SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İhtiyaç 20, Elde Var 6!..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi'nin toplantısında, valiliğe eğitim projelerinde protokol yapma yetkisi verilirken, ruhsat harçları da yeniden belirlendi.

Malatya İl Genel Meclisi, Nisan ayı toplantısını yeni başkanı Abdurrahman Atay nezaretinden Özel İdare salonunda yaptı. Toplantıda Malatya İl Özel İdaresi'nin 2007 yılı ruhsat tarifeleri yeniden görüşülerek kabul edildi.

Buna göre, 1. sınıf gayri sıhhi müesseseler için 5 bin YTL, 2. sınıf gayri sıhhi müesseseler için 2 bin 500 YTL, 3. sınıf gayri sıhhi müesseseler için bin 200 YTL, 1.sınıf yenileme, devir, kayıp için bin 200 YTL, 2. sınıf yenileme, devir, kayıp için 800 YTL, 3. sınıf yenileme, devir, kayıp için 500 YTL ruhsat tarifesi kondu.

Kararda lokantalar için metrekare başına 10, 8 ve 5 YTL, kahvehane, çay bahçesi ve kır lokantaları için 7, 5 ve 3 YTL, oyun yeri için 3 YTL, internet cafe için 3 YTL, pastaneler için 5, 3 ve 2 YTL, gazino gibi eğlence yerleri için 30 YTL, otel ve pansiyonlar için 12, 9 ve 6 YTL ruhsat parası alınması öngörülüyor.

İl Genel Meclisi üyeleri, ayrıca Vali Halil İbrahim Daşöz’e eğitim yatırımlarında protokol yapma yetkisini verdi.

Bu arada, İl Genel Meclisi'nde konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, "2007 yılı için yatırım ödeneğimiz 6 milyon 770 bin YTL’dir. Ama, buna rağmen istek çok. 20 milyon YTL’ye ihtiyacımız var. Eğer bu ödenek sağlanırsa sıkıntımız kalmaz" dedi.

Öte yandan, İl Genel Meclis Başkanı Abdurrahman Atay, İl Özel İdare olarak çalıştıkları Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankasına bir yazı yazacaklarını bu yazı ile bankalardan bir eğitim kurumu yapmalarını isteyeceklerini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız