SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kitaba Kısıtlama Yok

0
Güncellendi - 2021-01-10 02:56:39
Kitaba Kısıtlama Yok
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Kızılay tarafından sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evlerinde bulunan çocuklar İçin başlatılan “Karantinama kitap ol, umuduma kitap ol, yalnızlığıma kitap ol” kampanyası ile toplanan kitap ve kırtasiye malzemeleri dağıtıldı. 

Kızılay Yeşilyurt Şubesi tarafından düzenlenen organizasyonla yaklaşık 50 gönüllü Kızılaycı ile birlikte 600 çocuğa kitap, kırtasiye dağıtımı gerçekleştirildi.  

Tecde Mahallesi Şentepe bölgesinde gerçekleştirilen gönüllü kitap ve kırtasiye malzemesi dağıtım çalışmasına Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Kızılay Genel Merkez Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı Av. Umut Yalçın, Kızılay Yeşilyurt Şube Başkanı Dr. Dilek Korkmaz ile Kızılay gönüllüleri katıldılar.  

Mahalledeki evler tek tek ziyaret edilerek, çocuklara hikaye kitapları, kırtasiye malzemeleri, boyama kitapları, sürpriz yumurtalar ve Kızılay gönüllüleri tarafından yazılan mektuplar verildi. 

Kızılay Yeşilyurt Şube Başkanı Dr. Dilek Korkmaz, “Dünya ve ülkemiz olarak çok zorlu bir süreçten geçiyoruz. Türk Kızılay Yeşilyurt Şubesi olarak bu hafta farklı bir etkinlik yapmak istedik. Karantina ve kısıtlamaların getirdiği sıkıntıları biraz olsun hafifletebilmek, paylaşım güzelliğini yaşatabilmek için bir kampanya başlattık. “Karantinama kitap ol, umuduma kitap ol, yalnızlığıma kitap ol” şeklinde bir kampanya başlattık. Bugün bölgemize bağlı mahallemizde ev ve çocuklarımızı ziyaret ederek, onlara kitaplar, boyama kitapları, kalemlik setleri, boyama kalemleri ve sürpriz yumurtalar dağıtarak bir nebze olsun mutlu etmek istedik. Bugün burada yaklaşık 600 çocuğumuzu ziyaret ederek hediyelerimizi ulaştırıyoruz. Umut mektubu gönderen Gönültaşlarımıza buradan teşekkür ediyorum. Yaklaşık bir 50 kişilik bir gönüllü ekibimizle bu soğukta sıcak bir hava oluşturmak istedik. Bütün katılan arkadaşlarımıza, gönüllülerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.   

Kızılay Genel Merkez Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı Av. Umut Yalçın, “Bildiğiniz gibi 2020 yılında kamuoyunda en çok bilinen ve en çok desteklenen yardım kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları listesinde Kızılay bir numara olarak yerini aldı. Bu çalışmaların ve bu birinci sıraya gelmeni kolay olmadığını şimdi arkadaşlarımızın ve gönüllülerimizin yaptığı çalışma ile görüyoruz.” dedi.  

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise, “Kızılay’ımız evlerinde kalan çocukları mutlu etmek için onlara çeşitli hediyeler veriyor. Onları hem sevindiriyor hem de günlerini verimli geçirmelerini sağlıyorlar. Kızılay böyle anlamlı etkinliklerde hep başı çekiyor. Zaten yapılan bir araştırmada 2020 yılının en etkin ve en çok faaliyette bulunan derneğinin Kızılay olduğu ortaya çıktı. Gerek yurtdışında gerek yurt içinde gerekse de ilimizde neredeyse her gün Kızılay’ımızın bu tür etkinliklerine şahit oluyoruz.” ifadelerini kaydetti.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız