SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hocalarımız Gelip Yerinde İnceleme Yapacaklar"

A- A+ PAYLAŞ

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “Doğanşehir’imiz ve mahalleleri en güçlü şekilde ayağa kaldırılacak” dedi.

14 Mayıs’ta yapılacak olan cu milletvekilliği seçiminde yeniden aday olan Tüfenkci, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük bir yıkıma uğrayan Doğanşehir ilçesini ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

İlçe merkezi ve mahallelerini ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen; sorun, istek ve önerileri dinleyen Tüfenkci, Doğanşehir Belediyesi tarafından depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlar için okutulan mevlide katılarak, dua etti.

Ziyaretlerinde “Bizim gündemimiz deprem” diyen Tüfenkci, “Ağır, orta ve hafif hasarlı binalarla ilgili itiraz süresi 6 Mayıs’ta sona eriyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi ve İTÜ’den hocalarımız gelip yerinde inceleme yapacaklar. Tabii tekrardan ona da itiraz haklarınız var. Sonrasında karar verilecek. Eğer itiraz etmeden yıkılmış ya da ağır hasarlı binayla ilgili yerinde dönüşüm istiyorsanız ki arsanız müsait ise yerinde dönüşümü sağlayacağız. Yoksa belediyemiz muhtarlarımızla beraber toplu köy evlerinin yapılacağı yerleri belirlemiş. O bölgelere de evleri yapabiliriz. Buna tamamen sizler karar vereceksiniz” ifadelerini kullandı.

Tüfenkci, 14 Mayıs’ta Türkiye’nin önemli bir seçime gideceğini de kaydederek, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AK Parti’nin bu seçimden güçlü bir şekilde çıkması için önemli bir seçim. Tabii bu seçimden güçlü çıkıp buraların yeniden imar ve ihya edilmesi için sizlerin desteklerini talep ediyorum” diye konuştu.

Mahalle ziyaretlerinde vatandaşlarla bir araya gelen Tüfenkci, “Doğanşehir’imiz ve mahalleleri en güçlü şekilde ayağa kaldırılacak” dedi.

AKÇADAĞ'DA..

Tüfenkci, seçim çalışmalarını Akçadağ’da da sürdürdü.

Akçadağ ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunan Tüfenkci, mahallelerde vatandaşlarla da bir araya gelerek, sohbet etti.

6 Şubat’ta Malatya ile birlikte 11 ilin büyük bir deprem yaşadığını dile getiren Tüfenkci, “Bu arsın felaketinde en fazla etkilenen illerin başında Malatya geliyor. Bu depremde Malatya merkezin yanı sıra ilçelerimizde etkilendi. Neredeyse 10 ilçemiz az ya da çok bu depremde büyük zarar gördü. Yaşanan depremin ardından biz yeniden şehrin imarını yaparken bir yandan yeniden ihyası için çalışırken bir yandan da 14 Mayıs’ta yapılacak olan asrın seçimine hazırlanıyoruz” dedi.

Tüfenkci, 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimin Türkiye’nin ikinci yüzyılına yön vereceğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugüne kadar dış politikada uyguladığımız tam bağımsızlık için önemli bir seçim olacak. Terörü bitirme noktasında hem Irak hem Suriye hem de ülkemizde uyguladığımız operasyonlar ‘dur’ ya da ‘tamam’ deme noktasında önemli bir seçim olacak. ‘Özerklik’ bahanesi adı altında ülkemize darbe ya da terörle yapamayacaklarını milletin kafasını karıştırıp, algılarla yapmaya çalışıyorlar. Milletimiz gereken cevabı 14 Mayıs’ta sandıkta verecek. Türkiye kendi İHA’sını, SİHA’sını, otomobilini, füzesini, uçak gemisini yaparken, bu projelere tamamen karşı olan bir muhalefet var. Ben inanıyorum ki milletimiz dün olduğu gibi bugünde ülkenin, birliğin, bayrağın, ezanın ve vatanın bütünlüğünün yanında duracak. Amerika’nın ve onların kuklalarının bu ülke üzerinde operasyon çekmelerine millet olarak izin vermeyiz.”

“Bizler depremle uğraşırken onlar kumar veya noter masaları kurup, nasıl siyasi rant kazanırız diye hesaplar yapıyorlar” diyen Tüfenkci, “Cumhurbaşkanımız o günden bugüne “Birinci gündem maddemiz depremdir” dedi. Her bir deprem bölgesine de en az üç kere gitti. İnşallah milletimiz 14 Mayıs’ta güçlü bir destek verirseniz emin adımlarla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • depremde (1 yıl önce)
    depremde bir tas çorba bir bardak su ver me seçim zamanı dolaş millet yiyor nasıl olsa her lafın başı sayın cumhurbaşkanım arada bir pensilvanya vatan millet Allah sonra 4. dönem milletvekilliği hizmet mi millet ona bakmıyor zaten baksa depremdeki hizmetten sonra 1 oy çıkmazdı size
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Bakanım bence öncelik seçim olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Benim anlamadığım cumhur başkanımiz hepsi yıkılsın dedi siz hala neyin hesabını yapıyorsunuz bir Elazığ kadar olamadınız adamalar ilk deprem de çoğu hasarlı binayı yıktı bak son deprem de çok az kayıp verdi ölmemizi istiyorsanız söyleyin açık açık
    %100
    %0
    Yanıtla
  • belediye reisi (1 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    belediye reisimiz milli servet dedi ondan iyi mi bilcen ne zaman anlayacaksınız bu ülkede insan canı hariç her şeyin milli servet olduğunu zamanında. radyasyonlu çay ı bir şey yok diye içirmişlerdi ellerinde sözde rize çayı diye ithal çay bardakları ile ne mi oldu özal en sevilen 2. lider o çaylardan ölmüşüz kime ne namaz kılan ilk cumhurbaşkanımız idi o yeter insanlar ölmüş kimin umurunda şimdi deprem olmuş hasarlı binalara ağırdan hafife ortaya çevrilmiş yeni depremde yıkılacakmış insanlar ölecekmiş Allah din iman versin milli servetimiz binalara zarar gelmesin biz ölelim sorun yok
    %50
    %50
    Yanıtla
  • ilyas (1 yıl önce)
    Sn.Bülent bey, Cumhurbaşkanımız Sayın; Tayyip ERDOĞAN bey geçen hafta TV.programında AĞIR HASAR-ORTA HASAR VE AZ HASAR diye bir şey yok hepsi yıkılacak diyor. Siz hala falan üniversite gelmiş yeniden kontrol edilecek gibi bir izahı yapmanız vekil adayı olarak ta uygun olmamış. Buraları özellikle Bostanbaşı siyasi rantlar yüzünden çok katlı yapılmış ve oturulamaz hale gelmiştir. Onun için SİYASETİ bir kenara bırakalım doğru olan neyse o yapılsın. Geçmiş yıl yerel yöneticileri için mahkeme süreçleri başladı. Bırakın bir yargı süreci işlesin. Açıkta görüneni sümen altı edilmesi vebali olan işlerin sonucu ağır bir depremde hayırlı olmaz. saygılar. ( Site yöneticisi)
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (1 yıl önce)ilyas isimli kullanıcı yorumuna
    8 defa imar affına el kaldıran birinden adalet bekliyoruz. Akıl tutulması. Depremde yengi vekil bir tas çorba verdi. Hepsi de kafalarını kuma gömdüler. Diğer deprem şehirleri kalkınma için çabalarken biz daha hasar tespiti yapamadık. Devletin başı hasarlı tüm binalar yıkılsın diyor bunlar yama yapalım diyor. Size ne oluyor para babanızdan çıkmıyor zaten depremzede payına düşeni ödeyecek. Korkmayın Türkiye namuslu yonetilirse para herkese yeter.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Çok enteresan bir ilde yaşıyoruz nedense birileri ağır ve orta hasarlı binaları nasıl hasarsıza çevirebiliriz diye çalışıyorlar, aynı durum Sivrice depreminde olmasa buğün bu kadar evimiz yıkılmaz belkide bu kadar can kaybımız olmazdı.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • biz açken (1 yıl önce)
    depremde aç susuzken ortalarda gözükmeyen bülent seçimde ortaya çıktı
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Hepsi palavra, hepsi boş vaat, hepsi boş sözler. Millet yiyor mu yiyor, yutuyor mu yutuyor, kanıyor mu kanıyor. Adam da haklı olarak yalanlarara, palavraya devam ediyor.
    %90
    %10
    Yanıtla