SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Milli Dayanışmaya Ücretsiz e-ticaret Desteği

0
Güncellendi - 2020-04-07 04:37:06
Milli Dayanışmaya Ücretsiz e-ticaret Desteği
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Milli Dayanışma Kampanyası'na destek olmak amacıyla kurulan Yemek Sitesi 44YEMEK.COM "Evde Kal" çağrısına uyanlar için paket servis yapan Lokanta, Pastane ve Kasaplara ücretsiz hizmet verecek. Yine ücretsiz hizmet verecek olan alışveriş sitesi 44MARKET.COM'un kurulma çalışmaları ise sürüyor.

Dünyayı saran pandemik Koronavirüs COVID-19 salgını nedeniyle başlatılan "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" Milli Dayanışma Kampanyası'na bir destek de internet üzerinden verilecek.

Kurulan web sitesinde Lokantalar, kafeler, pastaneler, tatlıcılar ve kasaplar ücretsiz ve komisyonsuz sanal işyeri açarak ürün satabilecek.

Özellilkle "Evde Kal" çağrısına uyarak kendisini ve ailesini koruma altına alan vatandaşların yararlanabileceği web sitesi aynı zamanda çalışmak zorunda olan kesime de işyerlerine paket servisi yapabilecek.

Uzun yıllar Türkiye ve çeşitil ülkelerde gazetecilik ve akademisyen olarak görev yapmış olan Osman Karakaş tarafından kurulan web sitesinin tüm giderleri, yönetimi ve bakımı yine kendisi tarafından karşılanıyor.

Yakın zamanda benzer bir projeyi daha hayata geçireceğini açıklayan Karakaş, kuracağı online market sitesi ile de yine evdeki kesime hitap ederek gıda, temizlik ve hijyen ürünleri başta olmak üzere her türlü ürünün online sipariş ile adrese tesli olanağının sunulacağını söyledi.

E-ticaret konsepti ile verilecek hizmetin Türkiye'nin her köşesindeki işyerlerine açık olduğu, verilecek hizmetlerden dolayı herhangi bir ücret ya da komisyon alınmaması nedeniyle ürünlerin vatandaşa piyasa fiyatlarından yüzde 15 civarında daha ucuz olacağına inandığını ifade eden Karakaş, sipariş edilen ürünlerin bedellerinin de "Kapıda Ödeme" seçeneği ile sunulacağına dikkat çekti.

Koronavirüs salgını ile ilgili riskler ortadan kalkıncaya kadar hizmete devam edileceği, herhangi bir süre kısıtlaması bulunmdağı ve özellikle KOBİ'ler için projelerin katkı sağlayacağı belirtildi.

"İşyerini Kapatma, Salgına Teslim Olma"

Koronavirüs salğını nedeniyle kapatılması zorunlu işyerlerinin dışında kalan ticarethaneler için; "İşyerini Kapatma, Salgına Teslim Olma" sloganı ile yola çıktığını belirten Osman Karakaş, temel ihtiyaç maddeleri imalatı ve satışı yapan işyerlerinin kapanmasının hem işyeri sahibi hem de çalışanlar açısından ekonomik zorluklar getirdiğini, evde kalınması halinde bile insanların gıda ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini söyledi.

Kişisel karantina veya tecrit nedeniyle işyerlerinin faaliyetini durdurmalarının ülke ekonomisi açısından da geriye gidişe yol açacağının herkes tarafından gürüldüğüne dikkat çeken Karakaş, "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" Milli Dayanışma kampanyasına destek olarak piyasayı ayakta tutmak zorundayız. Türkiye genelinde faaliyet gösteren 1.7 milyon KOBİ'nin ayakta tutulması büyük önem arz etmektedir. Yanı sıra vatandaşların da bu işyerlerinden alış-veriş yapma gereksinimleri vardır. Projelerimin hem KOBİ'lere hem de halkımıza yararlı olmasını umut ediyorum." diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Ercan bey (4 yıl önce)
    Daha yaratıcı bir isim bulunsaydi keşke.
    0
    0
    Yanıtla
  • site ismi çok basit olmuş.Biraz daha özen gösterip dikkat çekici bir isim bulunabilinirdi.
    0
    0
    Yanıtla