SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karagümrük İle YMS'nin Süper Ligde İlk Randevusu

0
Güncellendi - 2020-09-12 02:19:27
Karagümrük İle YMS'nin Süper Ligde İlk Randevusu
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor, Süper Lig’de 2020-2021 sezonunun birinci haftasında 12 Eylül Cumartesi günü 17.00’da Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Süper Ligin yeni ekibi Fatih Karagümrük ile karşı karşıya gelecek.

Süper Lig’de 2020-2021 sezonunun heyecanı yaşanıyor. 2019-2020 sezonunun son 8 haftası koronavirüs (kovid-19) salgınının gölgesinde tamamlanırken, 2020-2021 sezonunun ilk yarısı da algına karşı alınan önlem kapsamında seyircisiz oynanacak.

2019-2020 sezonunda oynanan maçlar sonunda 32 puanla Ankaragücü ve Kayserispor’la birlikte ligden düşen üçüncü takım olan ancak daha sonra TFF Yönetim Kurulu’nun liglerde küme düşme olmayacağı yolundaki kararı üzerine yeni sezon da Süper Lig’de yer alan Yeni Malatyaspor, ligin ilk haftasında İstanbul temsilcisi Fatih Karagümrük’e konuk olacak. Mücadele, 12 Eylül Cumartesi günü 17.00’da Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak.

2. LİGDE İKİ KEZ KARŞILAŞTILAR

Yeni Malatyaspor ile Fatih Karagümrük daha önce iki kez karşı karşıya geldi. Bir karşılaşmayı Yeni Malatyaspor kazanırken, bir karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

İki takım daha önce 2014-2015 sezonunda TFF 2.Lig’de karşılaştı. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma 0-0 eşitlikle sonuçlanırken, sezonunu ikinci yarısında İstanbul’da oynanan karşılaşmayı ise Yeni Malatyaspor 1-0 kazandı.

Yeni Malatyaspor ile Fatih Karagümrük, Süper Lig’de ise ilk kez karşı karşıya gelecekler.

YENİ MALATYASPOR SEZON BAŞLANGIÇLARINI İYİ YAPIYOR

Süper Lig’de dördüncü sezonunu yaşayacak olan Yeni Malatyaspor, geride kalan üç sezonda ilk hafta maçlarını kayıpsız geçti. Sarı siyahlılar, lig başlangıcında oynadığı 3 karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı.

2017-2018 sezonundan buyana Süper Lig’de mücadele eden Yeni Malatyaspor, sezona 2 kez evinde, 1 kez ise deplasmanda ‘merhaba’ dedi.

İlk kez yer aldığı Süper Lig’de 2017-2018 sezonunun birinci sezonunda sahasında Osmanlıspor’u konuk eden sarı siyahlılar, rakibini 3-1 mağlup etti. 2018-2019 sezonuna deplasmanda ‘merhaba’ diyen Doğu Anadolu ekibi, İzmir temsilcisi Göztepe’yi 3-1’lik skorla mağlup etmeyi başardı. Yeni Malatyaspor, geçen sezonun ilk haftasında ise sahasında konuk ettiği Medipol Başakşehir’i 3-0’lık skorla yendi.

PLAY-OFF’TA SÜPER LİG BİLETİNİ ALDILAR

2019-2020 sezonuna TFF 1.Lig’de mücadele eden İstanbul temsilcisi Fatih Karagümrük, Play-off’ta Adana Demirspor’u yenerek, Süper Lig’e yükselmişti.

Fatih Karagümrük, geride kalan sezon ligi 56 puanla beşinci sırada tamamladı ve Süper Lig’e yükselmek için Play-off maçları oynama hakkını elde etti.

Play-off’ta Akhisarspor ile eşleşen İstanbul ekibi, rakibini deplasmanda 1-0 ile geçerek önemli bir avantajı eline geçirmiş ve ikinci maçta evinde 3-3 tamamlanan rövanş karşılaşması sonrası adını finale yazdırmıştı.

Finalde, Adana Demirspor ile karşı karşıya gelen Fatih Karagümrük, normal süresi 1-1 tamamlanan karşılaşmayı, penaltı atışları sonrası 7-6 kazanarak, Süper Lig’e yükselmişti.

MAÇI, ABDULKADİR BİTİGEN YÖNETECEK

Süper Ligin birinci haftasında oynanacak olan Fatih Karagümrük-Yeni Malatyaspor karşılaşmasını Abdulkadir Bitigen yönetecek.

12 Eylül Cumartesi 17.00’da İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak olan karşılaşmayı Kayseri Bölgesi Üst Klasman Hakemi Abdulkadir Bitigen yönetecek. Bitigen’in yardımcılıklarını Rize Üst Klasman Yardımcı Hakemi Mehmet Kısal ile Kayseri Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi Mustafa Savranlar yapacak. Mücadelede, Antalya Bölgesi Üst Klasman Hakemi Murat Erdoğan ise dördüncü hakem olarak görev alacak.

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Fatih Karagümrük ile Yeni Malatyaspor, Süper Lig tarihinde ilk kez karşılaşıyor.

1983/84 sezonundan bu yana ilk kez Süper Lig'de mücadele edecek olan Fatih Karagümrük, o sezonki puanlarının yüzde 80,1'ini iç sahada toplamıştı (21/26).

Süper Lig'de mücadele ettiği daha önceki dört sezonun sadece birine yenilgiyle başlayan Fatih Karagümrük (2G 1B), tek mağlubiyetini Galatasaray'dan aldı (1983/84'te 0-4).

Yeni Malatyaspor, Süper Lig'de boy gösterdiği üç sezonda da oynadığı ilk hafta maçlarını üçer gol atarak kazandı.

Deplasmanda oynadığı son sekiz Süper Lig maçının yedisini kaybeden Yeni Malatyaspor (1G), tek galibiyetini gol yemediği tek karşılaşmada Sivasspor karşısında aldı (1-0).

Süper Lig tarihinde İstanbul takımlarına konuk olduğu 15 maçın 14'ünde gol yiyen Yeni Malatyaspor (2B 12M), kalesini gole kapattığı tek karşılaşmada tek galibiyetini aldı (2-0 vs Beşiktaş).

Yeni Malatyaspor'un Süper Lig'de attığı son dört golün üçünde Youssouf Ndayishimiye'nin doğrudan katkısı var (1 gol ve 2 asist).

Fatih Karagümrük'ün yeni transferi Mevlüt Erdinç, Süper Lig kariyerinde Yeni Malatyaspor'a rakip olduğu üç maçta üç gol attı.

Fatih Karagümrük orta sahası Erik Sabo, geçen sezon 1. Lig'de görev aldığı son yedi karşılaşmada yedi gole doğrudan katkı sağlamıştı (5 gol ve 2 asist).

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Süper Lig kariyerinde çıktığı dört ilk hafta maçının hiçbirinden mağlup ayrılmadı (3G 1B).

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Çakırrr (3 yıl önce)
    Bol gollü bir maç oldu.Tebrikler Malatyaspor???
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (3 yıl önce)
    Ekip iyi ancak lige hazır değiliz.3 puan harika olur Deplasmanda 1 puan da iyidir.Başarılar Malatyasporumuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Teknik.ve.oyunculara.guvenimiz.sonsuz.isallah. Takimiz.istanbulda..puanla.malatyaya.donecek
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    K.gümrüğü yenip 3 puanla başlamak herkese moral ve motivasyon olur, başarılar takımımıza
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin (3 yıl önce)
    Başarılar takımımıza bol gollü bir galibiyet BEKLİYORUZ inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan44 (3 yıl önce)
    Karagümrük şu an bizden daha hazır görünüyor.iyi transfer de yaptılar Defans bölgesinde sıkıntılar devam ediyor. Yeni transferlerin hazır olması birbirleriyle uyum ne kadar soru işareti. İnşaallah şans bizden yana olur da puanlar alırız
    0
    0
    Yanıtla