SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Karar Verici Değil!"

A- A+ PAYLAŞ
Valilik binası arkasındaki parkla ilgili olarak Valilik ve Belediye tarafından bir süre önce başlatılan işlemler ile konunun içerisinde yeralan, ancak kendisine sorulmak istenen sorulara "basınla görüşmeme konusunda talimat aldığını" söyleyen Vali Yardımcısı ile  bu kişinin, belediyenin şirketinin elemanı olarak hazırlanmakta olan projenin içerisinde yeralan eşi hakkında yayınlanan haber üzerine Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü aracılığıyla bir açıklama yapılarak, haberdeki iddialar yalanlanmaya çalışıldığı gibi, karşı suçlamalarda bulunuldu.
 
Vali yardımcısına, kendisinin ve eşinin adının geçtiği bir haberle ilgili soruları yanıtlama yasağı getiren, sonra  haber hazırlanırken yeterli araştırmanın yapılmadığı iddiasının da yeraldığı söz konusu yazılı açıklama şöyle:
 
"11 ağustos 2011 tarihinde bazı basın yayın organlarında yer alan vali yardımcımız Sezer Işıktaş ve eşi Tuğba Işıktaş hakkındaki iddialar tamamen gerçek dışı olup iftira ve yalan haber niteliğindedir. Kişilik haklarına saldırı niteliği taşıyan haberle ilgili açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
 
1-Devlet Memurları Kanunun 15. Maddesine göre    “Devlet Memurları, kamu görevleri hakkında basına, haber ajanslarına veya radyo ve televizyon kurumlarına bilgi veya demeç veremezler. Bu konuda gerekli bilgi ancak bakanın yetkili kılacağı görevli illerde valiler veya yetkili kılacağı görevli tarafından verilebilir,” bu durumda konuşmama talimatı alınması ve ya verilmesi değil kanuni bir zorunluluk olarak basın mensuplarıyla 657 sayılı kanuna tabii olan vali yardımcısının görüşmemesi durumu söz konusudur.
 
2-Aslında Malatya Valiliği bahçesi olan, şu anki durumuyla bahçe görüntüsünden uzak olan parkın projesi Malatya Valiliği tarafından Malatya Belediyesi şirketi olan Esenlik Ltd. Şirketi proje ofisine çizdirilmesi karalaştırılmıştır. Proje çizim çalışmalarına başlanmış fakat proje henüz tamamlanmamıştır. Proje tamamlandıktan sonra kamuoyu ile elbette ki paylaşılacaktır ve kurul kararından sonra inşaata başlanacaktır. Şu an ortada bitmiş bir proje yoktur. Bitmemiş bir proje de imza bulunamayacağını basın mensuplarının bilmemesi mümkün değildir.
 
3-Daha önceki basın açıklamamızda da yer aldığı gibi bakımsızlık ve betonlaşmadan dolayı kuruyan ağaçlar hariç ağaç kesilmeyecektir. Valiliğimizin bu konudaki hassasiyeti herkesin malumudur.
 
4- Proje, Proje ekibi tarafından çizilmektedir. Herhangi bir kişinin proje müellifi olması söz konusu değildir. Valilik proje çizimiyle ilgili Esenlik şirketine, Tuğba Işıktaş’a veya başka bir kişiye herhangi bir ödemede bulunmamış ve bulunmayacaktır.
 
5-Vali yardımcısı Sezer Işıktaş’ın eşi Tuğba Işıktaş’ın başka bir şirketin ortağı olduğu ve ya kendi şirketinin olduğu Valiliğimizin sorumluluğunda olan bir konu değildir. Ancak küçük bir araştırmayla öğrenilebilecek bir konuda hiçbir araştırma yapmadan yalan ve iftira haber yapılmasının Valiliğimizin tasarrufuyla karar verilen ve uygulanan bir konuda Valiliğimizi ve vali yardımcımızı yıpratmaya yönelik olduğu açıktır.
 
6- Bahsedilen park Defterdarlık tarafından kiraya verilmiş olup, işlemleri Defterdarlıkça takip edilmektedir. Sezer Işıktaş Defterdarlıktan sorumlu vali yardımcısı değildir. İl Yazı İşleri Müdürlüğünden ve dolayısıyla Bina İdaresinden sorumlu olduğu için Valiliğin talimatları doğrultusunda görevi, Defterdarlığa ilgili talimatları iletmektir. Karar verici durumda değildir.
 
7- Sezer Işıktaş projede etkili yetkili kişi değildir, Valiliğin konuyla ilgili talimatlarını yerine getirmektedir. Tuğba Işıktaş ta projenin müellifi ve ya müellifleri arasında değildir. Proje biriminin mevcut durumu tespit çalışmasını yerine getirmiştir. Etik konusunu sorgulama hakkını kendinde görenlerin iftira haber yapmaları ve Kamu görevlilerini bu karalama ve yıldırma çalışmalarıyla çalışamaz hale getirmeye çalışmalarının ne kadar etik olduğunu kamuoyu en iyi şekilde değerlendirecektir.
 
8-Proje konusunda nihai karar verici valiliğimiz ve kuruldur. Bunun öncesinde farklı projeler ortaya atılması gayet normaldir. Mevcut ağaçlar kesinlikle korunacaktır. Kira sözleşmesinde sadece çay bahçesi olarak kiralanan ancak lokanta, kebap, dürüm vb, işlerin yapılan, sabit tesis yapılamaz diye hüküm olmasına rağmen beton yığını haline çevrilen ve Lunapark işletilen alan daha yeşil bir hale getirilecek, etrafındaki duvar ve parmaklıklar kaldırılarak tüm Malatya halkının kullanımına açılacaktır.
Konuyla ilgili yasal olan bütün haklar kullanılacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur…"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız