SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Huduti’nin Emir Subayına Ağırlaştırılmış Müebbet Talebi

0
Güncellendi - 2020-02-23 07:13:28
Huduti’nin Emir Subayına Ağırlaştırılmış Müebbet Talebi
A- A+ PAYLAŞ

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Malatya’daki 2. Ordu Komutanlığı ve 7. Ana Jet Üssü’ndeki eylemlere ilişkin davada, beraat ve mahkumiyet kararları bozulan, aralarında dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti’nin eski emir subayı Sedat Kaya’nın da bulunduğu 5 sanığın yargılandığı davada savcı, mahkemeye esas hakkındaki mütalaasını sundu. 

FETÖ’nün 2016'daki darbe girişimi sırasında Malatya'daki 2. Ordu Komutanlığı ve 7. Ana Jet Üssü'ndeki eylemlere ilişkin görülen davada beraat ve mahkumiyet kararları bozulan aralarında dönemin 2.Ordu Komutanı Adem Huduti'nin eski emir subayı binbaşı Sedat Kaya’nın da bulunduğu 5 sanığın yargılanmasına Malatya 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

 Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesince kontörlü/ankesörlü telefonlardan ardışık arandığı gerekçesiyle beraat kararı bozulan ve hakkında yeniden soruşturma açılan tutuksuz sanık Sedat Kaya ile birlikte haklarında verilen hükümler bozulan eski 2. Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı tuğgeneral Ersin Yıldırım, eski kara pilot teğmen Mustafa Sinan Soybaş ve firari sanık eski 7. Ana Jet Üs Komutanlığı Uçak Bakım Tabur Komutanlığı 171. Filo Hat Bakım subayı Resul Sayan duruşmaya katılmadı.

 Hakkında anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmekten suç duyurusunda bulunulan tutuklu ihraç üsteğmen Muhammet Delibaş ise SEGBİS üzerinden duruşmaya katıldı.

 Tanıkların dinlenmesinin ardından duruşma savcısı, mahkemeye esas hakkındaki mütalaasını sundu. Savcı, mütalaasında, firari sanık eski üsteğmen Resul Sayan'ın dosyasının ise tefrik edilesini talep etti.

 Savcı, tutuksuz yargılanan Adem Huduti'nin eski emir subayı Sedat Kaya'nın 15 Temmuz darbe girişimi sırasında icrai ve ihmali eylemlerinin bulunduğunu, ayrıca etkin pişmanlıktan yararlanmak için verdiği bilgilerin samimi ve orantılı olmadığını belirterek, sanığın "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılmasını, hükümle birlikte tutuklanmasını talep etti.

 Tutuklu yargılanan sanık eski üsteğmen Muhammet Delibaş hakkında "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını talep eden savcı, sanıklar eski 2. Ordu Komutanlığı Harekat Kurmay Yarbaşkanı tuğgeneral Ersin Yıldırım ile kara pilot teğmen Mustafa Sinan Soybaş hakkında ise "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

 Mahkeme heyeti daha sonra sanık ve avukatlarının savunmalarını ve taleplerini dinledi. Tutuklu sanık Muhammet Delibaş, “Bana emir verenler serbesttir. Bu vatan için canımı vermeye hazırdım, hala da hazırım. Bu ülke için en ufak bir ihanet düşünmedim” savunmasında bulundu.

Mahkeme heyeti, sanık ve sanık avukatlarının esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmalarını yapmak üzere duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Ferdi Durdu - Yeni Malatya Gazetesi / Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız