SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hrant Dink Malatya'da da Anıldı

0
Güncellendi - 2018-01-20 04:49:47
Hrant Dink Malatya'da da Anıldı
A- A+ PAYLAŞ

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, katledilişinin 11. Yıldönümünde doğum yeri Malatya’da da anıldı.

19 Ocak 2007 tarihinde İstanbul’da Agos Gazetesi önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Hrant Dink için Malatya Salköprü Mahallesi doğduğu, halen enkaz halde arsa durumunda bulunan evin önünde anma töreni düzenlendi.

 İnsan Hakları Derneği Malatya Şubesi tarafından düzenlenen ve bazı STK’larında destek olduğu anma konuşan İHD Malatya Şube Başkanı Gönül Öztürkoğlu, “Bugün burada yüzyıllardır kanayan bir yaranın, susturulan Barış dilinin 11’inci ölüm yıl dönümünde bir aradayız. Kendisini bir kez daha sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz. Hrant Dink bu coğrafyada söylemlerinden, kimliğinden ve sisteme karşı duruşundan dolayı sistem tarafından her fırsatta ölümle tehdit edildi.   Maalesef tehditlerin önüne geçilemediği için katledildi. Dink’in öldürülmesinin ardından geçen 11 yıla rağmen sorumlular hala ortaya çıkarılamamıştır. İnsan hakları savunucuları olarak, cezasızlık politikasına hayır diyoruz. Dink katliamında etkili ve kapsamlı bir soruşturma talebimizi yineliyoruz. Esasen, Türkiye bir bütün olarak geçmişle yüzleşmeli, bunun için bir hakikat komisyonu kurmalıdır. İnanıyoruz ki Hrant cinayeti dâhil işlenen binlerce faili meçhul cinayet ancak bir hakikat komisyonu marifeti ile açığa çıkarılabilir.   Bizler bu güne kadar yaşanan tüm acıların yaşanmaması adına, yeniden gerçek kardeşliğe, barışı savunduk savunmaya da devam edeceğiz. Bu hepimizin herkesin faydasınadır.  İnsan hakları savunucuları olarak ülkemizde gerçek bir geçmişle yüzleşme sağlanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Barış güvercinimiz Sevgili Hrant’ın katledilişinin 11’inci yılında bir kez daha sevgiyle saygıyla özlemle anıyoruz” dedi.

Anma etkinliğinde bir konuşma yapan Ermeni cemaati mensuplarından Hüsamettin Kurultay, “Bu ülke hepimize yeter.  Birlikte ortak payda inşa etmezsek daha çok sıkıntılar çekeriz. Buradan Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a sesleniyoruz. Sevgili Ahmet Kaya ve değerli Kemal Sunal için kültür odaları açtılar. Kendilerinin bu tutumlarını selamlıyorum. Aynı duruş sevgili Hrant Dink için de yapılabilmesini arzuluyoruz.  Enkaz halindeki,  Hrant’ın doğduğu bu evin yerine Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ilçe belediyelerimiz burayı istimlak edilerek Harnt Dink Kültür Evi olarak yapılması Türkiye’mize kazandırır." dedi.

Anma etkinliği konuşmalardan sonra boş alana kırmızı karanfillerin bırakılmasıyla sona erdi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Yasin Çiftçi (6 yıl önce)
    Işıklar içinde yatsın ???
    0
    0
    Yanıtla