SON DAKİKA
SON DEPREMLER

HÜDA PAR Malatya’da Örgütlendi

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:34:55
HÜDA PAR Malatya’da Örgütlendi
A- A+ PAYLAŞ

Genel başkanlığını, Diyarbakır 2. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından ‘Yasadışı Hizbullah örgütünün amacı doğrultusunda faaliyette bulunmak’ gerekçesiyle kapatılan Mustazaflar ile Dayanışma Derneği'nin (Mustazaf-Der) eski Genel Başkanı Mehmet Hüseyin Yılmaz’ın yaptığı Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Malatya İl Örgütü kuruldu. 

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında İçişleri Bakanlığı’na kuruluş dilekçesini vererek siyasi faaliyetlerini başlatan Hür Dava Partisi’nin Malatya İl Örgütü’nün kuruluşuna ilişkin dilekçe partinin Malatya İl Başkanı olarak yetkilendirildiğini belirten Erkut Özdemir ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Malatya Valiliği’ne verildi. 

İl örgütünün kuruluş dilekçesini verdikten sonra bir açıklama yapan Erkut Özdemir ‘Malatya il teşkilatı resmen kuruldu. Hür Dava Partisi'nin Türkiye siyaseti için hayırlı olmasını diliyoruz’ dedi. 

Malatya genelinde örgütlenmeye başladıklarını ifade eden HÜDA-PAR Malatya İl Başkanı Erkut Özdemir, "Partimizin Malatya teşkilatının kuruluşu için görevi biz üstlendik. Malatya il başkanlığını kurmak için parti genel merkezimizden aldığımız yetki belgesi ile Malatya Valiliği’ne başvurduk’ diye konuştu. Özdemir, partisinin il örgütü binasının açılışını kısa sürede yapacaklarını da vurguladı. 

‘KÜRT SİYASETİNDE REKABET ARTACAK’ YORUMU 

‘Kürt siyasetinde rekabet artacak’ yorumlarına yol açan Hür Dava Partisi’nin çıkış noktasının ‘Kürt sorunundaki çözümsüzlüğün yarattığı boşluk’ olduğu değerlendiriliyor. Güneydoğu’da İslami hassasiyet motifli kalabalık mitingler düzenlemekle adından söz ettiren hareketin, Kürt nüfusun yoğun olduğu illerde AKP ve BDP arasındaki rekabetten yararlanacağı bir strateji izleyeceği belirtiliyor. 

HÜDA-PAR’ın kuruluşu ile birlikte Kürtlerin oyuna talip olan siyasi partilerin artık daha fazla çalışması ve sözlerinde durması gerektiğine vurgu yapan siyasi analistler PKK ile Hizbullah arasında geçmişte ciddi çatışmalar yaşandığına dikkat çekerek ‘Yeni dönemde BDP ile HÜDA-PAR’ın çatışması siyasi arenada gerçekleşecek. Çatışma sadece BDP ile değil AKP ile de yaşanacak. Özellikle yeni barış sürecinin başarısız olması durumunda AKP’nin Kürt seçmen nezdinde yıpranması kaçınılmazdır. HÜDA-PAR olası bu yıpranmayı en iyi şekilde değerlendirmek isteyecektir’ yorumunu yapıyor. 

FOTO: hudapar.org

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız