SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hüsrev Vekile Tepki

A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz günlerde AKP İl Başkanlığı tarafından yapılan divan toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştiren açıklamalarda bulunan AKP Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu'ya, CHP İl Başkanı Ali Murat Bilgiç'ten cevap geldi.

CHP İl Başkanı Ali Murat Bilgiç, parti binasında yaptığı açıklamada, AKP Adıyaman Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Hüsrev Kutlu'nun yaptığı açıklamaları mesnetsiz bulduğunu ifade ederek, Kutlu'nun Adıyaman'ı her zaman olumsuz konuşmalarla gündeme taşıdığını iddia etti.

Bilgiç, "Genel Başkanımız Deniz Baykal, 'Vitamin hapıysa atalım' derken demokrasiyi, yargıç bağımsızlığını, özgürlükleri güçlendirecek, geliştirecek bir Anayasa değişikliği ise bunu kabul edelim, yok bu kavramlara zarar verecek, ortadan kaldıracak Anayasa değişikliği söz konusu ise bu hapı atmayalım demiştir. Bunu zeka seviyesi normal olan herkes böyle anlamıştır" dedi.

Adıyaman'ın Adıyamanlıya yakışır şekilde gündeme taşınması gerektiğini söyleyen Bilgiç, "Gönül ister ki, don nedeniyle Malatya'ya kaysı toplamaya gidemeyeceğini düşünen ve eline ırgatlık bile geçmeyen Adıyamanlı işsizlerin sorunlarına çözüm üreterek gündeme gelsin. Gönül ister ki, Türkiye'de duble yolları bitirilemeyen illerin başında gelen Adıyaman'ın yollarının bitmesini sağlayarak gündeme gelsin. Gönül ister ki üslubuyla, tavrıyla, kibarlığıyla Adıyaman insanının hoş görüsünü, hümanistliğini, yumuşaklığını yansıtarak gündeme gelsin. Bu tür çirkin demeçlerle gündeme gelmesin. Biz sayın milletvekilini bu demeci nedeniyle kınıyor, bu demecin onun kişisel düşüncelerini yansıttığını bilerek, AKP'li olan olmayan bütün Adıyamanlı hemşehrilerimize saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

AKP Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, Nemrut konusunda Malatya ile Adıyaman arasında yaşanan çekişmelere, "yakışıksız" sözlerle karışmış, Nemrut gezisini Malatya üzerinden planlayan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a söylediği "“..Sayın Bakan, Nemrut Dağı Adıyaman’ındır. Nemrut’a Malatya’dan gitmeniz Mescidi Aksa’ya İsrail’in açtığı kapıdan girmeniz gibi bir şey olur..” sözleri Malatya'da büyük tepki yaratmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız