SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hobi Olarak Başladı, Siparişlere Yetişemiyor

0
Güncellendi - 2019-05-15 03:38:00
Hobi Olarak Başladı, Siparişlere Yetişemiyor
A- A+ PAYLAŞ

2 yıl önce hobi olarak başladığı Ahşap İşlemeciliğini ilerleten Malatyalı genç girişimci, şimdilerde açtığı atölyesi ile kurumaya yüz tutmuş ağaçlardan sanat eseri ortaya çıkarıyor.

Malatya’da yaşayan Engin Soyak, hobi olarak başladığı ahşam işleme sanatını meslek haline getirdi. İlk başlarda küçük bir dükkanda başlayan serüvenini şimdilerde büyük bir atölyede devam ettiren Soyak, sanat eserine dönüştürdüğü ahşaplar ile farklı bir konsept geliştirdi.

2 yıldır ahşap işleme işi ile uğraştığını söyleyen Ergin Soysak, önceden hobi olarak yaptığı işi mesleği haline getirdiğini belirterek, ortalama 50-60 yıllık yakılmaya ve kurulmaya bırakılmış ağaç gövdelerinden farklı eserler ortaya çıkardığını söyledi. Yaptığı ürünlerde kullandığı ağaçları orman işletmelerde kesilmiş ağaçlardan temin ettiğini belirten Soyak, ahşaptan masa, dolap, bardak, çekmece, iş yerlerinde kullanılan aparatlar, çerçeve saat ve ağaç üzerine dokuma şeklinde resimler yaptığını ifade etti.

Çok farklı ürünler ortaya çıkardıklarını söyleyen Soyak, “Bu işin başlangıcı bir hobi ile başladı. Ahşabı tanımakla her şey başladı. Ahşabı bir kez elinize alınca kokusu, rengi insanı cezp ediyor. Sonrada hobi olayından çıkarak bir mağaza açtık. Şimdi de atölye ile üretim yapıyoruz" dedi.

Doğanın kendilerine çok güzel ağaçlar sunduğunu ifade eden Soyak, “Biz hiçbir zaman doğadan ağaç kesimi yapmıyoruz. Orman işletmelerden kesilmiş ağaçlardan temin ediyoruz. Doğanın sunmuş olduğu çok güzel ağaçları biz farklı yönlerde taslayarak kullanıyoruz. Ağacı alıp vernik sürüp direk piyasaya sürmüyoruz, birçok aşaması var bu süreçte. Bir ağaçta 30-40 zımpara kullanıyoruz. Müşterilerin taleplerine göre ürünleri tasarlıyoruz” ifadelerine yer verdi. Ahşap üzerine yakma yöntemi ile fotoğraf çizimi de yaptıklarını kaydeden Soyak, “Bizim işimizin yüzde 80’i emek, emeğin de fiyatını belirlemek zor. Ancak işin bedeli kullanılan malzemeler ile belirleniyor” diye konuştu.

Evlerde kullanılmayan metal parçaları ahşaplarla buluşturarak müşterinin isteğine göre tasarım yaptıklarını ifade eden Soyak, hedefinin ise daha büyük bir atölye olduğunu dile getirdi.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız