SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karadenizi Gezdiler

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:03:50
Karadenizi Gezdiler
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’dan Doğu Karadeniz gezisine katılan öğrenciler evlerine mutlu döndü.

Yazıhan Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından SODES kapsamında hazırlanan ve Malatya Valiliği ile Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen ‘Gezsem Anadoluyu Projesi’ çerçevesinde Yazıhanlı öğrenciler Doğu Karadeniz’i gezdi.

Toplam 46 kişinin katıldığı gezide öğrenciler; Samsun, Ordu, Trabzon ve Rize’nin doğasına hayran kaldı. 4 gün boyunca Samsun’da sahili, Atatürk Heykeli’ni ve Bandırma Vapuru’nu, Ordu’da Boztepe’yi; Trabzon’da Ayasofya Müzesi, Atatürk Köşkü, Sümela Manastırı ve Uzungöl’ü, Rize’de Fırtına Vadisi, Ayder Yaylası ve Rize Şehir Merkezini, Artvin’de ise Sarp Sınır Kapısı’nı ziyaret edip, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gezide öğrenciler birçok ilki birlikte yaşadı. geziye katılan bazı öğrenciler ilk defa deniz gördü, ilk defa teleferiğe bindi ve ilk defa ailelerinden ayrıldı.

Trabzon Uzungöl’de bisiklet turu yapıp doğanın tadını çıkaran öğrenciler Rize’de çay, kivi ve fındık bahçesini ziyaret etti. Öğrencilere bu ürünlerin hangi koşullarda ve nasıl yetiştirildiği hakkında bilgi verildi. Çocuklar çay, kivi ve fındık ağaçlarının yapraklarını, ağaç ve bitki yapısını merakla inceledi.

Geziye katılan Hamidiye Ortaokulu öğrencisi Rabia Aslan, böyle bir geziye katılabilmenin büyük bir şans olduğunu, gezdikleri yerlerin doğasına hayran kaldığını, ilk defa bir ormanda doğa yürüyüşüne katıldığını belirtti.

Yazıhan Ortaokulu öğrencisi Güven Doğan ise Karadeniz’i çok sevdiğini, denizi ilk defa gördüğünü, teleferiğe ilk defa bindiğini, kendilerine bu imkanı sağlayan SODES ve Malatya Valiliği’ne teşekkürlerini iletti.

Yazıhan Lisesi Edebiyat Öğretmeni Cansu Leman Uysal, Doğu Karadeniz’in doğasının çok büyüleyici olduğunu, özellikle Uzungöl’ü unutamayacağını ifade etti. Uysal, geziye 12 öğrencisiyle katıldığını, öğrencilerin çok mutlu olduklarını da sözlerine ekledi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız