SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kernek Anadolu'dan 2 Kitap

0
Güncellendi - 2020-03-28 01:38:45
Kernek Anadolu'dan 2 Kitap
A- A+ PAYLAŞ

Kernek Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri önce deprem ardından korona salgını ile devam eden zor zamanları “KALem” ve “Simurg” ile aşmaya çalışıyor. Geçen yıl öğrenci eserlerinden oluşan “Çalakalem” ile yazım dünyasına giriş yapan Kernek Anadolu Lisesi bu yıl hedefini daha da büyüterek iki kitabı eşzamanlı olarak çıkardı.

Otuz civarındaki öğrencinin eserinden oluşan “Simurg” adlı kitap ve yirmi iki öğretmenin eserinden oluşan “KALem” adlı kitapla eğitim camiasında bir ilki gerçekleştiren öğretmenler ve öğrenciler, herkesin eve kapandığı ve okul özlemi ile yanıp tutuştuğu bir dönemde eğitime bir can suyu oldu.

Yayım kurulunda Celal Nayman, Erdal Bulut, Erkan Akkaya, Faris Tanyıldızı, Ferda Meler, Hamit Kalkan, Kemal Akgül, Orhan Tuğrulca ve Nuray Meral’in yer aldığı kitaplar İNTEGRAL Eğitim Kurumları ve İLFEN Eğitim Kurumlarının katkılarıyla basıldı.

Korona salgını nedeniyle imza günü ileri bir tarihe ertelenen kitapların yayım kurulu her iki kitap ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:

"KALem, KAL (Kernek Anadolu Lisesi) ailesi olarak “KALem”e sarılıp bir şeyler karalamaya karar verdik. Çok önemli şeyleri yazacağımız için değil, KALem’in insanoğlunun yaratılmasındaki hikmetine ve bereketine inandığımız için. Yaptığımız işin tam merkezinde konuşlanan KALem’in, eğitim adına örnek bir çaba ve çağrı olacağına inanıyoruz. Bu çalışmanın dönütlerini hemen alamayacağımızı da elbette ki biliyoruz. Amacımız, bu mütevazı çalışmalar ile yeni bir kapı aralamak, birikimlerimizi paylaşmak, öğrencilerimize örnek bir davranış sergilemek ve KALem’den daha değerli ve etkili bir aracın olmadığını anlatmaya çalışmaktır.

KAL ailesi olarak eğitim camiasında münbit bir yer işgal ettiğimizin farkındayız. Geçen yıl öğrencilerimizin eserlerinden oluşan ve yine “kalem”den daha değerli bir varlığımızın olmadığına olan inancımızdan hareketle “Çalakalem” adlı eserle yazım dünyasında yerimizi almaya çalıştık. KALem’i önceleyerek gerçekleştirmeye çalıştığımız bu yazarlık hareketinin ikinci ürünü öğrencilerimizin eserlerinden meydana gelen “Simurg” oldu.

Bu bilgelik yolunda azimle yürüyen öğrencileri¬mizi tebrik ediyoruz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yine otuz civarında yazar öğrencimiz kitaba katkı sağladı. “Simurg” ile eş zamanlı olarak öğretmenlerimizin eserlerinden meydana gelen “KALem” adlı eserimizin çıkmış olmasının altındaki gerçek motivasyon, öğrencilerimizin bu erdemli yürüyüşü olduğunu itiraf ediyoruz.

“Simurg” adı öğrencilerimizin ortak eseri olarak tıpkı hikâyesinde olduğu gibi bir anlam yürüyüşüdür. Kaf dağını aşmaya çalışan binlerce kuşun yedi zorlu vadiyi aşarken kendine olan güveni zirveye taşıyan, körü körüne bağlanmayan, düşünen, kendini geliştiren, başaracağına dair inancını kaybetmeyen, birlik olmayı bilen, sorgulayan ve en önemlisi de egosundan uzaklaşarak küllerinden yeniden doğan “simurg” için yeni bir uçma zamanı…

Son yıllarda gittikçe belirginleşen ve meyvelerini vermeye başlayan yazarlık havzamızın derinleşmesine katkıda bulan öğretmen arkadaşlarımıza, eserleriyle katkı sağlayan öğrencilerimize şükran borçluyuz."

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

29 yorum yapılmış

  • YASİN ÇATALDERE (3 yıl önce)
    ülkemizin içinde bulunduğu buhranlı günlerde geleceğimizin emanetçisi çocuklarımızın ve onları yetiştiren kıymetli öğretmenlerimizin ortaya koyduğu bu eserlerden dolayı emeği geçenleri kutluyor saygılarımla selamlıyorum. azminizin ve başarınızın devamını dilerim. #evdekal #oku #kalem #simurg
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemal (3 yıl önce)
    Kernek Anadolu lisesi öğretmenlerine ve öğrencilerine başarılar dilerim. Bu eğitim camiasınde hem örnek olma hem cesaret noktasında önem kazandığını düşünüyorum. Bu başarılı çalışmalarından dolayı okul yönetimi , öğretmenleri ve öğrencilerini tebrik ederim. Başarılarının devamını dileyerek saygılarımı sunarım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Teşekkürler KAL
    0
    0
    Yanıtla
  • Kazım Türk (3 yıl önce)
    Malatya Kernek Anadolu Lisesi müdürünü, öğretmenlerini, tüm çalışanlarını ve öğrencilerini tebrik ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Seyit KURTULMUŞ (3 yıl önce)
    Öğretmen ve öğrencileri çok tebrik ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • Mikail GÜVEN (3 yıl önce)
    Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi bu güzel eserlerinden dolayı tebrik ediyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulkadir Artan (3 yıl önce)
    Üstad Orhan Toğrulca ve öğretmen arkadaşlarımı öğrencilerimizi tebrik ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun sahin (3 yıl önce)
    Öğrenci kardeşlerimizi tebrik ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun sahin (3 yıl önce)
    Tebrikler.emeginize sağlogretmenlesağlık.idarecirimize tesekkurler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sinan Atıcı (3 yıl önce)
    Tebrik eder çalışmanızın sürekliliğini dilerim.Emeğinize yüreğimize sağlık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer GÖKALP (3 yıl önce)
    Emeği geçen arkadaşlarıma ve öğretmenlerime teşekkür ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan Basri Öğüt (3 yıl önce)
    Yazılmış olan kitaplarda emeği geçen herkesi tebrik ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdülkadir Çolak (3 yıl önce)
    Kernek Anadolu Lisesi öğretmenleri öğrencileri ile onlara liderlik eden Sayın Müdürleri Orhan Toğrulca'yı kutluyor başarılarının ve çalışmalarının devamını diliyorum. Kıyamet kopsa da elindeki Fidanı dik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cebrail Gökçe (3 yıl önce)
    Öğretmen ve öğrencilerimize başarılar dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serpil SOYLU (3 yıl önce)
    Bütün emeği geçen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının daim olmasını dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Özgür BOZDOĞAN (3 yıl önce)
    Okulumuzu ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.Öğretmenlerimizede öncülük ettikleri için teşekkür ederiz.Sayelerinde kızımın sanata yönelik duyguları da açoğa çıkmış oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Deniz taskiran (3 yıl önce)
    Elinize emeginize saglik....cok sansliyiz sizin gibi egitimcilerimiz var halen tebrik ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Birol Sarıoğlu (3 yıl önce)
    Bu anlamlı başarılarınızdan dolayı göstermiş olduğunuz çaba emeklerinize saygı duyuyor, siz değerli öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize sonsuz teşekkür ve minettar duyarak okuma ve kalem adına yapılacak en güzel ve özverili hizmetlerinizden dolayı teşekkürlerimi arz eder, kalem kılıçtan keskindir diyerek, başarılarınızın devamlılığını temennilerimle, saygı ve sevgilerimi sunarım. Not: Kitapları temin için yardımcı olursanız sevinirim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mücahit (3 yıl önce)
    Emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Hikmet Ünsal (3 yıl önce)
    Emeklerinize , ellerinize sağlık .KAL . öğretmen, öğrenci ve idarecilerinin duyarlılığı,azmi ve başarısıdır.hepinizi kutluyor başarılarınızın devamını diliyorum KAL ın önüne konulan tüm engellere rağmen....
    0
    0
    Yanıtla
  • Soner Keşan (3 yıl önce)
    Ellerinize sağlık
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa keten (3 yıl önce)
    Tebrik eder,başarılarınızın devamını dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit Koç (3 yıl önce)
    Bu eserde katkıları olan herkese çok teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardellennur (3 yıl önce)
    Hani elimize gecmedi .henuz okumadik ama simdiden emegi gecen herkesin ellerine yuregine kalemine saglik
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatma Kırteke (3 yıl önce)
    Okulumuzun öğretmenleriyle her zaman gurur duydum iyiki varsınız. Sizleri ve öğrencileri tebrik ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökhan (3 yıl önce)
    Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize bu güzel eserlerinden dolayı teşekkür ederiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Yunus (3 yıl önce)
    Tebrikler başarılarınızın devamını dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerem YILDIRIM (3 yıl önce)
    Değerli müdürüm, okumanın ve dolayısıyla yazma'nın çok düşük olduğu eğitim camiamızda, sizin öncülüğünüzde böyle iki güzel çalışmadan dolayı tebrik ediyorum. Emeği geçen herkese saygılar sunuyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Necdet Kırceylan (3 yıl önce)
    Malatya Kernek Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerini gönülden kutluyorum. Yayıncı kuruluşu da kutluyorum. Tanıtım yazısı da muhteşem. Malatya kültür yönünden de değerli yazarlara, gazetecilere sahip, aralarında bir süre yaşadığım için kendimi şanslı sayıyorum. Selâmlar ve saygılar gönderiyorum.
    0
    0
    Yanıtla