SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Hızlı ve Doğru Sonuç Alabiliyoruz"

0
Güncellendi - 2020-04-19 04:11:03
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, Malatya’daki koronavirüs vakaları ile ilgili açıklama yaptı.

Vaka sayılarının, vatandaşların panik havasına girmesine veya tam tersi olarak rehavete kapılmalarına yol açmamak için açıklanmadığını belirten Prof. Dr. Recep Bentli, “Birçok ilçemizde ve şehir merkezindeki birçok mahallemizde pozitif vakalarımız bulunmaktadır. Orta ve ileri yaş grubu hastalarımızdan vefatlarımız da maalesef oldu.” dedi.

“58 ekipte 141 personel gece gündüz çalışıyor”

“İl Pandemi Kurulunda görev alan ve Bakanlığımız bünyesinde oluşturulan Bilim Kurulu üyesi olarak da görev alan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Özer ve İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Bayındır hocalarımıza destekleri için teşekkür ederim. İnönü Üniversitemizde çok profesyonel çalışan ve günde 3 kez sonuç veren PCR laboratuvarımız var. Prof. Dr. Yusuf Yakupoğulları ve Prof. Dr. Barış Otlu hocalarımızın büyük özveri ve emekleri ile hızlı ve doğru sonuç alabiliyoruz” diyen Prof. Dr. Bentli; “Filyasyonda görevli 141 personelimizden oluşan toplam 58 ekibimiz, gece gündüz demeden sonucu pozitif çıkan tüm hastalarımıza ulaşıp; tedavilerine en kısa zamanda başlayarak ve temaslılarına izolasyon önerilerinde bulunarak büyük bir fedakarlıkla çalışıyorlar. Aile hekimlerimiz, kendilerine kayıtlı olan ve sonucu pozitif olan tüm hastaları ve temaslılarını günlük takip ediyorlar. Hastanelerimizde yatan hastalarımızın, özellikle sıkı takip edilmesi gereken yoğun bakımlardaki vatandaşlarımızın bakım ve tedavilerini gerçekleştiren sağlık çalışanlarımız var. “ dedi.

"Tavsiyelere Uyalım"

“Yaşadığımız bu pandemi sürecinde mesai mefhumu gözetmeksizin görev yapan temizlik personelimizden, hemşirelerimize, şoförlerimizden doktorlarımıza kadar tüm sağlık çalışanlarımıza, eczacılarımıza ve bize her konuda destek veren kolluk kuvvetlerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. “ diyen Prof. Dr. Bentli açıklamasında daha sonra şu ifadelere yer verdi:

“Sizlerden en büyük ricam Sayın Sağlık Bakanımızın tavsiyelerini uygulamanızdır: ‘Hastalığı hafif geçirebilirsiniz ama başka bir insanın hatta yakınlarınızın daha ağır seyreden bir tablo ile karşı karşıya kalmasına neden olabilirsiniz. Dışarıya her gün çıkma zorunluluğunuz varsa sosyal mesafeye uymaya ve maske takmaya özen gösterelim. Evlerimizde de bu izolasyon ve temizlik kurallarına dikkat edelim. Unutmayalım ki; en güçlü tedavi temas ve hijyen kurallarına uymaktır.’

Bu zor günleri el birliği ile geride bırakacağımıza inanıyor; özlediğimiz sağlıklı günlere kavuşmayı diliyorum.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Serdar (4 yıl önce)
    Niye Malatya'da henüz kimse maske alamadı?E devletten başvuru yapalı nerdeyse 13 gün oldu, maske yok.Sms yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • yazihanli (4 yıl önce)
    25 gündür çıkmadığım Malatya çarşısına bir çıktım. Aman Allah'ım. Normal gün gibi.... Maskeli, maskesiz....Avare avare gezen bir çok kişi. Şimdi diyeceksiniz ki ne biliyon avare. Adamların eli arkada, ağzında sigara, dünya umrumda mı modunda. Bu lafımı bir yere yazın. İstanbulda korona işi biterse Malatya'da bitmez. Niye mi. Çünkü millet 1 aya kalmaz komple köylere çekilecek. Eeee burdaki virüsü alacak köye yayacak. Eeeee Urfadan Adıyamandan gelen işçilere de Hoşgeldin Merasimi de yapılacak tabi. Onlar da nasiplenecek. Sayın büyüklerim polis arabalarından anons yapmayla bu iş olmaz. Dİyeceksin ki gardaşım ne işin var çarşıda. Geziyom modunda olan, maskesi olmayan, sosyal mesafeye dikkat etmeyen ya da geziyom diyene 3000 küsür cezayı yazacak. Hı yeter mi yetmez. Bir de adli soruşturma açılmalı kesinlikle. Toplumun sağlığını tehlikeye düşürmekten yargılanmalı. Çünkü bir insanın canına sebep oluyorsa direk cinayetten yargılanmalı. Sayın valim bu şekilde il yöenetilmez. Sizden çok ümitliydik ama malesef. Ya Malatya özelinde bir şey uygulayın. Arabayla giderken birşey bahane edilip ceza yazıyordunuz yaa hani hıı işte o şekilde birşeyi bahane edin çarşıya çıkanları boş çevirmeyin. İşi olanlara da belgeleyecek şekilde izin kağıtları verin. Bu kafada olanlara birşey yapmazsanız emin olun sizde bu suca ortaksınız. Kasap pazarındaki kararlarınızdan geri dönmeniz milletin canını acıttı ve hanenize eksi bir puan yazıldı kanaatimce.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (4 yıl önce)
    net sayı yok , hangi mahallede hangi ilçe de vaka var net bir bilgi yok.. basın açıklaması yapmak için mi yapıldı!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Sayın müdür bey müdürlükte bir çıkıp ilçe hastanelerini denetlerse ne durumda olduğunu daha rahat görür bağlı kurumlarının.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 yıl önce)
    Canını ve sevdiklerini hice sayıp canla başla mücadele eden, Önce sağlık il müdürlüğünü ve sağlık Çalışanlarından Allah razı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • HÜSEYİN ATICI (4 yıl önce)
    Sayın müdürüm Ben 49 yaşında bir tansiyon hastasiyim..evden cikmiyorum Günlerdir maskeye ulaşmaya çalışıyorum.. edevletten iki kere istedim..gelmedi.. malatyada eczaneler dağıtmıyor çünkü malatyada uygulama başlamamış.. 112 yi aradım dün onlar kayıt aldı..gelmedi..bugün tekrar aradım.. biz ilgilenmiyoruz dendi.. Gunlerdir malatya sağlık il müdürlüğünü, malatya il halk sağlığı müdürlüğünü, yeşilyurt kaymakamligini aradım.. herkes birbirine yönlendiriyor.. cözüm bulan yok...herhangi bir rahatsizliginizda maske takip hastaneye gidin deniyor en basit tansiyonum çıksa hastaneye nasıl gidecem..son çare size yazıyorum.. konuyu Sağlıcakla
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin hocam büyükşehir Belediyesi'nin 4445144 ,153 ve 185 numaralı telefonlardan maske ihtiyacı olanların maske talep edebileceğine dair açıklama yapıldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • rauf (4 yıl önce)
    Sağlık müdürü malatya için bir şans
    0
    0
    Yanıtla
  • Enes (4 yıl önce)
    Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli. Allah senden, ekibinden seni yetiştirenlerden razi olsun. Ahlâkınla, edebinle, nezaketinle, gayretinle, tevazunla örnek bir bürokratsın. Rabbim sayınızi artırsin belekim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (4 yıl önce)
    Sayın bentli kral adamsın sana laf yok..Ama evde kal diyip tvlerde herşeyi güllük gülistanlık gösteriyorlar. Bugün 22 gün olmuş halen annemin emekli maaşı gelmemiş, yaşlı olduğu için çıkamıyor, ben astım hastasıyım çıkamıyorum. Bu kadının ihtiyaçları var,lazım olan birinci derece gıda ihtiyaçları var,bu evde kal sloganı ağa babalar için sanırım...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Yıldız (4 yıl önce)
    Recep hoca ve ekibinin gece gündüz demeden şehrimizin sağlığı için gösterdiği bu insan üstü çaba taktiri hakediyor. Sağolsunlar var olsunlar
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (4 yıl önce)
    hergün bilgi niçin verilmiyor. hasta sayısı test sayisi felan.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (4 yıl önce)
    Ölen kaç kişi, covid-19 'a yakalanan kaç kişi açıklasana.
    0
    0
    Yanıtla