SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İngiliz Parlamentosu'nda Malatyalı Milletvekili

0
Güncellendi - 2019-12-18 04:30:41
İngiliz Parlamentosu'nda Malatyalı Milletvekili
A- A+ PAYLAŞ

İngiltere'de Perşembe günü yapılan erken seçimlerde, İşçi Partisi'nden aday olan Malatya- Kürecikli Feryal Demirci Clark da milletvekili seçildi.

İşçi Partisi’nin eski Kuzey Enfield milletvekili Joan Ryan’ın partisinden istifa etmesinin ardından boş kalan vekil koltuğuna oturmak için kısa zamanda uzun yol kat eden Feryal Demirci Clark, 23 bin 340 oy alarak rakibine fark attı. Muhafazakar Partili rakibi Joanne Laban ise 16 bin 848 oy aldı

1981 yılında Malatya Kürecik’te doğan ve 7 yaşında ailesi ile birlikte Londra’ya taşınan Feryal Demirci Clark, Kingston Üniversitesi mezunu ve Exeter Üniversitesi’nde doktorasını yaptı. Özel sektörde çalışan Edward Clark ile 3 yıl önce evlenen Demirci, geniş bir aile yapısına sahip. İngiltere’ye 7 yaşında ailesiyle gelen Demirci, en son mayıs ayında İstanbul’a ninesini görmek için gitmiş. Pazartesi günü mazbatayla İngiltere Parlamentosu’nda göreve başlayacak olan Demirci, partisine, seçim kampanyası boyunca destek veren parti yetkililerine, Belediye Meclis üyelerini, dernek ve kurum görevlilerine ayrıca seçmenlerine teşekkür etti. Geceye çok sayıda Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti kökenli Belediye Meclis üyesi, Nesimi Erbil’in de aralarında olduğu geçmiş dönem belediye meclis üyeleri ve Kürecikliler Derneği eş başkanı da katıldı.

Seçim bölgesinde çok fazla sorun olduğunu belirten Feryal Demirci Clark, doktor ve sağlık merkezi açığının yanı sıra suç oranının ve güvenlik sorununun yüksek olduğu bölgede barınma ve konut sorununun da yüksek olduğuna dikkat çekerek, önceliğinin kendi seçim bölgesi olacağını belirtti.

hurriyet.com.tr- birgun.net- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • turo44 (4 yıl önce)
    Tebrikler, Gurur duydum
    0
    0
    Yanıtla
  • Zfr (4 yıl önce)
    Çok önemliydi.Bana faydası ne?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Avrupa ne kadar medeni. Kendinden olmayanlara bile değer veriyor. Oeki ya biz? 4 milyon suriyeli var ama bunları temsil eden bir vekil yok. Vekil olmaya kalksa millet ayağa kalkar. Niye? Memleket ekden gidiyor diyecekler. Evet avrupa ile aramızda kültür, anlayış farkı. Bu arada hemşehrimizle gurur duyuyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Ümit (4 yıl önce)
    Türkiye’de bir yerlere gelen insanlar olmayı bıraktık birbirimizi desteklemeyi bıraktık. Şimdi ABD’de bir senatör, bir belediye başkanımız var, şimdi bir de İngiltere’de milletvekilimiz var. Bunlara gidip referans yapalım da memur olalım. Yoksa olamıyoruz burdakilerle :))
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Tebrikler dunyanin her yerinde turkiyeyi Malatyayi Temsil eden insanlarimiz var calismalarinizdan Basarilar dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • Kürecik (4 yıl önce)
    Kürecikliler senle gurur duyuyor başarılar dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (4 yıl önce)
    Tebrikler, güzel bir haber..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ziya (4 yıl önce)
    Malatyalı ise o yeter.Başarılarının devamını dilerim.Umarım Çok iyi yerlere gelir.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 FFM (4 yıl önce)
    Tebrikler Malatyali olsun o yeter
    0
    0
    Yanıtla