SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İkinci Üniversite İçin.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:34:35
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Battalgazi ilçesine ikinci bir devlet üniversitesini kazandırmak istediklerini söyledi. 

Battalgazi ilçesinde eski Malatya’yı ziyareti sırasında Battalgazi’ye kurulması planlanan ikinci bir üniversite için açıklamalarda bulundu. İkinci bir Devlet Üniversitesi için daha önce kanun teklifi verdiğini hatırlatan Şahin, Battalgazi’de bulunan Tacan Kışlası’nda İnönü Üniversitesi’nin bir kampüsünün olduğunu, burada 60 ve 70 yıl önce uçakların atış eğitim alanı olarak kullanılan 3 bin dekara yakın bir alanın da var olduğunu söyledi.

Bu alanın Üniversite olması yönünde Genelkurmay Başkanlığı’na ve Milli Savunma Bakanlığı’na talepte bulunduklarını belirten Milletvekili Şahin, kurumların ise bu talebe sıcak baktığını söyledi. Ancak Başbakanlık ve YÖK ile yaptıkları görüşmede bu alana yapılacak olan üniversitenin farklı bir üniversite olması yönünde fikir belirtildiğini aktaran Şahin, “Örneğin buraya Teknoloji Üniversitesi kurulmasından yanayız. Ben eminim ki bu önümüzdeki süreç içerisinde milletvekili arkadaşlarımızla bazı girişimlerde bulunarak buraya devlet üniversitesi kazandıracağız” dedi. 

Şahin, er ya da geç Battalgazi’ye mutlaka ikinci bir devlet üniversitesi kazandıracaklarını sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız