SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"İnşallah Geri Dönüşler Daha da Hızlanacak"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Ramazan Bayramı ile vatandaşlarımızın Malatya'ya geri dönüşleri hızlandı. Baharla birlikte inşallah bu geri dönüşler daha da hızlanacak." dedi.

Gürkan, AA muhabirine, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından vatandaşların, kış şartlarının ağır olması nedeniyle farklı illere gitmek zorunda kaldığını söyledi.

Kayseri ve Malatya'daki minibüsçüler odaları ile yapılan işbirliği doğrultusunda, araçların akaryakıt ihtiyacı karşılanarak kentteki 121 bin depremzedenin il dışına transfer edildiğini anımsatan Gürkan, şöyle devam etti:

"Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğümüz aracılığıyla 70 bin, feribotla da yaklaşık 30 bin insan Elazığ ve Baskil ilçelerine taşındı. Diğer taraftan da hava yoluyla 101 bin kişi kentten ayrıldı. Bu tahliyeler, barınma problemini asgari seviyeye indirme noktasında yapıldı. Tabii bu arada kendi araçlarıyla da il dışına ve başka şehirlere giden vatandaşlarımız oldu. O dönem Malatya'dan zannedersem 600 bine yakın insan il dışına çıktı."

"Özellikle bağ ve bahçelerde evleri olan vatandaşlarımız buralara gidecek"

Gürkan, il dışına gidenlerin tekrar şehre dönmeleri çağrısını yineleyerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Ramazan Bayramı ile vatandaşlarımızın Malatya'ya geri dönüşleri hızlandı. Baharla birlikte inşallah bu geri dönüşler daha da hızlanacak. Özellikle bağ ve bahçelerde evleri olan vatandaşlarımız buralara gidecek. Bağ evlerinde yaşam şartlarının daha kolay olması dolayısıyla orada yaşayacaklar. Bu süreçte Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan, üç kere Malatya'yı ziyaret etti. Son gelişinde de hem konutların hem de iş yerlerinin temeli atıldı. İnşallah bir yıl içerisinde yetiştirilecek. Malatyalı hemşehrilerimizin kalıcı konutlara taşınma noktasında gerek hükümetimiz gerekse bizler ilgili birimlerimizle çalışıyoruz. Malatya'yı tekrar eski haline ve daha üst noktaya taşıma gayretimiz ve çabamız çok yoğun bir şekilde devam ediyor."

Çadır ve konteyner kentlerin altyapı çalışmalarını belediye ekiplerinin yaptığına dikkati çeken Gürkan, "Koordinasyon merkezinde aldığımız kararla ilçelerinde ve bahçelerinde yaşamak isteyen vatandaşlarımızın da konteyner taleplerini karşılamaya ve dağıtımına başladık. Bu noktada tarımsal üretimi de destekliyoruz." diye konuştu.

Gürkan, şehir planlamasıyla ilgili yerinde dönüşüme ve yatay mimariye uygun çalışmalar yapacaklarını sözlerine ekledi.

"Bayramdan sonra da otobüslerimiz Malatya'ya yüzde 80 dolu geliyor"

Şehirler arası ulaşım sağlayan firmanın genel müdürü Mehmet Suna, 35 kente sefer düzenlediklerini, Ramazan Bayramı'ndan önce bütün araçların Malatya'ya dolu geldiğini söyledi.

Bayram sonrasında da Malatya'ya gelişlerin devam ettiğini anlatan Suna, "Bayramdan sonra da otobüslerimiz Malatya'ya yüzde 80 dolu geliyor. Depremzede vatandaşlarımızın dönüşleri oluyor. İstanbul, Ankara, Mersin, Antalya, Denizli ve Aydın'dan Malatya'ya dönüşler oldu, olmaya da devam ediyor." dedi.

Otobüs firması yetkilisi Aktan Kadak da Malatya'dan ayrılan depremzedelerin memleketlerine dönmek zorunda olduğunu, bayramla birlikte başlayan dönüşlerin sürdüğünü söyledi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

44 yorum yapılmış

  • Huzur (1 yıl önce)
    Gurbet ellerde kimse beş kuruş para almazken kendi memleketimizde otobüse para verdik..
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Burak (1 yıl önce)
    Sen istifa edersen geliriz Malatya'ya
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Vatan DAŞ (1 yıl önce)
    Başkan, Yaklaşık 3 aydır temiz su akıtamadığın yüzbinlerce insanın terk ettiği şehire dönün çağrısı yapmak ne kadar doğru? Bostanbaşı mı 13-15 kat imara açan siz, 10 kat ve üstü bütün binalar ağır hasarlı. Millet 2 ay bekledi kapı, pencere, musluk, petek, parke, cam balkon, duşakabin söktü bir açıklama yapamadınız, mimarlar odası sökmeyin duyurusu yaptı, ardından yaptınız, bu mudur belediye başkanlığı? 2 aydır aklınız neredeydi? Az veya orta hasara çevirme gayretleriniz var, farkındayız. Allah sizi bildiği gibi yapsın. Yıkın tüm Bostanbaşını, Herkese kendi sitesinde 5-6 katlı 120 m2 3+1 daire yapsın toki, yeter artık şu halka çektirdiğiniz. 2 Aydır AĞIR HASARLI denilen BİNALAR anjiyo mu oldu, aspirin mi eritildi döküldü temellerine, serum mu bağlandı balkonlarına iyileşti az a ortaya döndü? Bilmem kaç yüz kitap okumakla olmuyor bu işler, doğru dürüst Türkçe konuşamıyorsun bir kere, eveleyip geveleyip ağzının kenarı ile NET BİR AÇIKLAMA yapamıyor, karar veremiyorsun.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • haceli (1 yıl önce)
    Sayın başkan, Şehre temiz su veremediniz, diğer illerden ücretsiz ekmek gelirken siz ekmeği parayla satmışsınız. Yollar feci derecede bozuk. İmkanlar yok denecek kadar kötü. Birçok kamu ve özel sektör çalışan başka şehirlere geçmek ve tayin istemek için fırsat bekliyor. Özellikle tanıdığım üniversite hocaları başka üniversitelerle görüşüyorlar geçmek için. memleketimiz zaten sahipsizdi iyice bitik oldu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cobra (1 yıl önce)
    Malatya’da iki adımlık yer 7,5 otobis oda deprem oldu İstanbul’da Malatya Doğanşehir arası 10 lira yav dön dön git çadırda yaşayın kimse sizi zorla getirmiyor gidin davul çalın akşamda kuruluş osmanliyi seyredin
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Miraç (1 yıl önce)
    Şehir adeta Hindistan varoşlarına dönmüş. Her yeri işgal eden çingeneler, toz, toprak, çamur akan su, pislik, hastalık, sokakta yemek yapıp satan dayılar... Nasıl beceriksizlerin eline kaldı şu şehir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Otoban faresi (1 yıl önce)
    Hiç kusura bakmayın Malatya'ya donulecegi yok Malatya bitmiş belki 10 yıl sonra döneriz çadırla konteynerle geçici isyerleriyle bu işler olmaz kendinizi kandırmayın algıyı bırakın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Oktay (1 yıl önce)
    Depremin 2. Günü çıktım geçen hafta geldim. Ama durulacak gibi değil şehir tekrar dönüş hazırlıkları başladı. Afganistan gibi olmuş malatyam ne çarşı ne pazar kalmış. Heryer her yerde.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    İstanbul'a geldim burada iş sıkıntısı yok ayrıca yarım saat fazla mesai bile maaşına yansıyor ayrıca cumartesi pazar tatil. Çay 2,5 TL İstanbul'un bir ucundan bir ucuna 8 TL Malatya esnafında da ev sahiplerinden de hayır gelmez.Bence dönmeyin belki nüfus azalır da büyükşehir statüsünden çıkar Malatya
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (1 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Hangi istanbula gittiniz acaba ? bizde gidelim.istanbulda bırak çayı su bile 7,5tl. Otobüs bileti 10tl. Ve tek araç.karşıya geçsen 2 bilet.İşine 1saatte gidebilen diyorki ''işimle evim yan yana''İnsanları yanlış yönlendirmeyin ora istanbul değil gebze filan olmalı.
    %52
    %48
    Yanıtla
  • Bende İstanbul'da 2 ay kaldım ve deprem öncesinde sık sık gidip geliyordum, siz neresinde kaldınız bilmiyorum ama en ucuz çay 5 TL oda belediye sosyal tesisi, bende burada çalıştığım iş yerinde mesaim olursa karşılığını alıyorum, minibüslerde kısa mesafe 7 TL belediye otobüsü 9,90 TL metrobüs 14,69 TL aktarma 7,09 TL Marmaray 19,79 TL Metrobüs ve Marmaray gideceğiniz mesafeye göre iadesi var maksimum iadesi 4,30 TL felan en kısa mesafede gideceğiniz yere göre minimum 2 araç ile gidebiliyorsunuz, kendi aracınız ile giderseniz köprü geçiş 8,25 TL Avrasya tüneli 53 TL buralara giderken kullandığınız otoyol ücretleri 8,00 TL bağlantı yollarınden geçiş 3,00 TL bence siz İstanbul'da kalmamışsınız farklı yerde kalmışsınız, yok ısrarla benim dediğim diyorsanız, İstanbul kart hareketlerimi, HGS kart hareketlerim ile her türlü belgelerim, ne olursa olsun şehrinizi kötülemeyin.
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Yazdığım yorumu kim nasıl yorumladıda %33 kesim ne anlamış İstanbul hayat pahalılığı olan bir şehir ona değindim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İstanbul'da tek teşekkür edeceğim yer İBB gittiğimde beyaz masaya başvurdum, depremzede olduğumu bildirdim, en kısa sürede ulaştılar kaldığım yakınımın yanında ziyarete geldiler, erzak ve gıda yardımında bulundular Ramazan ayında tekrar aynı şekilde 2 hafta oldu döneli Malatya' ya 2 gün önce aradılar döndüğümü söylediğimde önceden bilgisini verseydiniz ulaşım yardımı da yapabildiklerini söylediler, bizim belediye başkanı da kendini eleştirenlere bazı zerzevatlar diyip geziyor.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (1 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    İstanbul diye seni bolu'ya bırakmışlar galiba
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Bekle dönerler, sular çamur akıyor her yer çingene pazarına dönmüş ipsiz sapsız ne kadar çar çakal varsa memlekette, yollar delik deşik ağır hasarlı binalar olduğu gibi duruyor.Yav arkadaş bırak bırak belki bu işleri yapabilecek birisi çıkar.Ayrıca kiraları 10 bin TL'ye çıkaranlar sizde acaba insanlık varmı
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Herkesi aynı kefeye koymayın aynı binada 9 bin TL' ye kiraya verilen binada çıkan kiracımın çıktığı fiyata 5 bin TL'ye kira verdim hasarda yok tertemiz sağlam bina hemde maalesef söylediğiniz gibi insafsızlar var, emlakçı 7500 TL' ye vereyim dedi kendiside 1 kira alacaktı kiracıdan kabul etmedim kendim verdim 5 bin TL'ye o söylediğiniz insafsız fırsatçı gözü doymaz insanlar.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Bu yorumu beğenmeyen %15 kesim ev sahibi olup ucuza kiraya verdiğimi yazdım diye zoruna giden ev sahipleri ve emlakçılar olduğunu düşünüyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ss44 (1 yıl önce)
    Belediyede oturan elemanlardan birisini gõrevlendirsinler oda çukurlari,buyuk hendekleri,icmesuyu patlaklarini,asvalti isgal eden seyyarlari,pislikten gecilemeyen caddeleri not etsin bld başkanina soylesin belki tedbir alinir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Maalesef şuan başkanın o işler için zaman ayıracak personeli yok kendisi ve Maski müdürünüde yanında gezerken kalabalık görünsün diye gezdiriyor sosyal medya ekibi desen zaten hiç yanından ayrılmıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • TUGAY (1 yıl önce)
    Çok beklersin başkan kimse dönmüyor aksine herkes şehirden ayrılıyor sende algı yapmaya devam et. kaç gün oldu içme suyunu halledemedin sen bununla uğraş
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Emir (1 yıl önce)
    Esnaf için konteyner dükkan verildi.bir manava denk geldim.neredeyse bütün sebzesini meyvesini yeşilliğini konteynerin dışına koymuş.konteynerin içi boş.bu pejmurdelik ruhunda var. Çamura batmış, bir gün daha beklese çürüyecek marulu vatandaşa geçirmeye çalışıyor.esnafın evvelinide biliriz.vaktinde kasap pazarındaki mini halden bir iki adet kuru soğan alacaktım.soğana elimi attım.Kendine esnaf diyen şahıs "seçtirmiyoruz, ben vereceğim" dedi. Sattığın ürün kuru soğan.ben seçsem nolur sen versen nolur.senin kaliten maalesef bu. O yüzden iflah ta olmuyor.o konteyner dahi bu zihniyete fazla.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Halil (1 yıl önce)
    Hic algı yapma sayın başkan.kimsenin döndüğü yok. Yıkık virane şehir Yollar keza öyle Cadirda konteyner da hayat gecmez Belediyeler sinifta kaldı zaten. Kiralar uçtu. Geçim zor artık malatyada. Allah yardımcımız olsun
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Emrah (1 yıl önce)
    Arkadaş gelsinler demesi kolay.Gelmeleride kolay bu insanlar nerde barınacak. Hala ev kiralarına ses çıkarmıyorsunuz. Malatyada asgari ücretle yaşatan insanlar sefillikden ölsün mü. Ev kirası 8-10 arası isteyen utanmazlar bu insanların halinden anlamaz. Zaten Allah korkusu yok bunların.Kan emiciden farkı yok 2-3 bin lira olupda 7-10 arası kira isteyenlere bu sözlerim az bile. Adamlamlardaki zihniyete bak devlet 5 veriyor üstüne bende 3 koyarım oh , düşmüşe bende vurayım hesabı bu durumda da kar yapalım.Aa suç bunlarda değil bunlara bu fırsatı veren devletde.Hepsine ceza kesse böyle olur mu.Gemin ederim iş durumundan burda kalmak zorunda olmasam kimliğimde Malatya ismini bile değiştirecem. Depremden sonra nakliyesinde tut evlerin içindeki eşyaları alan ölücülerden tut,hırsızlık yapanlardan tut,kan emici ev sahiplerinden tut bu şehirde yaşamak mı? Daha söylenecek çok söz var ama..
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Bir daha ev almam 3 milyon ver evi al 2 bine kirala.birini devlet emlak vergisine birini kira vergisine kessin.oda kiracı iyi niyetli ise yok aidatı vermedi yönetim seni arasın yok musluk bozuldu sucu getir bir sürü problem kirayı vermese uğraş dur.depremde kiracı ceketi aldı çıktı .evler şimdi 1 milyon eder etmez . kiracı içinde zor durum ama ev sahibi on kat daha mağdur.bundan sonra 2 inci evi kimse almaz kiraniz sizin olsun.ilk iş kar payı veren bankaya ne ugrasacam .isterse kiralar 50 bin olsun.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • MrcErn44 (1 yıl önce)Hkn isimli kullanıcı yorumuna
    Anlayamadığınız şey ise ev bir ticari meta değildir. insanların en temel ihtiyacıdır. Madem siz bunun ticaretini yapmaya niyetlenmişsiniz o zaman zararına da katlanmayı göze almışınız demektir. size de tavsiyem evi barınmak için alın ticaretini yapmak için değil. sonra siz de böyle ah vah edersiniz....
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Parası olmayan nerde yaşasın kirada oturmasin mi birader hazır çadır konteyner falan var oraları mi layık goruyorsun
    %80
    %20
    Yanıtla
  • murat (1 yıl önce)
    Ya tamam dönelim de evmi kaldı işyerimi kaldı ne kaldı. adamı hasta etmeyin. milletin aklı ile dalga geçmeyin yeter ayıp utanın biraz
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Arzu (1 yıl önce)
    Gelsinler bakalım yıkık dökük Malatya'ya. Kaç gündür geziyorum bizim buradaki insanımıza da bir şey olmuş, sokaklar pislik dolu birisi de alıp kenara koymuyor,kimse kapısının önünü bile süpürmüyor. Be adam; için nasıl rahat oturuyorsun o pisliğin içinde. Ama kahve ağzına kadar dolu varsa yoksa taş, Allah ıslah etsin.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Belediyede yatsın mi millet temizlesin her yeri.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    İnşallah herkes de devlet birimleride bu olaydan bir ders alır milletsiz devlet olmaz devletsiz millet olmaz herkes rahat daha ekonomik refah içinde yaşaması için vergiler indirilir su faturalari ucuzlar ve devlet el atsın piyasadaki gıda üzerine olan yerler incelensin pahalli satanların işyerleri muhurlemsin vallahi ben Samsun'a geldim ekonomik olarak nefes aldım Malatya'daki vijdansiz adam enkazın altında sebzesini çıkartıyor bozulacak .o an bile 2katla satma peşinde bir malın hakkı var ya haram yiyen yiyene korkuyorum memleketime gelem anca sade ekmek yiyek
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Ortalama kira 10bin TL oldu. İnsanlar geri dönsün diyorsunuz. İnsanlar 2-4-6-8-10 yıllık plan ile malatyaya geri dönmeli. Deprem konutları bittikten sonra yeni bina stokları ile kira fiyatları düşecektir. Aksi takdirde malatya da yaşamak zorunda olan evi ağır hasarlı bahçe evi olmayan insanlar ortada kalacak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Öncelikle Malatya'da yaşayan insanların "depremzade" olmadığını, "depremzede" olduğunu hepimizin bilmesi gerekiyor. Bir insanın depremden psikososyal açıdan etkilenmiş olduğunu kabul etmek için yakınlarından birinin vefat etmesi gerekmez. Burada sorgulanması veya unutulmaması gereken hususların şunlar olduğunu düşünüyorum: 1- Belediye Başkanı tüm Malatya halkının dönmesini temenni ederken, geri gelecek olan kişi başına her gün yaklaşık (en az) 10 litre temiz su teminini sağlayacağının teminatını verebiliyor mu? Lütfen halihazırda Malatya'da olanlar (olmak zorunda kalanlar) "biz nasıl yaşıyorsak diğerleri de gelip öyle yaşasın." gibi hatalı bir yaklaşıma girmesinler. Çünkü herkes gelirse siz de şu anki olumsuzlukların birkaç misli fazlası ile muhatap olacaksınız. Çünkü talep eden sayı çok artacak. 2- Barınma olanakları konusunda gerekli çalışmalar tamamlandı mı? "Herkes hemen gelsin" demesi çok kolay. Lütfen çıkıp "şu kadar kişinin dönmesi halinde hepsine yetecek barınma ve temiz su teminini sağladık" desinler. Ya da hafif hasarlı binaların bundan sonraki beklenen depreme ne derece dayanıklı olacağı konusunda resmi bir açıklama yapılsın. Neticede bu afetin sebebi şu an Malatya'da bulunanlar veya Malatya'da bulunurken deprem sebebiyle orayı terk edenler değil. 3- Bazı meslek mensupları birbiri ile tartışır hale geldi. Birbirlerinin aldıkları ücretleri mevzu bahis eder oldu. Depremden herkesin etkilendiğini, herkesin depremzede olduğunu unutmayın. Etrafınızda "Malatya dışında yüksek fiyatlara ev kiralayıp borçlanmak, kurulu düzenimi değiştirmek çok keyifli" diyen birine rastladınız mı? Emin olun gidenlerin çoğu geri dönmek istiyor. Ancak can güvenliği kaygısı biraz daha ağır basıyor olabilir. Lütfen anlayışlı olmaya çalışalım. 4- Özellikle özel sektör çalışanı olup, izin kullanamayanlar için bu sorunun kaynağının patronlar olduğunu, kamu çalışanları olmadığını hatırlatmak gerekiyor. 5- Tüm öğretmenler geri çağrılırken Malatya'da bulunan öğrenci sayısı hesaplandı mı? Malatya'da bulunan çocukların eğitimi için herkesin geri dònmesinin işleri daha da zorlaştıracağı göz önünde bulunduruldu mu? Yeterli sayıda öğretmenin barınma olanağı sağlanarak, gerekirse periyodik görevlerle gelmeleri için bir çalışma yapılmadığı anlaşılıyor. (NOT:Ben öğretmen değilim, birinci derece akrabalarımdan Malatya'da aktif olarak çalışmakta olan öğretmen yok.) 6- Sağlık profesyonellerinin bazı izin uygulamarından istisna tutulması hangi adalet anlayışı ile uyuşuyor? Sağlık çalışanlarının çocukları çocuk değil mi? Malatya'daki depremzede insanları burada hizmet etmeye zorlamaktansa depremden etkilenmemiş 60'dan fazla ilden nöbetleşe destek istenemez ki? (Bu tüm meslek grupları için geçerli) Ayrıca belirli yaşın altındaki çocuklar ve aileleri depremzede iken bu yaştan büyük çocuk sahipleri depremzede değil mi?
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (1 yıl önce)Malatya isimli kullanıcı yorumuna
    mükemmel bir analiz..
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Cobra (1 yıl önce)
    Bekleyin …gelirler he,,sen önce gönderdiğin aileni getir çadıra insanlar gelir ozaman
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cobra (1 yıl önce)
    Dönen yok milletin evimi var dönsün kontery lerde kalanlar bayram dönüşü yapıyor bırakın dönmeyi kuru boş işleri Malatya olduğu gibi duruyor bir çok bildiğim iş adamı şimdi başka şehirlerde işini devam ettiriyor milletin sırtından doyan doyana bu belediye beceremiyor alt kadrodan üst kadroya kadar değişmeli amelesinden müdürüne kadar yatıyor işine gitmiyor
    %96
    %4
    Yanıtla
  • ZEYNO (1 yıl önce)
    Geri dönüşün hızlanmasının ne anlamı var acaba? karanlık şehre, suyu bulanık olan şehre, hiçbir sağlık hizmetinin yapılmadığı şehre hızlıca dönüp daha çok sürünelim isteniyor sanırım. Depremin en başından beri malatyadayız. en ufak hastalıklarımızda bile doktor yok. bu bölgelerin özellikle böyle bir dönemde sağlık hizmetinin en önem verilmesi gereken konu olması lazımken en önemsiz duruma itilmesinin sorumluluğu kimde acaba? "Malatya'yı tekrar eski haline ve daha üst noktaya taşıma gayretimiz ve çabamız çok yoğun bir şekilde devam ediyor." bu kadar yoğunlaşmanıza gerek yok. basit bir sokak lambalarını aydınlatma işlerini yapın yeter. her yer zifiri karanlık tüm suç ve tehlikelere ortam hazırlanmış gibi. lütfen ne yapmaya çalışıyorsanız hemen yapın da sonra milleti çağırın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Malatya'ya dönüşün artması demek çekilen rezilliğin artması demek. Depremin başından beri Malatya'dayım. Çukursuz yol yok. Şu an kalan nüfusu kaldıracak bir şehir altyapısı dahi yok. İçilecek su yok. Birçok esnaf iş bıraktı dükkan kalmadı. Ne gibi önlemler alındıda herkes geri çağrılıyor? Bence kalan nüfus için bile asgari yaşam şartları mevcut değil kimse geri dönmesin. Zaten dön demeyle de kimse gelmez herkes biliyor neyin ne olduğunu...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alp (1 yıl önce)
    Geri dönüş olacaksa çarşı merkezine bir düzen yapılsın herkes bir yerde tezgah açmış trafik yok kasabaya dönmüş çevre temizlik yok düzen yok
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Muhalefetin belediye encümenleri sus pus... (1 yıl önce)
    Depremden bu yana bir şeye dikkat ettiniz mi? Malatyada hiçbir muhalefet partisinin milletvekili veya parti yetkilisi kalkıpta iktidarın belediyelerine niçin bu çürük tarım arazilerini imara açtınız diye bir söylemde bulunmadı.... Niçin söylemediler biliyor musunuz? Çünkü o çürük tarım arazileri imara açıldığında muhalefet partilerin belediye encümenleri de açılması yönünde imza verdiler... Eğer imza vermemiş olsalardı, şimdi kalkıp bunu siyaseten kullanırlardı ve derlerdi ki Ey Malatya halkı biz bu çürük zeminler imara açılırken muhalefet şerhi düştük.... ama bakın nasılda muhalefet sus pus... çünkü bu ağır hasarlı yıkılan yıkılacak binalarda muhalefetinde tuzu var...
    %69
    %31
    Yanıtla
  • kadir (1 yıl önce)
    sayın başkan ne akaryakıt ihtiyacıdını karşıladınız. ben evrakları tamamlamama rağmen gidiş dönüş yakıt parası alamadım ve bir çok kişi alamadı ne akaryakıt karşılaması kim karşıladı iki ay oldu evraklar tamam olmasına rağmen yakıt ücreti yatmadı hayırdırrr şuu üfürmeyi bırakın yaaa
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Hasbi (1 yıl önce)
    Bu kargaşada en mantıklısı malatyadan uzak durmak, çünkü insanın psikolojisi bozuluyor... fiyatlar çok yüksek... şehir harabe... esnaf eski huyunu terk etmemiş, kazıklama peşinde... kurumlarda işler kilitlenmiş, eğitim dibe vurmuş... öğretmeni moralsiz, üniversitlerde hayat bitmiş işlevini yitirmiş... bu şehrin en mutlu insanları şehrin siyasetçileri... deprem onların hayatını pek etkilemedi...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (1 yıl önce)Hasbi isimli kullanıcı yorumuna
    Zoru görünce kaçmayak,biraz çalışınca morali bozulmayıp maaşını hak edenler kalacak ve doğa kanunu işleyecek.
    %10
    %90
    Yanıtla
  • Tahir (1 yıl önce)
    Depremler bilgisiz belediye başkanlarını gafil avladı, çünkü bunların deprem ve depreme dayanıklı yapı ile zemin konusunda zerre miskal bilgileri yoktu, gaflet ve delalet içinde rantın maşası oldular... Malatya halkı yıllarca yemeden içmeden topladı, paraları evlere yatırdı... Birgünde herşeyleri gitti... Gel de bu ekonomik krizde tekrar topla... Devlette veremez çünkü kasa tıkır, para mafiş... Olan malatyalıya ve malatyaya oldu... yazık oldu...
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Malatya ya gelen vatandaş Malatya da kalmak için değil evini boşaltmak için geliyor hemen hemen Malatya dan il dışı na giden vatandaşlar orada kendilerine iyi kötü bir düzen kurdu mltyada şehir bitmiş sokaklar mahalle aralari ağır hasarlı binalar dan geçilmiyor Malatya li nereye gelcek halen depremler devam ediyor Allah sonumuzu hayır etsin inşallah.
    %100
    %0
    Yanıtla