SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İtfaiye'ye Araç Takviyesi

0
Güncellendi - 2019-01-29 18:39:00
İtfaiye'ye Araç Takviyesi
A- A+ PAYLAŞ

  • Başkan Polat: “Filomuza eklediğimiz bu 4 araç tamamen yerli üretim olup, 2 tanesi merdivenli, 2 tanesi de çift kabin arazözlüdür.”

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin, İtfaiye araç filosunu güçlendirmek amacıyla alımını gerçekleştirdiği 4 yeni itfaiye aracının tanıtımı yapıldı.

Yeni araçlarla filosunu güçlendiren Malatya Büyükşehir Belediyesi, yangınlara daha hızlı ve güvenli bir şekilde müdahale edilmesini sağlamak amacıyla alımı gerçekleştirilen araçların tanımı için Büyükşehir Belediye Binası önünde bir tören düzenlendi.

Düzenlenen törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın yanı sıra, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ve Şube Müdürleri katıldı.

“Toplam 58 Araçla Hızlı ve Dakik Müdahale”

İtfaiye Dairesi personellerinin vatandaşların can ve mal güvenliği için mesai mefhumu gözetmeksizin çalıştıklarını belirten Başkan Polat, “İtfaiye teşkilatımız, ulaşması gereken her olayda, hızlı ve dakik bir şekilde görev yapıyor. İtfaiyede çalışan bütün kardeşlerimi kutluyorum, tebrik ediyorum. Bir teşkilatın gücü araç ve ekipmanlarıyla direk bağlantılıdır. Eğer araç ve ekipman konusunda eksikseniz müdahalelerinizde sıkıntı oluşur. Biz de göreve geldiğimiz günden itibaren İtfaiye Teşkilatımızı güçlendirmek için çalışmalar yapacağımızı belirtmiştik. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak İtfaiye Teşkilatımızın araç ve ekipmanlarını yeniledik ve standartlarını arttırdık. Bugün de araçlarımızı itfaiyedeki kardeşlerimize teslim edeceğiz.

Filomuza eklediğimiz bu 4 araç tamamen yerli üretim olup, 2 tanesi merdivenli, 2 tanesi de çift kabin arazözlüdür. Yaklaşık 5 ton su kapasiteli araçlar, çift kabinli olmaları nedeniyle olay yerine daha fazla personelle müdahale imkânı sağlamaktadır. Filomuza dâhil ettiğimiz bu 4 araçla birlikte araç sayımızı 58’e çıkardık Dileğimiz bu araçlara ihtiyaç olacak bir durum yaşanmaması. Ama ihtiyaç olduğu zaman da dakik ve hızlı bir şekilde müdahale etmektir. İtfaiye teşkilatında çalışan bütün kardeşlerimi bir kez daha kutluyor, hayırlı vazifeler diliyorum” dedi.

Program sonunda araçları inceleyen Başkan Hacı Uğur Polat’a, İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar araçların özellikleri ve teknik kapasiteleri hakkında bilgi verdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • murathan (5 yıl önce)
    SEN BU HESAP KİTABI YAPMIŞSSAN ONLARDA YAPMIŞTIR GÜZEL KARDEŞİM SIKINTIYA SOKMA O GÜZEL AKLINI.. YADA BU PARLAK VE EŞSİZ FİKİRLERİNİ GİT İTFAİYE MÜD İLE PAYLAŞ DERİM...HERKES KURU SIKICI OLMUŞ SALLA
    0
    0
    Yanıtla
  • Talip D. (5 yıl önce)
    Bu itfaiye araçlarında önemli olan, çift kabin veya bilmem kaç ton su kapasitesi değildir. Malatya Büyükşehir Belediyesi, 13-15 kat yüksekliği olan binalara inşaat izini vermektedir. 15 katlı bir binanın yüksekliği çatı, zemin kat v.s dahil 50 metre dir.Fahri Kayhan bu tip binalarla doludur.Bu tip bir binada çıkabilecek yangına en az 50 m merdiven yüksekliği olan bir itfaiye aracı ile müdahale edilebilir.Alınan araçlarda merdiven yüksekliği belirtilmemiştir.Dostlar alışverişte görsün misali araç alınmıştır.İşin teknik tarafı hesaba katılmamış. Bu işler hesap kitap işidir. Umarım 15 katlı bir binada böyle bir yangın olmazda bu tip bir itfaiye aracına gerek kalmaz.Ama olursa.Geçmiş olsun.
    0
    0
    Yanıtla