SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kar İl Merkezine de Geldi

0
Güncellendi - 2020-01-06 07:01:51
Kar İl Merkezine de Geldi
A- A+ PAYLAŞ

KIRSALDA DA 226 MAHALLE YOLU KAPANDI.. Malatya'da kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kentte gece saatlerinde başlayan kar yağışına hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Cumartesi gecesi 22.30'dan itibaren il merkezinde etkili olan yağış, aralıklarla devam etti.

Park halindeki araçların üzeri karla kaplanırken, yağış nedeniyle trafik polisleri ana arterler ve caddelerde tedbir aldı.

- Kırsaldaki kapalı yollar

Malatya'da kar yağışı nedeniyle kırsaldaki 226 yerleşim biriminin yolu kapandı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezinden alınan bilgiye göre, Doğanşehir'de 39, Pütürge'de 38, Hekimhan'da 25, Darende ve Arapgir'de 19'ar, Arguvan'da 18, Akçadağ'da 16, Kale'de 15, Doğanyol'da 10, Battalgazi'de 9, Kuluncak'ta 8, Yazıhan'da 6, Yeşilyurt'ta 4 kırsal mahalleye kar ve tipi nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

Kent genelinde 4 bin 977 kilometrelik yolun açılması için 27 ekip, çok sayıda iş makinesiyle çalışmalara devam ediyor.

- Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama

Büyükşehir Belediyesi'nden de kar yağışı ve olumsuz etkilerinin giderilmesi çalışmalarıyla ilgili yayınladığı bültende şu bilgileri verdi:

"Gece boyunca kent merkezine de yağan kar’dan vatandaşların olumsuz etkilenmemesi için gece mesaisi yapan Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde kar küreme ve tuzlama çalışmaları yaptı.

Kent merkezinin yüksek kesimlerinde kar küreme ve buzlanmaya karşı ekstra çalışmalar yapan Büyükşehir Belediyesi, TOKİ konutları, Çöşnük, Gedik, Cemal Gürsel, Karagöz, Beydağı, İnderesi, Konak, Yıldıztepe ve Fırat mahallelerinde bu çalışmalarını sık sık tekrarladı.

Kent merkezinde sorumluluk alanında bulunan cadde ve sokaklarda kar küreme, tuzlama çalışmalarının yanı sıra kaldırım temizleme çalışmalarıda yapan Büyükşehir Belediyesi, Malatya’nın 13 ilçesinde kapanan mahalle yollarını ulaşıma açmak için gece boyunca mesai yaptı.

Gece, 150’ye yakın mahalle yolunu ulaşıma açan ekipler, gün ışığıyla birlikte bu çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi en çok mesai’yi Pütürge, Akçadağ, Arapgir, Arguvan, Darende, Doğanşehir, Hekimhan, Kale ve Doğanyol ilçelerinde yapıyor.

Kent genelinde 226 mahalle yolu şuan ulaşıma kapalı. Açılan bazı mahalle yolları gün içerisinde tekrar tekrar kapanıyor. Fırtına ve tipinin geçit vermediği bölgelerde çalışmalar zorlukla yapılıyor. Çığ tehlikesi olan noktalarda ekstra önlemler alan Büyükşehir Belediyesi, ilçelere tuz takviyesi de yaptı.

Karla mücadele çalışmalarının yanı sıra vatandaşın imdadına da koşan Büyükşehir Belediyesi, hiçbir üzücü olaya sebebiyet vermeden sağlık ekiplerini hastalara yetiştirmeyi de başardı. Hekimhan’ın Çeki Mahallesinde yaşayan 46 yaşındaki kalp hastası Songül Dinç’in acil çağrısına anında müdahale eden ekipler, sağlık ekiplerinin hastaya ulaşımını sağladı. Yine Doğanşehir ilçesine bağlı Beğre Mahallesinde yaşayan 11 yaşındaki Gülseren Kahraman’ın imdadına da Büyükşehir Belediyesi yetişti. Yüksek ateş şikayeti ile çağrıda bulunan hastaya, sağlık ekiplerinin zamanında müdahalesi sağlandı."

Bu arada, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü 6 Ocak Pazartesi sabah 06.00'ya kadar Malatya bölgesinde ilçe ilçe hava durumu ve en yüksek sıcaklık ile ilgili şu tahmini paylaştı:

AA- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- Bülten

 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • AKAB (4 yıl önce)
    Yagmurun kara dönüştuğu oluyorda...bu karın ve havanın yagmura dönüşmesi zor...hava durumuda ne saçmalamış
    0
    0
    Yanıtla