SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kar Yağışı Merkez ve İlçelerde Etkili Oluyor

0
Güncellendi - 2016-12-14 11:21:40
Kar Yağışı Merkez ve İlçelerde Etkili Oluyor
A- A+ PAYLAŞ

Kar yağışı Malatya il merkezi ile çevresinde etkili olurken, Malatya'nın çevre illerle bağlantısını sağlayan karayollarında da yağış nedeniyle ulaşımın etkilendiği, Malatya- Kayseri karayolunun Pınarbaşı- Gürün arasında kar ve yoğun tipi nedeniyle 06.00'da ulaşıma kapandığı bildirildi. Malatya il merkezinde, sadece taşımalı eğitim yapılan okulların 1 gün süreyle tatil edildiği, diğer okullara tatil olmadığı Valilik tarafından 08.45'de açıklandı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün, Malatya'nın da dahil olduğu bölgede Salı akşamdan itibaren kar yağışının etkili olacağı ve Çarşamba akşamına kadar yoğunlaşarak süreceği yolundaki uyarısının ardından, Salı gece geç saatlerde il merkezinde yağmur görülürken, Çarşamba sabah 05.00'den itibaren  kar yağmaya başladı.

Ayrıca, komşu bazı il ve ilçelerde kar yaşamı etkilemeye başladı. Elazığ ve Sivas'ta okullar Çarşamba günü için tatil edildi.

Bu arada, saat 04.00 itibarıyla Malatya- Kayseri karayolunun Akçadağ Develi mevkiinde ulaşımın aksamalı olarak yapıldığı, Darende yönüne zincirsiz araç bırakılmadığı, 07.30 itibarıyla da Malatya- Sivas karayolunun Sivas sınırlarında ulaşıma kapandığı öğrenildi.

İKİ İLÇEDE TATİL..

Çarşamba saat 07.00 itibarıyla Malatya'nın Arapgir ve Kuluncak ilçelerinde okulların 14 Aralık Çarşamba günü  bir gün süreyle tatil edildiği, diğer ilçelerle ilgili kararın da kaymakamlıklarca verileceği öğrenildi.

Bu arada Valilik, il merkezinde sadece taşımalı eğitim yapılan okulların tatil edildiğini, 08.45'de resmi internet sitesine koyduğu aşağıdaki açıklamayla duyurdu:

pano09

ÇARŞAMBA SABAHA KADAR HAVA DURUMU..

Elazığ Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından, 14 Aralık 2016 Çarşamba saat 06.00'dan 15 Aralık 2016 Perşembe sabah 06.00'ya kadar Malatya'nın da dahil olduğu bölgeye ilişkin şu açıklama yapıldı:

rapor1

MALATYA VE İLÇELER YAĞIŞ VE EN YÜKSEK SICAKLIK TAHMİNİ..

rapor2

kar1

kar4karr2

karr1meto

FOTOĞRAFLAR: Burhan KARADUMAN

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

42 yorum yapılmış

  • Ferda (7 yıl önce)
    Tamam merkezde oturuyoruz ama okulum eve 1 saat uzaklıkta servis gitmekte zorlanıyor. Ve biz 1.30 saate okula geldik. İlahha birileri kaza yapıp öldükten sonramı önlem alıcaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuz (7 yıl önce)
    Syn Vali bu soğuk ve karlı havada okulu tatil edinde şu gariban öğrencilerin yüzü gülsün
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (7 yıl önce)
    Geçen sene kar 2 cm olunca direk karla mücadele başlardı ama şuan ise merkezde iletişimde sıkıntı oluyor yani beklenmedik bir olay değil burası Malatya doğal.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer Kazancı (7 yıl önce)
    Artık tatil olsun ama yani bu ne ya 25 -30 cm arasında kar var sadece bi yolu temizldiler mahallelerdrn haberleri yok tatil edin artık bigünde çocuklar perişan olmasın
    0
    0
    Yanıtla
  • Merve (7 yıl önce)
    Bizde ozel tasimaliyiz merkezdeyiz ama burdada kar var bizde serviste tehlikedeyiz ozaman boyle sacmalik olamaz
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇİFTÇİ44 (7 yıl önce)
    Rahmet Bereket Yağıyor Mızmızlanıp Durmayın Rabbime Şükürler Olsun . . .
    0
    0
    Yanıtla
  • Öykü (7 yıl önce)
    İbn-i Sina okullarına nasıl tatil olmadı ben anlamıyorum okul malatyanın dışında be bu kadar da insafsızlık olmaz arkadaş
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdem (7 yıl önce)
    Ne demek sadece taşımalılara tatil haksızlık değil mi bu biz merkezde oturuyoruz diye yakın mı sanıyosunuz evimizi
    0
    0
    Yanıtla
  • memet (7 yıl önce)
    akşsm kar yoktu vali bey yattı sabah kalktıki kar var iş işten geçti ve şimdi pişmandır tatil yapmadığı için mahalle aralarına servisler çıkmıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Vali bey bugün herhangi bir cocugumuza birsey olsa bunun sorumlusu sizsiniz yani su karda siz jeepinize binin tokiye sizde cikamazsiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemal (7 yıl önce)
    Bu nasıl valilik, araçlar hiçbir şekilde hareket etmiyor, hele ara sokaklar zaten köstebek yuvası gibi, belediye bir yeri kazıyor, sonra üstünü kapatıp asfaltlamak akıllarına bile gelmiyor. Bieçr yer bitmeden diğerini kazıyorlar. Üstüne de kar, ne ala memleket vallahi, bir insanın dahi burnu kanasa mahşerde bu yöneticiler nasıl hesabını verecekler. Sayın vali izmirde bunun çeyreği kadar kar yağsa ve tatil etmeseydi, insanlar ne yaparlardı?
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (7 yıl önce)
    Bir sınıfta en az 10 öğrenci servisle geliyor.Merkez diye yaya mı geliniyor zannediliyor.Taşımalı tatil olupta merkezin tatil olmaması yanlış.Bir günde kimse profesör olmuyor.Can herşeyden önce gelir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kanalboyu mağduru (7 yıl önce)
    Tatili matili boşverinde çevrenizde hiç karla mücadele eden karayolları veya belediye ekibi gören var mı? Sabah sabah işim gereği Malatya'nın birçok mahallesini dolaştım ve göremedim. Tipik Malatyalı kayıtsızlığı. Ana arterlerde temizlenmeyen karlar zaten buz tutmuştu. Biraz önce başlayan ayazla artık akşama kadar bütün Malatya dan kaza haberleri gelir. Belediye başkanı var mı yok mu belli değil. Helvacıdan başkan yaparsan olacağı budur. Sonuç: Herkes layık olduğu şekilde yönetilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (7 yıl önce)
    Buhavada kesin tatil olması lazım bugün bu havada tatil etmediniz bundan sonraki kar yağışlarindada tatil etmezsiniz kim bilir bugün kaç servis kaza yaptı...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kuyuönülü (7 yıl önce)
    Vay Arkadaş ne kıymetli canınız varmış gören de der ki yerde 2 3 metre kar var yok Tatil olsun yok uyu vali He oldu olacak kışın okulları kapatsınlar zamanında 2 km yol yürüyorduk okula gitmek için bu kadar da sosyete olmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Geçmişte servis mi vardı...bu kadar ogrenci, bu kadar trafik, bu kadar yoğunluk mu vardı...tabiki insanların,trafigin ve çocukların güvenliği için okullar tatil olmalı...
    0
    0
    Yanıtla
  • aykan ayyıldız (7 yıl önce)Kuyuönülü isimli kullanıcı yorumuna
    tabi beyim keyfin yerinde düz yolda oturyorsun kafan rahat sıcak evinde rahat yorum yazıyorsun toki evleri karagöz cad hiç oralara çıktın mı 1cm yagdığında araç çıkmıyor şimdi nasıl çıkacak tabiki tatil olması lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen kuyuonunde rahatsin tabi gecen yil 5 ogretmen kazada olmedimi ayni yoldan gitmek zorunda kalan insanlara yine tatil degil
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardeş o dediğin eskidendi bizde yaşadık. Şimdi 100 kat trafik var insan var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar Murathan (7 yıl önce)Kuyuönülü isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeş ya senin okullardan haberin yok ya da çocuğun yok bugün okula gelen tüm servisler kaza atlatarak geldi çocuklar çok korkmuştu insaf edin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiyekolik (7 yıl önce)
    Eski valimiz Sayın Vasip şahin olsaydı şimdi çocuklarimiz uyuyor olacaktı.Karda kışta yola cikmayacaklardi
    0
    0
    Yanıtla
  • Ebru can (7 yıl önce)
    Valı amca sıcak yatagından kalk bi dısarı bak millet ne halde ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ebru can (7 yıl önce)
    Tatil nolurrrrrrr
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (7 yıl önce)
    eğitim sadece okulda olmuyor. bugünü tatil etseniz çocuklar kara doysa. bu da çocuklar için bir etkinlik olmayacak mı.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (7 yıl önce)
    sayın vali, siz uyuyun; yollarda veli ve öğrenciler perişan. okullara dersleri için yetişmeye çalışan öğretmenleri de söylemeyelim. Size zahmet çevreyolu ve merkez caddelere bir bakın.ulaşımın ne halde olduğunu görün.(ara sokakların halini tahmin edin artık)
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (7 yıl önce)
    Ne kadar tatil seven milletiz, 1, 2 gün kar yağar evde oturmak kolayımıza gelir. Halbuki senenin yarısını kar altında geçiren yerleşim yerleri de var ama onlar evinde oturup doğanın gerçeğinin bitmesini beklemiyor. Mücadele ederek, tedbirler alıyor. Biz de hiç mücadele ders almadan evde oturup bekleyelim! Tıpkı depremlerin var olduğu gerçeğini görmezden gelerek tedbirsiz ve eğitimsiz yaşadığımız gibi. Bırakın çocuklar bu gerçeği görsün. İcat, teknoloji ve tedbir hep ihtiyaçtan doğar.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (7 yıl önce)
    engelli personelede yazık düşsek ne olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • M.t.t (7 yıl önce)
    Vay arkadaş seneler önce ne biçim kar yağardı da tatil falan olmazdı şimdi bir karış karda tatil bekliyorsunuz göndermeyin gitmesin bu kadar basit
    0
    0
    Yanıtla
  • Kağan (7 yıl önce)
    Şşş valilik uyuyo ses yapmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Ysmn (7 yıl önce)
    İki yıl önce kar yağışı nedeniyle sürgü yolunda bir araba dolusu öğretmenin tırın altına girdiği unutuldu galiba
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (7 yıl önce)
    Çocuk lar okula gitti bu saatten sonra tatil olsa ne yazar
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen (7 yıl önce)
    İLLA KAZA MI OLMASI GEREKİYOR SAYIN VALİM !
    0
    0
    Yanıtla
  • Yazik Ya (7 yıl önce)
    Minibusler bile yolda kaliyor bunlar egitim ogretim deredinde hâla sonra kaza oluncada uzgunuz diyip oturuyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahim (7 yıl önce)
    Hadi tatil deyin artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (7 yıl önce)
    Valilik uyuyo galiba.kara bak yav.
    0
    0
    Yanıtla
  • VELİ 44 (7 yıl önce)
    Çocuğumu bu karda kışda yollara düşürmem.Sabah sabah ne olacak diye bekliyor..Bi açıklama yapılsın..
    0
    0
    Yanıtla
  • Çalışkan talebe (7 yıl önce)
    Kütfen tatil olsun bu soğukta karda ne okulu vallaha biZim servis buraya çıkamaz aşağıya kadar inmem lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil (7 yıl önce)
    Milli egitim uyuyor sanirim
    0
    0
    Yanıtla
  • Begüm (7 yıl önce)
    Okullar tatil mi acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir (7 yıl önce)
    Sayın Vali ve ilçe kaymakamları bi açıklama bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eğitim Gönüllüleri (7 yıl önce)
    Kar tatili varmi biz cocuklari yolluyalimmi yani okula
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil (7 yıl önce)
    Okullarin bugun yarin tatil olmasi lazim.asiri soguk nedeniyle istenmeyen kazalar olabilir.
    0
    0
    Yanıtla