SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'KEP Edinmelerinde Fayda Var'

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:26:20
'KEP Edinmelerinde Fayda Var'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) eski başkanı, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Mustafa Bahadır Altaş, “Geçtiğimiz hafta TBMM kabul edilen Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair 6637 sayılı Kanunun 5 maddesine göre e-Tebligat Dönemi 6 maddesinde yer alan düzenlemeler göre 'Elektronik Yoklama' dönemi başlıyor” dedi.

Altaş, konuyla ilgili olarak, “e-Tebligat, Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) üzerinden yapılacak olup kayıtlı elektronik posta üzerinden yapılan tebligatlar ve işlemler gönderici ve alıcı kimliklerinin belli olduğu, gönderi zamanının ve içeriğin değiştirilemediği, uyuşmazlık durumunda hukuki geçerliliği olan yasal bir işlemdir.  Yapılan düzenleme kapsamında Vergi daireleri, Vergi Denetim Kurulu Vergi Müfettişleri ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bundan sonra yapılacak olan bildirimlere ilişkin tebligatlar elektronik ortamda tebliğ edilecek.Elektronik ortamda tebligat,  muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen 5. günün sonunda yapılmış  sayılacaktır” şeklinde bilgi aktardı.

İşe başlama ve işyeri bildirimleri ile işi terk işlemlerine ilişkin yoklama faaliyetlerinin elektronik olarak yapılmasının yasal hale getirildiğini kaydeden Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Mustafa Bahadır Altaş, şunları belirtti:

“213 sayılı Vergi Usul Kanununda 132 nci madde yapılan ekleme ile işe başlama ve işyeri bildirimleri ile işi terk işlemlerine ilişkin yoklama faaliyetlerinin elektronik olarak yapılması yasal hale getirilmiştir. Yapılan düzenleme işe başlama ve işyeri bildirimleri ve işi terk işlemlerine ilişkin yoklama faaliyetleri işleme taraf olan Vergi daireleri ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından elektronik ortamda yapılabilecek ve yoklama fişleri elektronik ortamda da  oluşturulabilecektir.  Yapılan yasal düzenleme sonrasında özellikle Kayıtlı elektronik posta kullanmaları zorunlu olan anonim şirketler ve limited şirketler ile sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketler başta olmak üzere diğer tüzel kişiler ile gerçek kişilerin en kısa sürede kendilerine ait Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) edinmelerinde fayda vardır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız