SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnsanlık Tarihi Kadar Eski Meslek"

0
Güncellendi - 2019-05-06 04:42:56
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Veteriner Hekimler Odası Başkanlığı tarafından, Dünya Veterinerler Günü kapsamında bir gece düzenlendi. İlginin yoğun olduğu gecede sektörün sorunları da konuşuldu.

Her yıl Nisan ayının son haftası kutlanan Dünya Veteriner Hekimler Günü, Malatya’da Veterinerler Odası tarafından dün akşam kutlandı. Geceye Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konsey Başkanı Ali Eroğlu, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ergün Koşar, çevre illerin oda başkanları, Malatya’daki üretici birliklerinin başkanları ile veteriner hekimler ve aileleri katıldı.

İlginin yoğun olduğu gecede ilk olarak söz alan Malatya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ergün Koşar, Dünya Veteriner Hekimler Birliği ile Dünya Hayvan Sağlığı Örgütünü girişimleri ile tüm dünyada 2012 yılından itibaren Dünya Veterinerler Gününün kutlandığını söyledi. Veteriner Hekimler Gününün amacından da bahseden Koşar, veteriner hekimlerinin insanlığın, hayvanların ve diğer tüm canlıların hayatını korumaya yönelik çalışmalarını vurgulamak için Dünya Veteriner Hekimler Gününün kutlandığını söyledi.

Koşar, “ İnsanlık tarihi kadar eski olan ve ülkemizde 200 yılı aşkın bir süredir bilimsel olarak icra edilen veteriner hekimlik mesleği, gerek halk sağlığı gerekse halk sağlığı konularında günümüzde yaklaşık 30 bin meslek mensubu ile gece gündüz demeden hizmet etmektedir. Mesleğin yaklaşık 50 sektöre dolaylı yada doğrudan hizmet veren en geniş meslek gurupları arasında yer almaktır” şeklinde konuştu.

Kendisi de Veteriner Hekim olan, Veteriner Hekimlerin çalışma koşullarının zor olduğunu ve bunun iyileştirilmesi gerektiğini ifade eden Battalgazi Belediye Başkanı Güder, mesleki yıpranma payının biran önce verilmesi gerektiğini de dile getirdi. Güder, bu tür organizasyonlarla veteriner hekimlerin sorunlarının da duyurulmasında önemli olduğunu söyledi.

Son olarak söz alan Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konsey Başkanı Ali Eroğlu da bugün dünyada 6 kıta da 500 bin veteriner hekimin günlerini kutladığını belirterek, “Bizlerde bu programlar sırasında Ankara’dan sonra değişik illere giderek, odalarımızın etkinliklerine katılıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de hastalıkların önlenmesi için önemli bütçelerin ayrıldığını belirten Eroğlu, bu yıl Dünya Veterinerler Günü’nün ana temasının aşılama olmasından da mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Eroğlu, hayvancılığın standartlarının yükselmesi adına meslekte birlikteliğin önemli olduğunu da ifade etti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • hasan (4 yıl önce)
    insanoğlu tarihöncesi olarak adlandırılan 4 milyon yıl boyunca göçebe bir yaşam sürmüştür. Bu nsanlar küçük gruplar halinde geziyor, avladığı hayvanlar ve topladığı meyvelerle yaşamlarını devam ettiriyorlardı. Tarımın uygulanmaya başlanması aynı zamanda tarım arazilerinin yanında yaşamayı da gerektiriyordu. Bu sayede insanoğlu yerleşik bir hayata geçmek zorunda kalmıştır. 10. binyıldan başlayarak ortadoğu ve doğuda ilk toplu yerleşim alanları oluşmaya başlamıştır. Bu bölgeler tarımın da ilk geliştiği alanlardır. Bilinmesinin faydalı olacağını düşündüm
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    Sayın başkanın kafası karışmış galiba. Insanlık tarihi kadar eski olan ziraatdir.. veterner hekimlik değil. Ayrıca bilim adamları 2 milyonluk insanlık tarihinin yanında hayvanın evcillestirilmesi Mezopotamyada M.O 7000 yıllarında rastladığı tahmin etmektedir. Çok önemli değil ama. Bilinmesinin faydalı olacağını düşündüm.
    0
    0
    Yanıtla