SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kaldırılmasından Yanayım"

0
Güncellendi - 2017-01-04 17:17:46
A- A+ PAYLAŞ

  • AKP Milletvekili Şahin, Atatürk Anıtı'ndaki çıplak genç figürünün Malatya’yı temsil etmediğini ve Gazi Mustafa Kemalin yanına yakışmadığını söyledi.

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ev beraberindeki partilerle İnsan Hak Hürriyetleri Malatya Şubesini ziyaret etti.

Ziyaretten dolayı çok sevindiklerini kaydeden İHH Malatya Temsilcisi Ömer Derin, “Hükumetimizde devletimizde yardım çalışmaları noktasında çok yoğun bir dönemden geçiyor. Devlet üzerindeki kirli oyunların bertaraf edilmesi noktasında çok yoğun bir dönemde bu yoğun dönemde bize zaman ayırarak ziyaret etmesinden dolayı çok sevindik. Suriye malum hala sıkıntıların yoğun olarak devam ettiği ama inşallah devletimizin bir irade koyarak orada barış sürecini güzel bir noktaya getirdiği ve inşallah ateşkes anlaşmasının da barış antlaşmasına döneceği bir süreç yaşıyor “şeklinde konuştu.

İHH’nın Türkiye'nin dünya ölçeğinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Milletvekili Şahin, “Önemli bir dönemeçteyiz. Dünya mazlumların hep yanında olan hizmeti yardımı desteği sunarken Müslüman veya gayrimüslüm hiç fark etmeden insani manada üzerimize düşen bütün sorumlulukların bilincin içeresinde hareket eden bir sivil toplum örgütümüz. Malatya ve Türkiye için çok önemli dünya mazlumları için önemli bir kuruluşumuz. Son günlerde özellikle Suriye'de daha önce Filistin’de birçok bölgede ezilenler her zaman yanında yer alan bir yardım kuruluşumuz. Özellikle dindar insanlardan vatandaşlarımızın kahir ekseriyetinden topladıkları infaktır sadakadır fitredir buna benzer bir takım desteklerle özellikle halkımızla mazlumlar arasında köprü görevi yapımlarından dolayı kendilerini kutluyorum” şeklinde konuştu.

Atatürk Anıtı'ndaki çıplak genç figürü ile ilgili de konuşan Milletvekili Şahin, “Özellikle vatandaşlarımızın orada çoluk çocuğu ile geçerken oranın görülmemesi için ne kadar çaba sarf ettiklerine birçok kez şahit oldum. Çokta polemik konusu olmasını istemiyorum. Merkezi bir yer olması hasebiyle trafiğin akışını engelleyecek özellikle resmi törenlerin yapılmış olduğu günlerde o sıkışıklığı o tıkanıklığı gidermek için belediyemiz oradan taşınmasını gündeme getirmişti. Hürriyet Parkı içeresinde bir anıtın yerleştirilmesi ve törenlerin o bölgede yapılması için vatandaşlarımızın güncel hayatlarına etki etmeyecek yansımayacak tarz da bir mekanın varlığından bahsetmişlerdi. Türkiye cumhuriyetinin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal'in yanına konulan genç heykel beni temsil etmiyor. Malatyalıları da temsil etmiyor. O anadan üryan gencin şuanda biraz daha mahrem hale getirmişler. Bunu yapacak kadar bu ülkenin bu şehrin örf ve adetlerine ananelerine tamamen ters düşen özellikle insanlarımızın değer yargılarını dejenere etmeye matuf bir yapıt olarak görüyorum. Bir an önce kaldırılmasından yanayım. Yapılacaksa eğer daha görkemli bir anıt olması gerekir. O yapıt Gazi Mustafa Kemal'e yakışmıyor” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

33 yorum yapılmış

  • halil (7 yıl önce)
    Malatyanın kanayan yarasını teşhis eden vekilimizi tebrik ederiz. Malatyanın tek sorunu buydu zaten. malatya ya ne yapılır onun derdine düşün. insanlar avm ye gitmekten başka bişe yapamıyor bu şehirde.hayvanat bahçesi olsa- kayserideki gibi ne olur mesela bunlara kafa yorun. trafik nasıl çözülür onu bulun. yol yok ama radar var bunu çözün.
    0
    0
    Yanıtla
  • TEOMAN (7 yıl önce)
    sitede yorum yapan arkadaşlara bakıyorum ak parti millet vekillerine hep aynı dili aynı rumuzlu isimler , vekilleri itibarsızlaştırmak için eleştiriden öte saydırıyorlar,ancak yorumlar, sn Mustafa Şahinin her haberi için onlarca kez yapılırken diğer vekiller için pek yok, eminim onlarda komplekse kapılıyordurl, kimseyi ihmal etmeyelim. birde Mustafa Şahine soru sorulmuş O da yüreklice düşüncelerini açıklamış hakaret yok, adam diyor ki Atatürk ün yanına yakışmıyor çıplak genci kaldırın diyor, doğru Atatürk ü koruyorken bile bazıları sn vekile saldırıyor[Kadir Toy] gibi , 1947 yılında chp li yöneticiler çıplak genci oraya korken itibar cellatlığı mı yapmışlar acaba. sn vekil başkaları gibi karnından değil yüreğiyle yiğitçe hep halkın sesi olduğu için kutluyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • harun (7 yıl önce)
    bugüne kadar bu heykelle ilgili hiç böyle bir söylem duymamıştım. fikirleri neyse zikirleri de o
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (7 yıl önce)
    fetret yılları ,kim ne dediğini ve yaptığını bilmiyor.umarım gelecekte sokakda ki vatandaştan daha elit vekillerimiz olur da .geleceğe taşırlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet ŞAVATA (7 yıl önce)
    Malatya vekilinin milli mücadelenin nasıl verdiğini ve o heykelin neyi temsil ettiği hakkında bir fikri yok.Öyle bir amacıda yok.O heykele müdahale edilirse biz Malatya lı olarak eylem ve gösterilere hazırız.
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (7 yıl önce)
    Asıl niyetleri o değil,Atatürk ü hazmedemiyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sezer (7 yıl önce)
    Allah askina Malatya ya ne hizmet yaptın ortamı germe dışında onları anlat kardeşim Heykeli bırak...Sen icraatı dan bahset..Malatya-Sivas-K.Maras yollarını yaptırabiliyor musun ? Malatya'nın trafiğini su sorununu çözdü mı ?İşsizliği cozdunmu ? Altyapıyı cozdunmu ? Sen ve diğerleri laf ebeliği dışında ne yaptınız ? Halkı ayrıştırmak dışında siz birşey bilmiyormusunuz ?
    0
    0
    Yanıtla
  • emine (7 yıl önce)
    Ya başkanım şu küçük esnafların ve emeklilerin hali ne olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • abdullah (7 yıl önce)
    Fotograftaki kadınlara sesleniyorum. Eğer siz ordaysanız Büyük Atatürk'ün sayesinde. Ve o karede Atatürk olsaydı sizin yeriniz en öndeydi. Sığıntı gibi orda olmazdınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    MALATYA YA hizmet getiremeyenler gündem değiştirmek ve heykel üzerinden prim yapmak için bu konuları gündeme getiriyorlar. SİZ ÖNCE MALATYA NIN SUSUZLUĞUNU ÇÖZÜN. O heykel 70 yıldır orada dururken bir sorun yoktu şimdi mi sorun oldu. UCUZ SİYASET. UCUZ POLİTİKA.
    0
    0
    Yanıtla
  • namık kemal (7 yıl önce)
    bu konu da nereden çıktı, ben hayatımda bir hemşehrimden böyle bir şikayet duymadım, insanlara yeni polemik konuları yaratmak neye hizmet eder düşünmek gerek.
    0
    0
    Yanıtla
  • ersyyy (7 yıl önce)
    o ülkenın nasıl bagımısızlıga kavustugunu gosteren bır heykel...bunu cıplak gozuyle bakma sızn gıbı ınsanlara yakısır...
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz (7 yıl önce)
    Sayın vekilimiz bu anıta verdiği dikkati birazcık da olsa malatya 'nın sokaklarini gezmeye verse malatya 'nın acil ve gerçek sorunun ne olduğunu bilirdi...malatya mizin sokakları sanki pkk.'lılar tarafından hendek kazılmış güneydoğu şehirlerinin sokak larına benzemisken ve de belediyemizin bu sokaklar için gram bir müdahalesi yokken derdimiz öncelikle atatürk anıtı olmamali diye düşünüyorum..
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (7 yıl önce)
    Ülkemizdeki en güzel Atatürk anıtlarından biri Malatyamızda.70 yıldır orada duran anıt için herhangi bir eleştiri gelmezken çok az izlenen bir TV kanalının kışkırmasıyla birden Atatürk düşmanları harekete geçti.En son Mustafa bey ortaya çıktı.Mesele Atamızın yanında bulunan genç değil.Mesele Atatürk düşmanlığı Mustafa beyin Malatyamıza bir gram katkısı yok.Yaptığı tek şey medyayı ve yandaşlarını toplayarak ıvır zıvır konularda demeç vermesi.
    0
    0
    Yanıtla
  • ATATÜRK KALSIN. ÇIPLAKLARI ÖRTELİM YADA ÇIPLAKLARI KALDIRALIM. NE DERSİN. SİZ ORDA HİÇ ÇOCUĞUNUZLA GEZDİNİZMİ. BABA BU NEDEN ÇIPLAK DİYE SORUYLA KARŞILAŞTINIZMI. O ZAMAN BU KONUYU YENİDEN DÜŞÜNÜN DERİM.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Sefa (7 yıl önce)okan isimli kullanıcı yorumuna
    Okan, çocuğunla sahile hiç gittin mi? Aman gitme, Yoksa orada sorar sana, Baba bu çıplak bayan ve erkekler ne yapıyor diye? Sen utanırsın....Ne cevap verirsin sonra....
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Özmen (7 yıl önce)okan isimli kullanıcı yorumuna
    Okan Bey, çocuğuna Atatürk Anıtında yer alan figürün Atatürk Devrim ve İlkelerine sonuna kadar bağlı, saf, temiz, yalan talan yolsuzluk hırsızlık bilmeyen Türk gençliğini temsil ettiğini söylemelisin. Büyük ÖnderAtatürk'ün bu nedenlerle Türk Gençliğine " Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etme" görevi verdiğini ve "bunu birinci vazife olarak vrediğini" söylemelisin. Çocuğuna Atatürk bu gençliğe güvendiği için Gençlik ve Çocuk bayramlarını armağan ettiğini de söylemelisin. Yobaz, dinbaz,takımının izinde gitmenin ülkeyi medeni dünyadan koparıp, geri kalmış Arap ve Afrika ülkeleri sınıfına sokacağını öğretmelisin. Bir baba olarak Atatürk sayesinde bu ülkede rahat ve huzurlu yaşama şansına kavuştuğumuzu çoğuna belletmelisin.
    0
    0
    Yanıtla
  • sonuca baksana zorunuzuda gitse kaldıramasanızda mustafa bey 3 dönemdir malatyamızın milletvekili ve sizin için en acısı ak partinin yaptıgı bütün anketlerde sahada olan en çok çalışan vekil çok dokunuyor sana ve senin gibilere farkındayız ama halkın talebine cevap veren sorunlara çözüm üretmek için çalışan arandığında telefona mutlaka cevap veren tek vekil halk görüyor sen ve seningibiler yıpratmaya çalışsada boş anca konuşursunuz öyle kalır ha bide bizim gibi konuşanları sitede yayınlamazsınız alıştık görün yeter vekilim yanlız değil bilin yeter
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Doğansoy (7 yıl önce)
    Bir deli bir kuyuya bir taş attı, 40 akıllı çıkarmaya çalışıyor. Siyasiler söyleyemedikleri için bunların silahşörlüğünü yapan bir gazeteci çıktı böylesine abuk bir şeyi ortaya attı. Şimdi bu proje ısıtılıp halkın önüne sunuluyor. Yahu 25 senedir Malatya' dayım, kimsenin Atatürk heykeli ile ilgili konuştuğunu duymadım. Bu milletvekili bütün boyaları boyadı bir tek fıstık yeşili kaldı. Mustafa Şahin; bu Malatya şehri için gram hizmetiniz yok bari gölge etmeyin. Sizlerden başka ihsan istemiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • kayısıcı (7 yıl önce)
    Bütün sorunlarımızın bittiğine inanıyor ve tek meselemizin memleketteki o anıt olduğunu düşünüyorsanız yerine daha görkemli Atatürk anıtı yapmak şartıyla kaldırınız. Lakin hem ülkenin içinde bulunduğu durum hem de Malatya'mızın bitmek bilmez sorunları ile uğraşmak yerine bu tarz gündem değiştirme çabaları ile kendinizi öne çıkarma gayreti içinde bulunmanız çok yanlış. Kentin su ile ilgili büyük sıkıntıları var ve gelecekte bu daha da sıkıntı haline gelecek, kentin trafik ile ilgili sıkıntıları var gün geçtikçe artan trafik sorunumuz olacak, kentin işsizlik kentin eğitim gibi çok ciddi sorunları var ama bunlara çözüm bulmak yerine derdimiz kimsenin gündeminde olmayan bir anıt.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (7 yıl önce)
    Atatürk düşmanları düğmeye basılmış şekilde önce rizede sonra diğer şehirlerde heykel kaldırma yarışına girdiler
    0
    0
    Yanıtla
  • Seren (7 yıl önce)
    Hayır efendim o heykel oradan kaldırılmamalı.Ben 38 yaşındayım çocukluğumuzdan beri o heykel orada duruyor.Hiç kimse zararı olmayan ama sanatsal değeri olan,Malatya ile özdeşleşmiş sembollerden biri olan o heykeli oradan kaldıramassınız.Zira kalktığında terör bitecek,dünya barışı sağlanacak,eğitimde teknolojide bir numara olacağız,minnacık kız çocuklarımız tcavüze uğramayacak anlamında bir teziniz varsa hep beraber çıplak genci balyozla indirelim aşağı.Yoksa her rengi boyadınız da fıstık yeşili mi kaldı die sorarlar adama !
    0
    0
    Yanıtla
  • OZAN (7 yıl önce)
    Peki siz Malatya'ya yakışıyor musunuz? Malatya'ya ne faydanız oldu. Bu arada esas Atatürk'ü ağzınıza almanız yakışmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • mus (7 yıl önce)
    Ataturk,ismet,pasayi,layikligi,iclerine,sindiremiyen Ler,biyinleri,cinsiyetin,disinda,gormeyenler,her Zaman,camur,atarlar,bunlar,bahane,surekli. Akp,vekileri,malatyanin,sorunlar,ile,ugrasmazlar Ancak,insanlar,dini,duygular,ile,ugrasarak,siyaset Yaparlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Sertan (7 yıl önce)mus isimli kullanıcı yorumuna
    Senin ilkokul öğretmenin kimdi?İnşallah öğretmenliğe devam etmemiştir.
    0
    0
    Yanıtla
  • bülent öcal (7 yıl önce)
    halk terörün işidin yaptıkları bu insanlık dışı olayların derdine düşmüş buda daha heykelin atatürkün heykelinin derdinde bu heykeller niye bukadar rahatsız ediyor özellikle MUSTAFA KEMAL ATATÜRK HEYKELİ ANLAMIŞ DEYİLİM BİZE KOSKOCA BİR CUMHURİYET TESLİM ETMİŞ
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (7 yıl önce)
    Belediyecilil hizmetleri bu heykel yüzünden yapılamıyor, vatandaş insani ve kanuni kurallara bu heykel yüzünden uymuyor. Hemen heykeli kaldırın, en büyük en öncelikli dert o. Kaldırır kaldırmaz tüm sorunlarımız düzelecek biiznillah!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (7 yıl önce)
    Gerçekten bu nasıl bir edeptir. Edep yahu. Ben 33 yıldır bu şehirde yaşarım, bu şehirde hizmet veririm. Yıllarım o anıt çevresi mahallelerde geçti. Birgün aklıma bu heykel çıplak buna baayım diye geçmedi. Sizin aklınız fikriniz hep mahrem yerlerde mi? Bakın bu şehir hizmetsizlikten kırılıyor. Yollar yetmiyor. Ulaşım felç. Sinyalizasyon çalışmıyor. Söyleyecek söz bulamıyorum. Fazlasını söylesek hakaret ediyor dersiniz. ayıptır, günahtır. Aldığınız maaşlara yazıkyır. Kafayı Atatürk'e takmayı bırakın da ATATÜRK DÜŞMANLARINA BAKIN BİRAZ
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Sefa (7 yıl önce)
    Sn.ŞAHİN, Sizde Malatya'ya yakışmıyorsunuz. Sizde Cumhuriyet ilkelerine ters düşen özelliklere sahipsiniz. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'e hiç yakışmıyorsunuz. Heykel'den öncelikli konusunuz... Acilen Sizi bir çözüm getirmeleri gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • KADİR TOY (7 yıl önce)
    MUSTAFA ŞAHİN SENİ ÇOK İYİ TANIYORUM ATATÜRK DEMEYE DİLİN VARMIYOR.SONRA KONUŞTUKLARINDA SAMİMİ DEĞİLSİN.ÇÜNKÜ ATATÜRK İNÖNÜ VE CUMHURİYET HAKKINDAKİ SİCİLİN BİLİNİYOR BAK EYER SAMİMİ İSEN ATATÜRKÜN GÖRKEMLİ ANITINI YAPTIR VE GETİR MEVCUT ANITI MÜZEYE KALDIRALIM GETİRDİĞİN ANITI İSE HEMEN YERİNE KOYALIM.
    0
    0
    Yanıtla
  • sedat akıncı (7 yıl önce)KADİR TOY isimli kullanıcı yorumuna
    aynen öyle destekliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Yıllardır benim dikkatimi çekmedi siz nerden bukadar rahatsız oldunuz ki başka yapacak işiniz kalmadı bunumu tartışıyosunuz bırakın Allah Aşkın'a işinize gücünüze bakın memleketin haline bakın
    0
    0
    Yanıtla
  • öneri (7 yıl önce)
    her iş tamam sıra heykelde. suyumuz yok suyumuz.
    0
    0
    Yanıtla