SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kırsal Mahallelerde 'Aç Yaban Domuzu' Tehdidi

0
Güncellendi - 2019-11-20 01:26:02
Kırsal Mahallelerde 'Aç Yaban Domuzu' Tehdidi
A- A+ PAYLAŞ

Aç kalan yaban domuzları, Malatya'nın Arapgir ilçesine bağlı Kaynak, Deregezen ve Kazanç kırsal mahallelerine (köylerine) indi.

Mağduriyet yaşayan üreticiler, ekili alanlara zarar veren yaban domuzları için sürek avı başlatılmasını istiyor.

Çiftçiler adına açıklama yapan Kaynak Mahallesi Muhtarı Servet Özkök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son 5 yıldır, bulundukları bölgede sürü halinde yaban domuzlarına rastladıklarını söyledi.

Kırsalda yiyecek bulamayan yaban domuzlarının mahallelere indiğini anlatan Özkök, "Yaban domuzları son 5 yıldır köylerimize musallat olmuş durumda. Tarım alanlarına çok büyük zarar veriyorlar. Ne kavun ekebiliyoruz ne nohut. Bağ, bahçe, tarla önlerine ne çıkarsa zarar veriyorlar." dedi.

"İlgili kurumlardan av izni aldık ancak av yapacak avcı yok köylerde." diyen Özkök, sürek avı başlatılması için destek beklediklerini aktardı.

Özkök, sürüde en az 25-30 yaban domuzunun olduğuna işaret ederek, domuzların mahallelerde tedirginliğe neden olduğunu sözlerine ekledi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Bir dost (4 yıl önce)
    OMAK gelsin üç günde çökertir bunları geri dönerler
    0
    0
    Yanıtla
  • DEVRIM (4 yıl önce)
    Hayvanlar ac insanlar ac ALLAH hic kimseyi ac birakmasin
    0
    0
    Yanıtla