SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"İnşallah Faydaları Olacak İnsanlar Seçilir"

0
Güncellendi - 2018-05-25 22:41:10
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Milletvekili Adayı Mehmet Kaya Asiltürk, ekonominin çıkmaza girmesinden dolayı Türkiye’de erken seçim kararı alındığını belirterek “‘Erken seçimi konuşmak bu memlekete ihanettir’ diyenler 65 gün içinde bir seçim kararı aldılar. Ülkede ekonomi bitmiş, deniz bitmiş, duvara toslamak üzere iken böyle bir karar alınmış. Zaten Dolar ve Euro’daki artış bunun göstergesi” dedi.

SP Milletvekilleri Adayları, seçim çalışmaları kapsamında Görüş ve Yeni Malatya gazetelerini ziyaret etti. 24 Haziran seçimlere ilişkin kısa bir değerlendirmede bulunan SP Milletvekili Adaylarından Asiltürk,  bazı bakanların yapılacak seçimler için  ‘Kurtuluş mücadelesi’, ‘Çanakkale Savaşı’ gibi değerlendirerek bir algı operasyonu yaptığını savunarak; “Halbuki, 25 Haziran’da da yüz yüze bakacağız. Yine aynı şehirde yine komşu olacağız. Bu seçimleri inşallah kardeşlik içinde geçirir milletimize ve memleketimize faydaları olacak insanların seçileceği bir seçim olmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

Seçimlerde CHP ile yapılan ittifaka gelen eleştirilere de yanıt veren Asiltürk, “Önünüzde bir taş var ve bunu tek başına kaldırmaya gücünüz yetmiyorsa İyi Parti ve CHP’ye gelin bunu beraber kaldıralım dedik ve kenara koyduk” diyen Asiltürk daha sonra şunları söyledi:

“2002’den bu yana geçen seçimlerde  ‘Saadet Partisine oy verirsek oyumuz boşa gider, hatta CHP’ye gider, nasılsa barajı aşamayacak’ diye bir algı vardı. Fakat 16 Nisan referandumunda yapılan bir değişiklikle artık seçim öncesi yapılan ittifaklarla bu baraj sorunu ortadan kalkıyor. Ve her siyasi parti hangi ilden ne kadar oy alıyor veya vekil çıkartıyorsa direk mecliste kendini temsil ediyor.  CHP ile nasıl ittifak yaparlar diye eleştiriler var. Önünüzde bir taş var ve bunu tek başına kaldırmaya gücünüz yetmiyorsa İyi Parti ve CHP’ye gelin bunu beraber kaldıralım dedik ve kenara koyduk.  Demokraside asıl olan tüm seslerin mecliste  yer bulmasıdır. Bu ittifak yalnızca demokrasi var denilen ülkede demokrasinin önündeki baraj engelini kaldırmak için yapılan bir iş birliğidir.  Her siyasi parti kendi görüşleri ve seçim beyannamesi doğrultusunda 5 yıl içinde ülkede ne yapacağı konusunda seçmenini bilgilendirecektir.

Bu bir seçimdir ve demokratik bir yarıştır. Toplumda bir gerginliğe, çatışmaya neden olacak algıların da ortadan kalkması lazım. Kardeşane duygular içerisinde düşüncelerimizi, görüşlerimizi, ülke yönetiminin durumuyla ilgili yapacaklarımızı anlatarak geçirmemiz gerekiyor. Çünkü 25 Haziran’da da yüz yüze bakacağız. Yine komşuyuz. Yine aynı şehirde yaşayacağız. Bu seçimleri inşallah kardeşlik içinde geçirir milletimize ve memleketimize faydaları olacak insanların seçileceği bir seçim olur diyoruz.”

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Turgay (5 yıl önce)
    Bu aday kendi söylediklerine bile inanmıyor laf olsun torba dolsun siyaseti...
    0
    0
    Yanıtla