SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''İnanırsak, Başaracağız..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'da Hayati Palancı'nın istifasının ardından Teknik Direktörlüğe getirilen ve Çarşamba günü İstanbul'dan Malatya’ya gelen Kartal, takımın İnönü Stadı’nda yaptığı antrenmanı tribünden izledi. Kartal, burada yaptığı açıklamada Malatya’ya başarılı olmak için geldiğini söyledi. Kartal, takımın hak ettiği yerde olmadığını ve başarılı olmak için çalışacaklarını söyledi. Yeni teknik direktör, Celil ve Şenol'un kadro dışı bırakılması, futbolculara 12'şer bin YTL (12'şer milyar TL) ceza verilmesi ile ilgili olarak, Oftaş maçından sonra karar vereceğini belirtirken, bu açıklama, iki oyuncunun Oftaş kadrosunda olmayacaklarını ortaya koydu.

HAVAALANINDA 2 YÖNETİCİ KARŞILADI..
İstanbul'dan 14.45'de havalanan uçakla Malatya'ya gelen Kartal'ı, Erhaç Havaalanında Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Ali Cici ve yönetici Serkan Birer ile az sayıda taraftar, çiçekle karşıladı.

Burada kısa bir açıklama yapan Kartal, Malatyaspor'u süper lige çıkma hedefine ulaştırmayı amaçladıklarını kaydetti.

Kartal, buradaki açıklamasında "Malatyaspor kulübü hedefleri olan bir kulüp. Ben de hedefi olan bir teknik adamım. Bu hedefler doğrultusunda burada başarılı olacağıma inandığım için özellikle çok isteyerek geldim. Allah'ın izniyle, Malatya'nın bugünkü yerinden çok daha iyi, hakettiği, layık olduğu yere gelebilmesi için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Bu da nedir? Süper lige çıkmak. Süper lige çıkartabilmek için ben ve ekibim elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız.
Onun için şimdiden tüm Malatya'ya hayırlı olsun diyorum."dedi.

Kartal, "Büyük bir sorumluluk aldınız?.." şeklindeki bir değerlendirme/soruya da "Her işte bir sorumluluk almak zorundasınız zaten. Sorumluluk almazsanız, onu istemezseniz, algılamazsanız başarılı olamazsınız."yanıtını verdi.

İNÖNÜ STADI'NDA..
Çarşamba akşamı İnönü Stadı'ndaki antrenmanı izleyen ve buradaki bazı yöneticilerle tanışan Kartal daha sonra şöyle konuştu:

“Ben, arkadaşlarım, yönetim kurulu ve taraftarlarımız bir ekip olarak Malatyaspor’u layık olduğu yere getirmek için buraya geldim. Genç, hırslı, hedefleri olan bir teknik adamım. Malatyaspor ile bu hedefler doğrultusunda bir noktada buluştum. Ben ve ekibim tesisleri gezdim. Tesisiyle, şehir olarak altyapısı, yönetimi, takım kalitesiyle bulunduğu yeri hak etmiyor. El birliğiyle, hep beraber, tüm taraftar, medya, teknik heyet, yönetim kurulu biz bu işe inanırsak ve birlikte hareket edersek başaracağımıza inanıyorum. Allah’ın izniyle başaracağız.”

Kartal, cezalarla ilgili bir soru üzerine, “Yarın (Perşembe) günü ter idmanı yapıp hafta sonu oynayacağımız çok önemli bir lig maçına hareket edeceğiz. OFTAŞ maçında sakat oyuncuların durumuyla ilgili kulüp doktoruyla görüştüm. Cezalarla ilgili maçtan sonra bir karar vereceğiz. Şu anda onlarla uğraşacak bir zamanımız yok. İlk etapta takımın Ankara'daki maç için konsantrasyonunu sağlayıp, takımın ideal onbirini çıkartıp, oradan en iyi puanları alarak Malatya’ya dönmek zorundayız. Bunun planlamasını yapıyoruz. Çünkü OFTAŞ ikinci sırada ve bizim rakibimiz” diye konuştu.

Kartal, başarısızlığının nedenlerinin sorulması üzerine “Bazı sıkıntılı noktaları var tabi ki Malatyaspor'un. Bazı yerlerde alternatif bol, bazı yerlerde alternatifi olmayan bir kadrosu var. Malatyaspor şu an bunun sıkıntısını yaşıyor bence. Son haftalarda yaşanan sakatlıklar ve alternatifi olmayan oyuncuların form düşüklüğü neticesinde sıkıntılar ortaya çıktığını düşünüyorum” karşılığını verdi.

Kartal, camiaya bir mesajının olup olmadığının sorulması üzerine ise “Buraya isteyerek, severek geldim. Tesisleri gördükten sonra daha çok heyecanlandım, morallendim. Taraftarlar, bizi yalnız bırakmasınlar, bize güvensinler. Buraya 3 yıldır, Sivas’tan beri, maçlara geliyorum. Bu statta hiç kaybetmedim. İnşallah bundan sonra da kaybetmem. İnşallah hep beraber mutlu sona ulaşırız.” dedi.

Malatyaspor, Kartal ile Perşembe günü kulüp idari tesislerinde saat 15.00'de sözleşme imzalayacak.

1961 İstanbul doğumlu olan Kartal, Sarıyer ve Gaziantep’ten sonra 11 yıl FB’de oynadı. "Arap İsmail" lakaplı Kartal, Fenerbahçe'nin 421 maçında forma giydi ve Müjdat'tan sonra bu takımın en çok formasını giyen oyuncu oldu. Denizli’ye kiralandıktan sonra döndü, ‘94-95 sezonunda jübile yaptı. 32 kez milli formayı giydi. Fenerbahçe ve milli takımda zaman zaman kaptanlık yapmıştı. Fenerbahçe PAF takımında antrenör olarak görev aldı. Fenerbahçe'de Veselinoviç, Rıdvan Dilmen, Otto Bariç ve Löwe'nin yardımcılıklarını yaptı. Sivasspor'u Süper Lige çıkardı. Karabükspor, Altay ve Mardin'de görev yaptı.

ANTRENMAN..
Bu arada, İnönü Stadı'nda Gençlerbirliği Oftaş karşılaşması hazırlığını altyapı antrenörü Sinan Alkış yönetiminde yapan sarı-kırmızılı takımın son idmanına kadro dışı bırakılan Celil ve Şenol Yavaş ile sakat olan Effa katılmadılar.

Malatyaspor'un Perşembe günkü antrenmanını yeni teknik direktör Kartal'ın yöneteceği, sarı-kırmızılı ekibin, Cumartesi günkü maç için Cuma sabahı Ankara'ya hareket edeceği ve burada Sürmeli Oteli'nde kampa gireceği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız