SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnönü'ye Vedanın 'Sonuncusu' Böyle Geçti

0
Güncellendi - 2017-08-29 04:22:35
İnönü'ye Vedanın 'Sonuncusu' Böyle Geçti
A- A+ PAYLAŞ

Yeni stadın yapımı nedeniyle geçtiğimiz sezon sonundan beri her hafta "son maçın" oynandığı ifade edilen İnönü Stadı, üçüncü ve sonuncu "son veda"da Evkur Yeni Malatyaspor- Antalyaspor maçına ev sahipliği yaptı. Süper Ligin üçüncü haftasında Evkur Yeni Malatyaspor, sahasında Antalyaspor ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmaya tartışmalı pozisyonlar, 2 gol, kaçan gol pozisyonları damga vurdu.

Ligin üçüncü haftasında Evkur Yeni Malatyaspor ile Antalyaspor, Malatya İnönü Stadı’nda karşı karşıya geldi. Trabzon Bölgesi’nden Süper Lig Hakemi Barış Şimşek’in yönettiği karşılaşma Samir Nasri ve Khalid Boutaib’in karşılıklı golleriyle 1-1 berabere sonuçlandı.

Antalyaspor’un bir topunun direkten döndüğü karşılaşmada iki takımda net pozisyonlar yakaladı. İzleyenlerin büyük keyif aldığı karşılaşmaya karşılaşmanın hakemi Barış Şimşek’in kararları damgasını vurdu. Evkur Yeni Malatyaspor teknik heyeti, futbolcular ve taraftarlar verilmeyen penaltı sonrası hakem Şimşek’e tepki gösterdi.

Karşılaşma sonrası Evkur Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, “Bir penaltı pozisyonu var. Biz izledik, penaltı gibi gördük. Demir Grup Sivasspor maçında çok net bir golümüz verilmedi maalesef o maçın hakemi Göztepe-Trabzonspor maçına atandı. Bu hafta yine çok net biz pozisyon oldu. İki haftada iki bariz hakem hatasıyla sezona başladık. Hayırlısı ama inşallah bundan sonra bu tür hatalar olmaz. Bu hatalar bizim içinde olmasın, rakipler içinde olmasın. Hakemlerimizden biraz daha dikkat istiyoruz” diyerek, tepkisini dile getirdi.

TARAFTARLAR ARASINDAKİ DİYALOG BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Evkur Yeni Malatyasporlu taraftarlar Malatya İnönü Stadı’nı hınca hınç doldurdu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bakan açık tribünde yer yer boşluklar olsa da kapalı ve maraton tribünlerinde taraftarlar boş koltuk bırakmadı.

Antalya’dan gelen bir grup taraftarda misafir tribünündeki yerlerini alarak, takımlarını maçın başından sonuna kadar destekledi.

İki takım taraftarları oynanan futboldan ve ortaya konulan mücadeleden memnun kalırken, örnek bir davranışa da imza attılar.

Antalyaspor taraftarları ‘Malatya’, Evkur Yeni Malatyaspor taraftarları da ‘Antalya’ sloganı atarken, iki takım taraftarları birbirlerine takımlarının kaşkol ve bayraklarını verdi.

Karşılaşma sonrası her iki takım taraftarları karşılıklı birbirlerini alkışlayarak, futbolun dostluk, centilmenlik ve kardeşlik olduğunu gösterdi.

TRİBÜNDE RENLİ GÖRÜNTÜLER

Evkur Yeni Malatyaspor-Antalyaspor karşılaşmasında tribünde renkli görüntülerde vardı. 7’den 70’e herkes tribünlere gelerek, takımlarına destek oldu.

Derebeyleri’nin yer aldığı maraton tribününe asılan ‘Silinmez yazılarla yazılmış adın kaderime’ pankartı büyük bir dikkat çekti. Taraftarlar, maçın başlangıç düdüğünden son düdüğe kadar takımlarına büyük bir destek verdi. Taraftarlar, alınan 1 puan ve sergilenen iyi futbolda büyük bir rol oynadı.

DENİNG VE TURGUT DOĞAN İYİ BİR GÖRÜNTÜ VERDİ

Evkur Yeni Malatyaspor, Antalyaspor karşısında ilk dakikalarda istediği mücadeleyi veremese de daha sonra dengeyi kurdu ve pozisyonlar yakaladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında daha iyi bir görüntü ortaya koyan sarı kırmızılılar, özellikle Turgut Doğan Şahin ve Emanuel Dening’in oyuna girmesiyle rakibine göz açtırmadı.

Boutaib, Antalyaspor ağlarını havalandırarak, ligdeki üçüncü golüne imza attı ve gol krallığında yarışın içerisinde ‘bende varım’ dedi.

Evkur Yeni Malatyaspor'un yeni transferi Arturo Mina ise ilk kez görev aldı ve müdahaleleriyle güven verdi.

JANDARMA DA GÖREV YAPTI

Evkur Yeni Malatyaspor-Antalyaspor karşılaşmasında emniyet ekipleri ve özel güvenlik görevlilerinin yanı sıra jandarmada görev yaptı.

Antalyaspor taraftarları ile açık tribünde bulunan Evkur Yeni Malatyaspor taraftarlarının arasında yer alan 50 jandarma güvenlik tedbirlerine destek verdi.

ETO VE NASRİ İLE KAPANIŞ

Evkur Yeni Malatyaspor-Antalyaspor karşılaşması bir anlamda Malatya İnönü Stadına da veda karşılaşması oldu.

Antalyaspor karşılaşması öncesi Yeni Malatya Stadyumu’nuda Passolig’in yetişmemesi nedeniyle karşılaşmanın İnönü Stadı’nda oynanması kararlaştırılmıştı. Live verilen ara ile birlikte yeni stattaki eksiklerin tamamıyla giderileceği ve Bursaspor karşılaşmasının bu statta oynanacağı açıklandı.

1970 yılında açılan Malatya İnönü Stadı,  47 yıllık tarihinde birçok olaya, hüzne ve sevince tanıklık ederken; kapanışı da dünya yıldızları Eto ve Nasri gibi oyuncularla yaptı.

BAŞARILAR DİLEDİ YAN YANA İSTİKLAL MARŞI’NI OKUDU

Evkur Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, karşılaşma öncesi Antalyaspor yedek kulübesine giderek, teknik direktör Rıza Çalımbay, yardımcıları ve futbolculara başarılar diledi.

Türk futbolunun iki önemli ismi Rıza Çalımbay ve Ertuğrul Sağlam’ın yan yana geldiği esnada İstiklal Marşı çalındı. İki tecrübeli teknik adam yan yana İstiklal Marşı’nı okuyarak, Türk futbol tarihine geçecek bir güzelliğe de imza atmış oldu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • mltykrl (6 yıl önce)
    stada girerken pet şise suyunun kapagını güvenlik alıyor.trbünlerde ise kapagı açılmamıs su satılıyor.çelişkiye bak sen!..
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (6 yıl önce)
    Eski stadın sadece açık tribününü yıkardım,gençlere ve amatörlere açardım ama yapmazlar ki gör ne rantlar dönecek.Tarih yatıyor orada hepimizin hatırası var
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (6 yıl önce)
    Yav deyin ki şu tarihe kadar zor açılması. Her hafta ileri bir tarihe geçen baharda beri taşınması gitti. Yazık tir milletin önünde güven kaybı oluyor. Malatya brokrasi si yanlış yapıyor. Bunlar hep eksi ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Yalçın (6 yıl önce)
    Önümüzdeki maçı Yeni stadımızda oynayacağız.İnşallah. ?(Ben söylemiyorum.Yetkililer söylüyor)
    0
    0
    Yanıtla
  • umut bulucu (6 yıl önce)
    satış büfesinde küçücük suyu 1 liraya satıyorlar. onu da alabilirseniz ne ala. kalabalıktan herkes birbirini eziyor kuyrukta. hangi zamandayız. piyasa değerinin 4 katı fiyatına sıcaktan kaynamış suları insanlık dışı şartlarda satmak da neyin nesi. hiç yakıştıramadım hiç. yetkililere duyurulur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Y_emir (6 yıl önce)
    Şaka gibi
    0
    0
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (6 yıl önce)
    Maça girme çıkma tuvaletler. ..artık yeter bıktım.artık takımım gibi bende kendimi özel hissetmek istiyorum..yeni stad ile Malatya değişecek..
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (6 yıl önce)
    Bu kaçıncı veda bu kaçıncı veda başlığı. Bence yeni statda hakem başlama düdüğü çalana kadar kimse inanmayacak. Bu arada yeni stattin ismi ne oldu. Takımın başında ki yeni kelimesinden gına geldi bari statta yeni kelimesini kullanmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut Öztürk (6 yıl önce)Emrah isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen biz takımdaki "Yeni" ibaresinin kaldırılmasını şiddetle beklerken yeni "Yeni"ler eklenmesini.
    0
    0
    Yanıtla