SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kışanak ve Tuncel'in Tutukluluklarına Devam

0
Güncellendi - 2020-03-11 05:01:14
Kışanak ve Tuncel'in Tutukluluklarına Devam
A- A+ PAYLAŞ

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesince haklarındaki mahkumiyet kararları bozulan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in Malatya'da yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, Kışanak ve Tuncel’in tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Güvenlik gerekçesiyle Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, Kocaeli Kandıra Cezaevi'nde tutuklu bulunan sanıklar Kışanak ve Tuncel, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Mahkeme Başkanı Türker Türkoğlu, sanıkların talepleri üzerine SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldıklarını söyleyerek, sanıklar hakkında birleşen dosyaları okudu.

Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, avukatlarının başka bir dava nedeniyle duruşmaya katılamadıklarını  ifade ederek, birleşen dosyalarla ilgili avukatlarının bulunduğu mahkeme huzurunda ayrıntılı savunma yapmak istediğini söyledi.

Kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Kışanak, "Biz kadınlar, her gün 8 Mart yaklaşımıyla toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanacağına inanıyoruz. Demokrasinin gelişmesinin koşullarından birisi kadınların toplumsal hayata etkin bir şekilde katılmalarıdır" dedi.

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ise savunmasında, kadınların erkek meslektaşlarıyla aynı koşullarda olmadığını iddia ederek, kadınların emeklerine değer verilmediğini savundu.

Tuncel, savunmasında şunları söyledi:

"Kayyum atanmasının temel nedeni eşbaşkanlık sistemidir. Yaptığımız konuşmalar nedeniyle yargılanıyoruz. Biz bunları savunmaya devam edeceğiz. İktidar bizim siyaset yapma hakkımızı elimizden aldı. Yaptığımız konuşmalar düşünce, ifade özgürlüğü. Kendi görüşlerimi paylaşamayacaksam nasıl siyaset yapacağım?"

Tuncel, birleşen dosyalarla ilgili mahkeme huzurunda savunma yapacağını söyledi.

Mahkemeye başkanı daha sonra iddia makamının taleplerini sordu. İddia makamı, sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

Avukatların savunma ve taleplerini alan mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Mahkeme ayrıca, tutuklu sanıkların bir sonraki duruşmada hazır olmaları halinde mahkemeye getirilmelerine de karar verdi.

Duruşmayı, HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü ile HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül de takip etti.

Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesince 1 Şubat 2019'da eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, "terör örgütüne üye olmak ve terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 14 yıl 3 ay, DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ise aynı suçlardan 15 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi ise yerel mahkeme kararını bozarak yeniden yargılanmalarına hükmetmişti.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız