SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki İl Arasında Sınır Tartışması Yeniden Alevlendi

0
Güncellendi - 2019-10-22 02:50:04
İki İl Arasında Sınır Tartışması Yeniden Alevlendi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya ile Adıyaman arasındaki sınır tartışması yeniden alevlendi. İddiaya göre Adıyaman'a sınır olan Kozluk Mahallesi'ndeki yaylada yol çalışması yapıldığı sırada bölgeye gelen Adıyamanlı yüz kişilik grup bölgenin kendilerine ait olduğunu ileri sürerek Malatyalılara saldırdı, olayda 5 kişi yaralandı.

Malatya ile Adıyaman arasında 3 yıl önce tabela nedeniyle başlayan sınır kavgası yeniden alevlendi. Kavga bu kez Yeşilyurt ilçesine bağlı Kozluk Mahallesi'ndeki yaylada Malatyalılar tarafından yapılan yol çalışması nedeniyle başladı.

İddiaya göre Adıyaman sınırında bulunan Kozluk Mahallesi'ndeki yaylada yol çalışması sırasında yaklaşık yüz kişilik Adıyamanlı grup çalışma alanına gelip buradaki çalışmaları durdurdu.

Kozluk Mahallesi sakinlerinin iddiasına göre bölgenin kendi sınırları dahilinde olduğunu ileri süren Adıyamanlılar daha sonra Malatyalılara taşlarla saldırdı. 5 kişinin yaralandığı olayın ardından savcılığa suç duyurusunda bulunan Kozluk Mahallesi sakinleri siyasilerin konuyu çözmemesinden dert yanarak, olaylar daha fazla büyümeden bir an önce sınırın net bir şekilde belirlenmesini istiyor.

Olayı anlatan Kozluk Mahalle Muhtarı Ali Ercan, yaylaya yol yaptıkları sırada Adıyamanlıların kendilerine saldırdığını söyleyerek, “Burada yaylaya yol götürmek için çalışma yapıyoruz. Burası bizim il sınırlarımız içinde ve biz kullanıyoruz. Dün (önceki gün) 100 kişilik bir grup geldi burada bizim çobanımıza karışmışlar. Sonra biz konuşmak için geldiğimizde bize de saldırdılar” dedi.

Konuyu daha önce yetkililere defalarca söylediklerini ancak bir çözüm bulamadıklarını söyleyen Ercan, sorunun çözülmesini ve bölgenin nereye ait olduğunun bir önce belirlenmesi gerektiğini aktardı. Ercan, “Eğer bizimse bize versinler Adıyamanınsa onlara versinler biz de ona göre davranalım ve bir daha buraya gelmeyelim. Böyle olaylar yaşamak istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Sınır tartışmalarının nedeninden bahseden Ercan, “Bölgede açılan bir taş ocağı vardı. Malatya'dan ruhsat verilmedi. Onlar gidip Adıyaman’da ruhsat aldılar. Kadastro sınırını getirip taş ocağını içine aldılar ve böylece Malatya sınırı yaklaşık 7 kilometre içeri çekildi. Mesele bundan ibaret” şeklinde konuştu.

Olayda kendisi ile birlikte 5 kişinin yaralandığını dile getiren muhtar Ercan, karşı taraftan şikayetçi olduklarını da ifade etti. Yaylayı uzun yıllardır kendilerinin kullandığını belirten mahalle sakinleri ise konun acil bir şekilde çözüme kavuşturulmasını istedi.

İha-Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

42 yorum yapılmış

  • Muhteşem (4 yıl önce)
    Kupkuru otlu-karataşlı yaylanın derdine düşeceğinize Almanların çöktüğü altın madeninizin derdine düşün... Koçali'de bakır diyerek altınlara çöktüler siz de kuru ot için birbirinizi yeyin. Size her şey Müstehak...! Hasütler...
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Neden akp vekileri bu konuda soz etmiyorlar. ,sayin vekiler belediye baskanlari yetkililer neden Sustunuz ,aciklama bekliyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya-Adıyaman yolcusu (4 yıl önce)
    Malatyalılar olarak, 30 kilometrelik güvenlik koridoru istiyoruz. Aksi halde girip barış pınarıno başlatırız, ayık olun
    0
    0
    Yanıtla
  • Şahin (4 yıl önce)
    Olayı tamamen yanlış aksedilmiş 100 yılı aşkın çampınar yaylası orda yaylacılık yapan insanlara aitti. Kozluk köyünde olanlar silah la gelip orayı almaya çalışıyorlar adıyamanlı dediğiniz insanlarda(doğma büyüme malatyalılar malatyada ikamet ediyorlar ) buna engel olmaya çalşıyorlar. Sınır kavgası yok Adıyaman Malatya kavgasıda hiç yokk yalan haber yapmayın .
    0
    0
    Yanıtla
  • Eskimalatyalı (4 yıl önce)
    UYARI kısmını ihlal eden o kadar yorum yayınladın insanlıktan bahsettiğim yorumu yayınlamadın tebrikler Malatya Haber ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Kahraman Malatya Pütürge liyim (4 yıl önce)
    iç içe yaşayan bir millet kalkmış daha görüyor neyin davasını görüyorsunuz neyinizi paylaşamıyorsunuz iz de İstanbul'da yaşıyoruz malatyalıyız şimdi �stanbullu mu bölmemiz lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet ŞİMŞEK (4 yıl önce)
    "İki İl Arasında Sınır Tartışması Yeniden Alevlendi" atılan başlık fitne saçmakta. Bu yaşanan olay bir sınır anlaşmazlığı kesinlikle değil. Gazeticilik, haber anlayışı bu olmasa gerek. Siz sayın editör Savcı değilsiniz ! suçlayamazsınız. Avukat değilsiniz savunamazsınız. Hakim hiç değilsiniz hüküm veremezsiniz. Olayları birinci ağızdan duymadan iki tarafla görüşmeden bu şekilde konuşmak, haber yazmak milleti yanlış yönlendirmek vebaldir. Ezcümle yaşanan olay Kozluk Mahalle Muhtarı Ali Ercan ve beraberindeki köylünün Pirhemzik yaylasında izin almadan danışmadan hiç bir hakkı olmadan yaylaya Yeşilyurt Belediyesinin işmakinalarıyla yol açmaya çalışması ve Pirhemsik aşiretinin ise haklı davalarında olaya karşı çıkmaları. Kaldıki iki tarafta Malatya da yaşamakta Malatya doğumlu, Malatyalı. Kamu oyuna saygıyla duyurulur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mehmet (4 yıl önce)
    ALLAH AKIL FİKİR VERSİN HEM BUNU YAPANLARA HEM DE YORUM YAPANLARA! Adıyaman kim malatya kim ! bu ülkenin iki şehri, her yer herkese açık , yorumlara bakınca iki ayrı DEVLET arasındaki uyuşmazlık gibi anladım. bir cahilin fitili ateşlemesiyle kitleler provake edilmek isteniyor, adıyaman ve malatya et tırnak gibidir tıpkı malatya elazığ gibi, lütfen beyler sarih akılla düşünelim bu tür şeylere prim vermeyelim , kim kimin arazsi hangi şehire ait hepsi bellidir, devlet yetkilileri bu problemi çözer, ancak birbirimize karşı hasmane tutumlar doğru değildir ve bunu hiç kimse çözemez ancak kendi aklımız ve sağduyumuz çözer! herkesi sağlıklı düşünmeye davet ediyorum , selamlar olsun!
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    Adıyamanlı kardeşlerimiz önce şunu bilmeliler: Malatya.nın verimli toprakları ve kayısı olmasaydı bunlar ömürleri boyunca fındık. elma. pamuk peşinde bir ilden diğerine göçebe hayatı sürdürmeye devam edeceklerdi. Özellikle ilimizin misafirperverliği sayesinde bir de bizim insanımızın tembelliği de işin içine eklenerek Malatya.da yoğun bir Adıyamanlı nüfusu oluşmuş vaziyettedir. Kimse bunu küçümseyemez. Bugün Topsöğüt, Hatunsuyu, Eskimalatya, Orduzu, Şentepe, Dilek, Karakavak, hatta Akçadağ, D.şehir ve Sürgü bu tür insanlarla dolup taşmıştır. Sınır nedir?. Zaten Malatya olmuş bir yavru Adıyaman. Kavganın gürültünün baskının sebebi nedir. Bizler Malatyalı olarak zaten topraklarımızın çoğunu siz Adıyamanlılarla paylaşmışız, halen de sizlere bahçe ev ve tarlalarımızı satmaya devam ediyoruz. Nedir bu kin ve nefret. Yoksa siz hala Nemrutçuluk mu yapıyorsunuz, bence biraz HADDİNİZİ BİLİN...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • PAŞA44 (4 yıl önce)
    Devletimiz kendi sınırlarını korumak için düşmanlara karşı verdiği savaşa bak adıyamanlıların yaptığı işe bak !!! Allah akıl fikir versin Aç gözlülük diz boyu içimizdeki adıyamanlı bürokratlar ilgilensin artık ..
    0
    0
    Yanıtla
  • adıyamanlı (4 yıl önce)
    malatya adıyaman kardeştir iki cahihlin kavgası iki şehire mal eden gazeteciler bu yazınız cahileri galyana getiriyor sayın valim bunu düzeltirin yoksa kardeş şehirler düşman olacak iki cahil kavga eder gazetci manşet eder herşey paramı yani sohbetlere lütfen bakın sasyın VALİM bir deli kuyya bir taş atar 40 akılı çıkaramaz iki ilin kardeşliği bu gazetecilerin insafına bırakılmaycak kadar değerlidir.kazanan kardeşlik olsun ve selam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Can (4 yıl önce)
    SINIR MI KALDI MALATYA DA MALATYALI MI KALDI VEKİLLERE BELEDİYE BAŞKANLARINA BAKIN ÇOĞU ADIYAMANLI KAMU YÖNETİCİLERİ STK LARIN BAŞINDA MALATYA LI PARMAK SAYISI KADAR YOK AZ KALDI SURİYELİ VEKİL VE YÖNETİCİ ÇIKARMAYA
    0
    0
    Yanıtla
  • behlül (4 yıl önce)
    adıyanlıları anlamıyorum , zaten Malatya sizin Malatyalılar Malatya da yabancılık çekişiyorlar neden kavga ederseniz ki mantıklı -olun dövüşmen :))
    0
    0
    Yanıtla
  • Alican (4 yıl önce)
    Belediye başkanları akp il başkanları kurumlarda müdürler amirler bingöl elazığ adıyamanlı ...malatya nın yerlisi yok ...yerlisi yabancı kalmış ...suç oranları bundan yüksek medeniyet yok
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Malatya vekilleri Malatyanın hangi temel sorununu çözmüştür ki bunu da çözssün. Kısacası sahipsiz Malatya
    0
    0
    Yanıtla
  • Olayı Bilen Kişi (4 yıl önce)
    Bölgede bulunan yayla asırlardır malatya ili kozluk köyüne bağlıdır buna bölgedeki 50 köy şahittir. hatta 1938 tarihli dokuz muhtarın ve İSMET ÜNÖNÜ imzalı belgede bunu göstermekte sözü edilen belge şuan Malatya valiliğinde bulunmaktadır. Basın muhabiriniz gidip bakabilir. Ancak daha sonra bir taş ocağı ruhsatından kaynaklanan bir hata ile kadastro yaylayı Adiyamanlı birhamsk denilen aşiretne bağlanmış. Üzücü olan Malatya da şöförler odası cemiyeti başkanı Adıyamanlı ŞEVKET KESKİN hemşerilik yaparak adıyamanlıları korumaya çalışmakta. Oysa Malatyalının ekmeğini yiyip bunu yapmak acı değil mi
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Meydanlarda secim zamani bol bol vatlar verdi niz Malatyalilarin.oylarini aldiniz malatya topraklarin Geri alin siyasiler acilen cozum bulun
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 FFM (4 yıl önce)
    Adıyaman kendine gell
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyamanlı muhammed (4 yıl önce)44 FFM isimli kullanıcı yorumuna
    Sakin ol şampiyon
    0
    0
    Yanıtla
  • bek (4 yıl önce)
    sahipsiz memleket
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya da malatyasiz. (4 yıl önce)
    Memeeketimin her yerine adiyamnlilari doldurursan millete boyle saldırırlar. Belediyeyi doldur partiyi doldur sahipsiz sekilde malatya da dolas.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pukay (4 yıl önce)
    Hakan kahtalı umarım Adıyaman ı savunup Malatyalı hemşehrilerimize haksızlık yapmazsınız
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇİFTÇİ44 (4 yıl önce)
    1954 e Kadar Bize Bağlıydınız Haddinizi Bilin. Haddini Bileceksin Hâd Bilmek İyidir...
    0
    0
    Yanıtla
  • Çifçi44 bunu cok az malatyali biliyor Neden ve niçin o duruma getirdiler Siyasi oyun bunu gençlere anlatmak lazim
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Dovusmeden oynayin
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin Taşan (4 yıl önce)
    Başka derdiniz yok değilmi?Adıyamanın yarısı zaten 60 senedir Malatyada.10 metrenin hesabınamı kaldı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ertabur (4 yıl önce)
    Daha düne kadar bizim kayısı bahçesinde amelelik yapıyordunuz hayırdır Tabi besle kargayı oysun gözünü
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim Yetgin (4 yıl önce)Ertabur isimli kullanıcı yorumuna
    amelelik şereftir.çalmadan çırpmadan kazanmak.kendini beğenmiş kofik! senin gençlerin iş beğenmezken adıyaman gençleri güneşin çatında akşama kadar çalışıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • O hor gördüğün Adıysmanlı amelelerin (ki çalışmak şereftir) , Malatya da satın almadığı kayısı bahçesi kalmadı .Sen bu kafa ile devam et.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (4 yıl önce)
    Adiyaman tarafının sınır konusunda yaptığı çok çirkin.Bu konunun her iki il valisinin ve diğer yetkililerin katılımıyla yapılacak toplantıda ele alınarak çözüme kavuşturulması gerekir.1954 yılında Adiyaman'ın il yapılması sonucu sınır çizgisi ele alınmalıdır
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 FFM (4 yıl önce)
    BIZIM EKMEĞİMIZLE BÜYÜDÜLER ŞIMDI BIZE SALDIRMALARI ÇOK AYIP ADIYAMAN KIMIN ESERI HADINIZI BILIN MALATYALILAR BIRAZ GERÇEĞİ GÖRÜN
    0
    0
    Yanıtla
  • battalgazi44 (4 yıl önce)
    daha düne kadar ilçemiz olan adıyaman çok ayıp ediyor. eskiden adıyamanlılar, malatyalılara dayı, biz de onlara yeğen derdik. herkes haddini bilmeli. malatya nüfusunun neredeyse üçte biri adıyamanlı. adıyamanlıların çoğu burada yaşıyor ve ekmeğini malatya'dan kazanıyor, malatya'dan milletvekili ve belediye başkanları çıkarıyor. malatyalı biri adıyaman veya elazığ'da müdür olsa kıyamet kopuyor. sonra hepimiz kardeşiz yalanları. yersen. son söz malatya sınırının 7 km içeri çekilmesi rezaletini milletvekilleri nasıl açıklayacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyamanlı muhammed (4 yıl önce)
    O sınır adiyamana ait 3 yıl önce malatya 7 kilometre adıyaman toprağını alıp malatya toprağına katti yani adıyamanlilar hakli o bölge celikhana ait.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malesef ki doğruyu söylemiyorsun civardaki tüm köylere sorsan hepsi malatya ili kozluğa ait olduğunu söyler asırlardır kozlukluların yaylasını bi iki siyasi kişi ile Adıyaman'a bağlama teşebbüsünü şiddetle kınıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • ayturkan (4 yıl önce)
    malatya'yı adıyaman ve elazığlılar ele geçirmiş durumda zaten. öyle ki ak parti il başkanı , yeşilyurt ve battalgazi belediye başkanları bile adıyamanlı. şehirdeki resmi kurum müdürlerinin çoğu yine adıyaman ve elazığlı. merak ediyorum elazığ ve adıyaman'da da malatyalılar böyle rahat bürokrat olabiliyorlar mı acaba? madem kardeşiz bir daha ki seçimde adıyaman belediye başkanı malatyalı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tebrik ederim hemserim konuyu çok güzel özetlemişsin.en son mucahit findiklinin kardesi elaziga gençlik spor il müdürü oldu 1 ay duramadi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çok doğru yönetici vasfında yöneticiniz yok.Elazığlılara ve Adıyamanlılara şükr edin şehire sahip çıkıyorlar.Malatyalı HASUT olduğundan görev sürdüremez.O şehiri şehir yapan Elazığ ve Adıyamanlılar dır.Sizler hala 300-400 mt illeride oturan arkadaşınızın çorabını kıskanmaya devam edin.O topraklara Adıyamanlıların hakkı.Emek verip almışlar.Kii zaten malatyalıda kalmamış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya ya sahip çıkmak Elazığ ve Adıyamanlilara mı kaldı şehir ne kadar berbat hale geldi mesele hasutluk ise aynaya bakın yaptığınız arazi ve su kavgaları hep meşhur
    0
    0
    Yanıtla
  • battalgazi44 (4 yıl önce)murat isimli kullanıcı yorumuna
    malatyalılar yıllardır Türkiye'yi yönetmiş adam yöneticiniz yok diyor. elazığlıların çoğu mehmet ağar sayesinde polis veya asker olmuşlar. çoğu da malatya'da yaşıyor malatya'yı beğenmiyor. malatyalıların çoğu dışarıda olduğu için memleket size kalmış yazık ki. malatya kaliteli göç verip tersi göç alıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cahit (4 yıl önce)
    Adıyamanlilar neyi paylaşamıyor her alışverişiniz Malatyada Malatya'nın her makam ve mevki nde yer tutmak istiyorlar sanki Çelikhan Malatya'nın ilçesi olsa nolur zaten her gün Malatyadalar Malatya nin muhtelif semtlerinde yerleşik durumdalar illa ayrı belediyenin hizmet almak istiyorlar ise o zaman Malatyayi tercih etmezler Adıyaman a gelip gitsinler daha iyi
    0
    0
    Yanıtla
  • Murathan (4 yıl önce)
    Abuzerler malatyayı adiyamana bağlama niyetinde desene..
    0
    0
    Yanıtla
  • DEVRIM (4 yıl önce)
    OLSA NE OLUR OLMASA NE OLUR SINIR OLMASI ONEMLI DEGIL MUNAFIKLIK ALAMETLERI DEVLET SINIRI SANKİ ALLAH KENDİ ARANIZA SINIR KOYMUSSUNUZ ALLAHIN GAZABINA UĞRARSINIZ
    0
    0
    Yanıtla