SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İletişim Yönetimin En Önemli Unsuru"

0
Güncellendi - 2019-09-27 23:58:48
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası İletişim ve Yönetim Bilimleri Kongresi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı.

3 gün sürecek olan kongrenin açılış programına Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay,Hatay Üniversitesi’nden Prof.Dr. Yakup Bulut, Bursa Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Bekir Parlak, İstanbul Aydın Üniversitesi’nden Prof. Dr. Eyüp Günay İsbir ile birçok üniversiteden akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, yönetimlerin temel unsurlarının insan olduğunu ifade ederek “Yönetimin amacı insanların ortak çıkarlarına hizmet etmektir. İletişim ise verimliliğin ve kalitenin teminatıdır. Başarılı bir yönetimin ise vazgeçilmezidir. Yönetimin işleyişi ve belirlenen hedefe ulaşılmasında iletişim kuşkusuz en belirleyici unsudur” dedi.

Kongreye 6 ülkeden 47 üniversitenin katıldığını ve 150’den fazla bilimsel bildirinin sunulacağını ifade eden Kızılay, kongreye katılımlarından dolayı tüm katılımcılara teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından geçilen ilk oturumun moderatörlüğünü Prof.Dr. Eyüp Günay İsbir yaparken, konuşmacı olarak söz alan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan üniversitelerin şehirlerin lokomotifleri olduğunu ifade ederek “Şehirlerin değerleri ile çatışmadan şehirleri değiştiren kurumlardır üniversiteler. İnönü Üniversitesi de bu süreçte şehirlerin değerleri ile bütünleşmesi noktasında bilimsel yol ve yöntemler ile büyük çalışma ve gayret gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Battalgazi Belediye Başkanlığı döneminde yaşadığı bir anıyı da anlatan Gürkan, şunları söyledi:

“Bizim ilçede adliye kaldırıldığında o zaman başsavcı ile görüştüğümüzde bize ‘Sonradan ilçe olanların adliyelerini kaldırdık’ dedi. Bende dedim ki ‘Sayın Başsavcım, ‘Bura ilden ilçe, kasaba oldu. Malatya Anadolu’nun ilk ilidir. 656 yılından beri ildir. Anadolu’nun anayurt olmasında önemli bir ildir. Sonraki süreçte Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarihi çok iyi bildiği için gelir gelmez TBÖÖ’nin de açılmasıyla aldığı karar ile Malatya’nın geçmişine verdiği önemin göstergesidir. 31 Mayıs’ta aldığı karar Atatürk’ün Malatya’yla ilgili görüşünün en güzel somut göstergesidir” dedi.

İnsanın biyo-sosyal ve kültürel bir varlık olduğunu da dile getiren Gürkan, “Biyolojik özellikleri olan, sosyal özellikleri, kültürel özellikleri olan varlığa biz insan diyoruz. O zaman insanın temel esası buysa insanın ihtiyacı da 5 temel ihtiyaç olarak çıkıyorsa biz yöneticiler de icraatları bu 5 temel ihtiyaç üzerinde yapmamız gerekiyor. Biz bazen yönetim anlayışımızın sadece formal boyutu üzerinde yürütüyoruz” şeklinde konuştu.

Malatya Valisi Aydın Baruş, "İletişim, yönetimin en önemli unsurudur. Siz istediğiniz kadar başarılı, iyi niyetli, samimi olun, hitap ettiğiniz kitleye kendinizi doğru anlatamaz, doğru iletişim kuramazsanız onların gözünde başarılı bir yönetici olamazsınız." dedi.

Baruş, İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen "1. Uluslararası İletişim ve Yönetim Bilimleri Kongresi"nde yönetim süreçleri ve iletişim konularına değindi.

Yönetilenlerin sesini duymak, onları dinlemek ve sorunlarına öncelik oluşturmak için Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'nin (CİMER) bulunduğunu hatırlatan Baruş, CİMER'in yönetilenlerin, yöneticilere ulaşmasında önemli bir kolaylık olduğunu söyledi.

Yöneticiler ile hedef kitle arasında doğru iletişimin kurulması gerektiğini vurgulayan Vali Baruş, şunları kaydetti:

"Hesap verme, şeffaflık ve insanların hizmetlerinizden memnuniyeti anlamında iletişim kaynakları son derece ön plana çıkmaktadır. Sosyal medya da bunlardan birisi. Tüm iletişim kanallarının yoğun olarak kullanıldığı çağımızda artık yöneticiler de kendilerini yönetilenlerin taleplerine göre belirlemek zorunda. İletişim, yönetimin en önemli unsurudur. Siz istediğiniz kadar başarılı, iyi niyetli, samimi olun, hitap ettiğiniz kitleye kendinizi doğru anlatamaz, doğru iletişim kuramazsanız onların gözünde başarılı bir yönetici olamazsınız. Bu anlamda iletişimin önemsenmesi gerektiğini düşünüyorum."

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay da yönetimlerin en temel unsurunun insan olduğunu söyledi.

Yönetimlerin amaçlarının insanların ortak çıkarlarına hizmet etmek olduğunu vurgulayan Kızılay, "İletişim, güvenilir ve başarılı bir yönetim için vazgeçilmezdir. Yönetimin işleyişi ve belirlenen hedeflere ulaşmasında iletişim kuşkusuz en belirleyici unsurdur. Kongremizde iletişim ve yönetim alanlarında yeni yaklaşımlar, yeni düşünce ve akımlar, karşılaşılan sorunlar, değişim ve dönüşümler tartışılacaktır. Araştırmaların ortaya konulması, tartışılması ve önerilerin oluşması hedefimizdir." diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise etkinliğin başarılı geçmesi temennisinide bulunarak üniversitelerin şehirleri önde götüren ve değiştirip dönüştüren kurumlar arasında yer aldığını vurguladı.

28 Eylül'de sona erecek kongrede, 6 ülkeden 47 üniversite ve 179 katılımcı bildiri sunacak.

AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • enes (4 yıl önce)
    Ben iletişim fakültesinde öğrenimime devam eden bir öğrenci olarak konuşuyorum 2,3 tane hocayı tenzih ederek söylüyorum hocaların birbiriyle çekiştiği aylık paralarını almak için gelip sadece derse girilen vicdanlarını nasıl rahatlattıklarından şüphe duyduğum eğitim kalitesi sıfırın altında bir fakülte hocaların kendisi iletişimci değil yetiştirdikleri ne olsun yazık günah gençliğimize Allah hesabını sorsun aldığınız paranın
    0
    0
    Yanıtla
  • öneri (4 yıl önce)
    JOBS: "Bir odadaki en akıllı kişi sizseniz yanlış odadasınız demektir." “Ne yapacaklarını söyleyecekseniz akıllı insanları işe almanın anlamı yoktur. Bize ne yapmamız gerektiğini söylemeleri için Akıllı insanları işe alıyoruz.” Duymadım. Ama ifadeniz doğru ise ÇAYCI' yı daire başkanı yapmaya kinaye ile niyetlenenin ufku fıssss. "çaycıları tenzih ederim. Ama onlar da benim gibi haddini bilir."
    0
    0
    Yanıtla
  • bek (4 yıl önce)
    İlden ilçe ilçeden bucak bucaktan ilçe ilçeden şu an kenar mahalle oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bircan (4 yıl önce)
    ÜNİVERSİTELİ Dostum, "İletişim fakültesi öncelikli iş olarak Malatya medyasının kalitesi, sorunları ve geleceği gibi bir başlıkla ciddi bir araştırma yapıp hükümete de sunarak kalitenin artırılması için neler yapılabileceğine ortaya koysun, üniversite de işin içinde olsun." demişsin ama, İletişim fakültesinde bu kalite var mı? İletişim Fakültesi daha kendi sorunlarını çözmekten uzak, kısır bir çekişme içine girmiş ve geçmiş yıllarda yerel medya ile ilgili araştırma yapmak için sunulan projelere sebebi hala bilinmeyen şekilde sırt çevirmiş bir kurum. Açıldığından beri 1 mm bile ilerleyemedi. Malatya yerel basını 100 yıla yakın geçmişi ile ülkenin en deneyimli kentlerinden birisi. Ama zamanın ekonomik şartları basını bugünkü haline getirdi maalesef. Hemen bir örnek vereyim. Yine Türkiye'nin en çok okunan ve takip edilen yerel haber sitelerinden biri olan "Malatyahaber.com"a hangi kapasitesi ile katkı yapacak. İnanın buraya el atsalar okuyucu sayısı tabana vurur. Fakültenin yaptığı en iyi iş, işsiz iletişim doktoralılarıona istihdam yaratmış olmak. Onlar da 3 kuruş nasıl alırız, yüksel lisans sınavlarında nasıl torpil yaparız onun peşinde. Yani dmem o ki; Bunların memleket yerel medyası diye bir dertleri yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • selami (4 yıl önce)
    İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne de bu yakışır. Üretkenlik adına kısır bir fakülte. Yorumculardan 'Üniversiteli' şöyle bir cümle paylaşmış, "Malatya medyasının kalitesi, sorunları ve geleceği gibi bir başlıkla ciddi bir araştırma yapıp hükümete de sunarak kalitenin artırılması için neler yapılabileceğine ortaya koysun, üniversite de işin içinde olsun" bende bu arkadaşa, İletişim Fakültesi'nin bu becerisi var mı diye soruyorum. Malatya medyasının kalitesini araştıracak kalitede mi? Malatya medyası emin olan şuan ki İletişim Fakültesi'nden daha kaliteli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya 44 (4 yıl önce)
    Buradan valiye 2 sorum olacak 1-Muhtarlar dernek başkanı, havaya 9 el ateş açan muhtarı savunmak için "muhtarımıza küfretmişler ,tartışmışlar vs.." dedi.Mahalleden biri muhtarla tartışınca kendini korumak için muhtara 9 el ateş açabilir mi? veya valilik bu muhtarla birlikte dernek başkanını da görevden alabilir mi? 2-İstasyon kavşağından mahalleye girince narçiçeği çorbacisı var,bu sokaktan 10Z ne zaman geçse mutlaka 2dk durup vatandaşın araba kaldırmasını beklemek zorunda mıyız? polise bile "yemek yiyorum ceza yazarsan yaz" diyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Üniversiteli (4 yıl önce)
    DOSTLAR ALIŞVERİŞTE GÖRSÜN MİSALİ Vali, belediye başkanı, rektör kel alaka konuşuyor. Türkiye şu protokol konuşmaları kompleksinden kurtulamadı. Düzenleyen birim yetkilisi kısa sir hoşgeldin konuşması yapar ve toplantı başlar. Ayrıca, bu tür organizasyonların miadı dolmuştur günümüzde. Elektronik ortamda bu tür toplantılar aynı anda sayısız ülke ile yapılabilir. Milletin parası boşa harcanıyor. Bildirileri bir komisyon alsın hakkaniyetle incelesin ayrıca. Burada asıl 2 gizli amaç vadır. 1-Turistik (aynı zamanda bir bahane ile dışarıya gidiliyor) 2-Akademik kariyer için bu tür toplantılara katılmak. Bu işler yerine iletişim fakültesi öncelikli iş olarak Malatya medyasının kalitesi, sorunları ve geleceği gibi bir başlıkla ciddi bir araştırma yapıp hükümete de sunarak kalitenin artırılması için neler yapılabileceğine ortaya koysun, üniversite de işin içinde olsun. Bu tür bizzat katılımlı onbinlarce bilimsel adı altındaki toplantıların Türkiye'ye ne kadar faydasının olduğu da ayrı bir tartışma korusu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ziya (4 yıl önce)
    Sn. Başkanımız Selahattin Gürkan Universitede Iletişim Kongresinde konuşmaci olarak katılmış. Nedense iletisim konusundaki maharetlerini kendi yönetim tarzına ve üslubuna yansıtamıyor. Sn. Baskanımız Hizmet İçi Eğitim Seminerinde bizlerin önünde Daire Başkanlarımız için, Görevdrn alacaktım, ekibi değiştirecektim Genel Sekreterimiz Ocak ayına kadar bekleyelim diyor. felan. Çaycıyı çağırıp istersem ben bu çaycıyı Daire Baskanı yapabilirim diyebiliyor. Sonra da moral ve motivasyondan, iletisimden bahsediliyor. Sn. Başkanım bece önce kendi ekibinize değer verin, kıymet verin, yüceltin. Siz yüceltin ki yücelesiniz. Şu an Belediye bürokratları kan ağlıyor. Yazık degil mi? İletisim söylemden önce davranış biçimidir. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Sn. Baskanım sizden abilik, babalık, liderlik bekliyoruz. Merhametli olun, şefkatli olun, sevin ki sevilesiniz, sayın ki sayılasıniz
    0
    0
    Yanıtla
  • geçmişin ayıplarını kendine doğru yontarak egosunu tatmin etmek
    0
    0
    Yanıtla