SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İştah Kabartan 'Kamu' Arsası!.

0
Güncellendi - 2020-12-27 19:07:07
İştah Kabartan 'Kamu' Arsası!.
A- A+ PAYLAŞ

Fahri Kayahan Bulvarı'nda kamu sağlık tesisi için oluşturulan yaklaşık 3 bin 300 metrekarelik arsaya, aradan geçen 20 yılı aşkın süreye rağmen sağlık tesisi yapılmaması nedeniyle, "çok değerli" olan  arsa, müteahhit ve maddi açıdan zor durumda oldukları için gayrimenkul satış yolunu tercih eden iki belediyenin iştahını kabartıyor.

Malatya Belediyesi tarafından 1990'lı yılların ortalarında Karakavak bölgesinin imara açılması kapsamında yapılan imar uygulaması sırasında, bölgenin kamu sağlık tesisi ihtiyacını karşılamak amacıyla, vatandaşlardan kesilen paylarla yaklaşık 3 bin 300 metrekarelik bir alan oluşturuldu.

Ancak aradan geçen 20 yılı aşkın süreye karşın, herhangi bir sağlık tesisi yapılmayan arsa birçok müteahhidin gözdesi olurken, maddi sorunları nedeniyle gayrimenkul satışını tercih eden, arsayı sınırlarında bulunduran Yeşilyurt Belediyesi ile imar planını yapan sonrasında statüsü değişerek Büyükşehir olan Malatya Belediyesi'nin, sahiplenmeyi planladıkları bu yerin sağlık alanı tahsisinin kaldırılarak, geri almaya yönelik girişimlerde bulunmaya hazırlandıkları öne sürülüyor.

Aradan geçen yıllar içerisinde Fahri Kayahan Bulvarı'ndaki büyük gelişme ve burada artan rant nedeniyle istahları kabartan arsaya, bugüne kadar planlanan kamu sağlık tesisinin yapılmamasını eleştiren çevre sakinleri, "Bölge 1990'lı yılların ortalarında imara açıldı. Yapılan imar uygulamasıyla vatandaşlardan kesilen paylarla böyle bir arsa oluşturuldu ve sağlık alanı olarak ayrıldı. Aradan geçen süreye ve çevre nüfusunun 30 binleri aşmasına rağmen, ihtiyaç duyulan sağlık tesisi bir türlü yapılamadı. Müteahhitlerin gözü burada. Sürekli gelip gidiyorlar. Gelen gidenin sorgusundan bıkan bazı vatandaşlar, buraya tabela koymak zorunda kaldılar. Bu alana bir an önce tesis yapılmalı. Aksi takdirde zaten zor durumda oldukları bilinen belediyeler, burayı sahiplenmek ve satmak için ellerinden geleni yapacaklar." diye konuştular.

Bu arada,  tam yüzölçümünün 3 bin 297 metrekare olduğu belirtilen arsanın "Yeşilyurt Fahri Kayahan Aile Sağlığı Merkezi" adıyla ve bin 500 metrekarelik kapalı alandan oluşmak üzere Aile Sağlığı Merkezi, Ek Hizmet Binası ve Bölgesel 112 İstasyonu olmak üzere 2015 yılında projelendirildiği, fakat çeşitli nedenlerle yatırım programına alınmadığı için projenin sadece kayıtlarda kaldığı öğrenildi.

malatyahaber.com- malatyayorum.com

FOTO: 'Kaymak' arsadaki tabela

KONUM: Fahri Kayahan'daki arsanın konumu (kırmızı renkli bölge)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • bilgehan (5 yıl önce)
    arazinin tamamı kadar iki katlı yeraltı otoparkı zemin katı 2000 metre kare acil servis birinci ve ikinci kat en çok kullanılan alanlarda uzman hekimlerle poliklinik hizmet alanı üçüncü kat sağlık ocagı dordüncü kat laboratuvar ve benzeri birimler som kat teras kafe kantin olsa fenamı olur Şehri ilkokulda okuyan beş talebeye yönettirsek çok daha ileri seviyede olurdu
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Fahri Kayahan bölgesinde sağlık ocağı ve acil hizmetlerine ihtiyaç var burası sağlık ocağı olursa insanların hayır duasını alırlar çok önemli bir eksiği giderirler umarım olur takipçisiyiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Şeker (5 yıl önce)
    Eski asker Hastanesi fen veya imamhatip lisesi olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Malatya da Kayısı Otel , Efe iş merkezi, Tekel, Sümerbank, Hal, Şu sıralar Tekel Depoları halkın malı - devletin malı bunlar korunamadı bari bu alan korunsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (5 yıl önce)
    Yakinda.kendi.adamlarina.verirler..sata.sata. Yer.kalmadi
    0
    0
    Yanıtla
  • demir yürek (5 yıl önce)
    burayı zengin iş adamlarına satılmamalı devletin malı devlette kalmalı yeter artık heryeri sattılar örneği efe işmerkezi eski sümerbankın yeri .bunları alanlar birgün çıkacak meydana alanlar yabancı değil şimdide yeşiltepedeki eski askeriyenin yerine göz dikdiler ordaki çamlarım hepsini kuruttularki birileri kurtarıcı olarak gelip alsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Evet askerı hastane iken tertemız bakımlı idi var bu işte bir bit yenigi bende o çamları gördükçe içim eziliyor. Satılmasın devlet yerleri
    0
    0
    Yanıtla
  • Cilesiz esnafi (5 yıl önce)
    Dağda taşta ne varsa sattılar yuttular. Burayı unutmuşlar yoksa mutlak yerlerdi. Şimdi bu haberde kızarlar begefendiler, çomak sokmasalar iyiydi diye. Güzel habercilik tebrik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sevinç (5 yıl önce)
    Malatya trafiginde acil hastalar hastaneye yetişemiyor.saglık ocagı şart hastaneler zaten dolu sağlık ocagı olmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Cem (5 yıl önce)
    Tüm Malatya özellikle Fahri Kayahan sakinleri sahip çıkmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Cem (5 yıl önce)
    Çok güzel bir habercilik örneği tebrik ediyorum.Söz konusu yer planlandığı gibi saglık ocağı olmalı nüfus yoğunluğuna göre zaten planlanmış.Saglıktan önemli birşey yok
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNCAY (5 yıl önce)
    Bizlerden kesilen arsa payları ile elde edilmiş bu güzel arsayı amacına uygun kullanmaları gerekir, aksi halde hakkımızı helal etmiyoruz, ve sonuna kadar takipçisi olacağız. Belediyeler müteahhitlerin cirit attığı, rant sağladığı yerler olmaktan çıkmalı ve belediyelerin imar ile ilgili birimlerinde çalışanların müteahhit firmalarla olan ilişkileri, ortaklıkları açığa çıkartılmalı ve bu kişileri bu görevlerden uzaklaştırılmalı.Her müteahhittin işini takip eden belediye çalışanlarını deşifre etmelidir. Rant şebekesi çökertilmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (5 yıl önce)
    Yorumları yayınlamadıktan sonra neden yorum kısmı açıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ESNAF (5 yıl önce)
    Yeni başkana BMV alalım satilsin bence yoksa borca alacaklar daha çok borcumuz olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    Buraya Sağlık Ocağı Yapılması Şarttır.Yapacak ise Büyükşehir Buraya sağlık ocağını yapsın devretsin. Bu bölgede Sağlık ocağı yetersiz.Kapasiteleri dolmuştur.Sağlık il müdürlüğünün bunu dikkate alıp hemen uygulamaya geçmesi lazımdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • dokuzkardeş (5 yıl önce)
    sürekli masabaşı haberciliği yapıyordunuz..sürekli size biryerlerden servis edilen yazıları haber diye yayınlıyordunuz.arsa ile ilgili hertürlü ayrıntıları bulduğunuza ggöre acaba bu haberi battalgazi belediyesimi servis etti merak ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim Dayı (5 yıl önce)
    En güzeli okul yapılması. o civarda okul sıkıntısı hat safhada.Valilik duruma el kotsun.yoksa belediyeler kendi adamlarına peşkeş çeker ler.yazık olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (5 yıl önce)
    İŞKUR BİNASI boşaltıldı 4 yıldır binaya ne güçlendirme nede yıkılıp yeni bina yapılmadı.Çok olumsuz bir yerde hizmet veriyor.memleket te seçimle uğraşmaktan devleti yönetmeye veya vatandaşa hizmet etmeye vakit yok.Başkanlıkta işler çok daha iyi olacaktı.NE OLDU bakanın bile icraat yapması için bir komisyona başvurması komisyon üyeleri başkana ulaşırsa ne ala yoksa başka bahara ..Hadi çıkın işin içinden...Özendiniz ABD ye ne oldu!!!!!!!!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • mütahit (5 yıl önce)
    Burayı bana verin lüks daire yapacam Malatyanın gelişimi için
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa koç (5 yıl önce)
    Son paragraf yanlış. Bu arsa üzerine bir sağlık kompleksinin Darendeli Müsteşarımız Eyüp GÜMÜŞ zamanında yatırım planına alındığını duymuştum. Hangi nedenle proje başlatılmadı bilemiyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya sever (5 yıl önce)
    tam vurgun yeri bakalım kime peşkeş çekecekler
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerem (5 yıl önce)
    Bölgede yoğun nufus var. Acil saglik hizmeti de verilebilen bir sağlık tesisi yapılmalı.. Peşkeş çekilmezse...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kayısı kentli (5 yıl önce)
    Hayret bu zamana kadar kimse yiyememiş...
    0
    0
    Yanıtla