diyelim. Yaz için ideal ama kışın üşümez mi şortla.. İçlik falan gerekebilir.. Söyleyeceklerim bu kadar, teşekkür ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • Cehennemdebuzsatanadam (5 yıl önce)
    Neden benim yorumu yayımlamadınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Keşke başkanın belirttiği "duyarlı halk" , çöpten yiyecek toplayan insanlardan rahatsız olsaydı...
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    sanat sanat için mi? yoksa halk için mi? benim görüşüm sanat sanat için yapılmalı .halk için yaparsan ,zaten sanat değeri taşımaz.bırakın çıplak heykeli o heykel hiç olmazdı.
    0
    0
    Yanıtla
  • hüseyin (5 yıl önce)
    haberi yapan kuruluş. insanlar güzel birşey yaptıklarında dert mi oluyor. asıl dert sizde. artık uyanın günümüzde ki ahlakı görüyorsunuz her geçen gün insanlar çığrığından çıkıyolar bu insanları ahlakı bozan ne varsa artık düzeltmek sorundayız insanlar olarak. sizde bence güzel bi destekleyici başlık atabilirdiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya vatandaşı (5 yıl önce)
    bu şehrimize yakışılmıycak birşey dışardan her ne kadar ufak gibi dursada ayıp birşey adam haklı konuşuyor oraya şort yapılırsa her ne kadar solcular için kötü olsada şehrimizin ayıbını kapatacak kadar doğru birşey bu.
    0
    0
    Yanıtla
  • kardeşim . "oraya şort yapılırsa her ne kadar solcular için kötü olsada şehrimizin ayıbını kapatacak kadar doğru birşey" yazmışın .. Solcular için ayıp olan nedir? Şehrihimizin ayıbı o heykel mi? Mesela Dğadan çıkan suyumuzun bu kadar pahalı olması ayıp değil midir?
    0
    0
    Yanıtla
  • başar pekin (5 yıl önce)
    kefen giydirip afrine gönderelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cehennemdebuzsatanadam (5 yıl önce)
    O heykelin hikayesi gereği şort vs giydirelemez. Bilenler bilir; savaş zamanında herkesin cepheye koştuğu o anlarda hamamda yıkanmakta olan bir gencin de üstüne başına aldırmayıp vatan için dışarı fırladığını simgeler..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Insanlar çıplak geziyor heykel çıplak olsa nolur
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (5 yıl önce)
    Sanata nasil baktigin, algiladigin önemli. Anlasilan bu heykelde ne algiladiginiz ortada. Keske is, ekmek, egitim, ilim bilim, cevre vs... icinde kafa yorsaniz. Milletini seven bunlara kafa yorar.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (5 yıl önce)
    Sanatmış...Bir işçinin, bir köylünün veya ünlü bir bilim adamının heykelinin dikilmesine karşı çıkan yok. İddia ettiğimiz gibi müslüman bir millet isek sanatımız da İslama aykırı olmamalı.Bir asker elbisesiz kalmışsa onunla o haliyle fotoğraf çekilmez ya da o şekliyle heykeli yapılmaz. Yırtık da olsa kendi elbisenden bir parçasını ona giydirirsin.Sanat manat ayaklarını bırakın da her türlü putçuluğa son verecek cesaret gösterin.
    0
    0
    Yanıtla
  • erkan (5 yıl önce)
    Sayın Malatya haber böyle bir başlık olmaz sen haberini yap.Ayrıca o heykele öncelikle kendine Atatürkçü diyenlerin karşı çıkması lazım çünkü bu heykel Atatürk'e hakarettir.Niye daha düzgün bir heykel olmasın burada karşı çıkılan heykel değil müslüman bir ülkeye yakışmayan çıplak genç figürü.
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (5 yıl önce)
    Ya Nadir abi seni göklere çıkardıkça uğraştığın şeye bak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aliveli (5 yıl önce)
    Bu heykel chp zulmünün en büyük kanıtı kendileri paltolara kürklere sarıldı milleti baldırı çıplak bıraktılar bu 1 ikincisi bu heykel inönü döneminde yapıldıya ve en yakın silah arkadaşı değilmiydi gencin kim olduğu anlaşılıyor yarpağlı gencin adı ismet olmaya...atın üstünde olaydıda yaprağıda olmayaydı ucube başkabişey değil meydandaki inönü heykelide milletin ümüğünü sıkıp topladığı vergilerle yapıldıya bu chp put dikmekten başka ne yaptı bu memlekete...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (5 yıl önce)
    Bence de giyindirilmesi güzel olur O ne öyle
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı vatandaş (5 yıl önce)
    Böyle manşet mi olur. Dert oldu demişsiniz de bir yere sanat eseri olarak gördüğünüz bu türden birşey dikilirken hiç olmazsa orada yaşayan insanların yaşam tarzı, kültürü ve inanç değerleri biraz dikkate alınır. O zamanki memleket şartlarında insanların cahil olması kimseye sahip oldukları değerlere hakaret etme hakkı vermez. Ayrıca o zamanlar o yaprak olmasa dahi bu heykele itiraz edecek medeni cesarete sahip insan yoktu. Yani üzerinde kıyafet bulunmayan bir figürü bu kadar savunmanızı anlamak çok zor. Size göre bu acayip heykele laf söyleyen dertli mi oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bulent (5 yıl önce)
    Gunah islamda heykel yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (5 yıl önce)
    Başkanım başka yere bak geçerken gözün takılmasın...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamer (5 yıl önce)
    Milletler uzaya ev yaptı.kartondan insanlar yapıldı.malatyanin sözde akil insanlarıda bir heykelle gündeme gelmeye çalışıyor.yazik yazik bu yüzden bizi ab almıyorlar.eee SAYIN gunata 5 m bez al heykelin üzerini ört tek sıkıntı buysa.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (5 yıl önce)Kamer isimli kullanıcı yorumuna
    uzaya evler mi yapıldı ?ben duymadım.Toki konutuysa yazılırdık tüh.
    0
    0
    Yanıtla
  • çöşnüklü (5 yıl önce)Kamer isimli kullanıcı yorumuna
    Bu uzaya gidenler çıplak heykeller sayesinde mi gitmiş kamer
    0
    0
    Yanıtla
  • çöşnüklü (5 yıl önce)Kamer isimli kullanıcı yorumuna
    kamer bey bu uzaya gidenler çıplak heykel sayesinde mi gitmişler yoksa... medeniyet açmaksa bedeni desene hayvanlar bizden daha medeni!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Demo (5 yıl önce)
    Yani gencin çırılçıplak olması da saçma yanındaki giyinik ve günlük hayatta öyle bişey yok.Sanatsal açıdan böylesi mi makbul acaba...
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (5 yıl önce)
    Beyinleri.herzaman.gobekten.asagi.Calisiyorsa Kiyafet.giydirsen.yine.ayni.zihniyte.olurlar
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan Öztan (5 yıl önce)
    1947'den beri yerinde duran ve ülkemizdeki en güzel Atatürk heykelini şimdi de Nadir bey kafaya takmış.Heykeltraş Hakkı Atamulu'nun iki senede tamamladığı heykel belli bir kısım çevreler tarafından sürekli gündemde tutulmaya çalışılmış ve sonuç almaları mümkün olmamıştır..Nadir beyin gündeme getirdiği şort bahane.Derdini açıkca söylemeliydi.Bence gündeme gelmek için durup dururken heykeli konu etmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Eskiden o yaprak da yoktu diye duydum, ama doğru mu bilemem.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bastan beridir var o yaprak zihinler bel altında olunca dertleri o olmuş yobaz zihinler
    0
    0
    Yanıtla
  • Daha duyarlı ve memleket sorunları ile müşgil dede ziyniyetini bir kenara bırakıp esas görmesi gereken şeyleri görmeK gerektiğini düşünüyorum.Genele bakılması ve anlatılmak istenen konuya odaklanılması daha uygun olur.Bir somut olan bir şeyden zihni zühal edilip yaprağın altını merak etmemeli.Şort deyil haşema daha uygundur diye düşünüyorum.Araçlar bir kenara bırakılıp develere binilmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan Öztan (5 yıl önce)ali isimli kullanıcı yorumuna
    Anıt ilk yapıldığında o yaprak yokmuş.Malatya halkının ricası üserine konu rahmetli İsmet Paşaya aktarılmış ve onun talebi üzerine gençin önüne o yaprak konmuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • o genç senin dedeni babanneni kurtardı lakin senin gibilere sebep oldu onlarda
    0
    0
    Yanıtla