SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kitap Kafemiz Hayırlı Olsun"

0
Güncellendi - 2020-09-23 01:37:13
A- A+ PAYLAŞ

İlyas mahallesinde yapımı büyük ölçüde tamamlanan Kitap Kafe’yi ziyaret eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Kafemiz gerek iç ve dış tasarımıyla gerekse de raflarında ki eşsiz kaynaklarıyla mahallemize farklı bir hava katacak olup, 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın kitaba ulaşımını kolaylaştıracaktır.” diye konuştu.

“KİTAP KAFEMİZ, NEZİH VE MODERN ALANLARIYLA BÖLGEYE FARKLI GÜZELLİKLER KATACAK”

Millet Kıraathaneleri ve Kitap Kafe gibi eğitim yatırımların sayısını artırdıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Bir toplumun geleceğe daha aydınlık ve umutla bakması, o toplumdaki okuma oranının seviyesine bağlıdır. Cumhurbaşkanımızın himayelerinde ülke genelinde sayısı artarak devam eden Millet Kıraathanelerini Malatya’da ilk açan belediye olarak, o günden bugüne kadar eğitim merkezlerimizin sayısını sürekli artırmakta, kitaba ve bilgiye ulaşımı kolaylaştırıyoruz. Vatandaşlarımız, ilçemizin neresine giderse gitsin mutlaka ya bir Millet Kıraathanesi, ya Gençlik Merkezi, ya Kültür Merkezi, ya da Kitap Kafelerle karşılaşabilir. Bu kapsamda, İlyas Mahallesinde yaptığımız ziyaretler ve seçim zamanında halkımızın bizden Kitap Kafe talebi olmuştu, bizlerde arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler ve saha incelemeleri neticesinde bu güzel ve şirin mahallemize her yönüyle modern, nezih alanlara sahip, eşsiz eserlerin raflarında yer aldığı güzel bir Kitap Kafe kazandırmak için açıkçası sabırsızlanıyoruz. Binamızın iç tefrişatında sona yaklaştık, raflarımız ve koltuklarımız yerini aldı, binanın çevre düzenleme çalışmaları da devam ediyor. Sakin ve sessiz ortamıyla kitap okumak ve ders çalışmak isteyenlerin adresi olacak şekilde hazırlayacağımız İlyas Mahallesi Kitap Kafemizi Ekim ayı içerisinde kitapseverlerin hizmetine  sunmayı planlıyoruz. Yeter ki hemşerilerimiz okumak ve araştırmak istesin, bütün imkânlarımızı seferber ederiz. Bugüne kadar eğitim yatırımlarımız ve sosyal sorumluluk projelerimizle bölgemize örneklik teşkil edecek çok kıymetli eserleri Yeşilyurt’umuza kazandırdık. İlyas Mahallesi Kitap Kafe’de bu yatırımlara yeni güzellikler katacaktır. Bentbaşı, Melekbaba, Kaynarca ve Çarmuzu gibi mahallelerimizde ikâmet eden vatandaşlarımızın da değerlendirebileceği çok güzel okuma ve ders çalışma alanını Yeşilyurt’umuza kazandırmış olacağız. Kitap Kafemiz şimdiden hâyırlı uğurlu olsun. Hemşerilerimize verdiğimiz bir sözü daha gerçeğe dönüştürmenin mutluluğu ve huzurunu yaşıyoruz.” dedi.

“İLYAS VE BU BÖLGEDEKİ MAHALLELERİMİZ GÜZELLEŞİYOR VE DEĞİŞİYOR”

İlyas mahallesinin farklı sokaklarında aydınlatma, kaldırım yenileme ve yol düzenleme çalışmalarının da devam ettiğini hatırlatan Başkan Çınar, “ Yeşilyurt’umuzun her noktasında devam eden yenileme ve dönüşüm çalışmalarımızla kentimizin mimari yapısı ve estetik yönüne farklı yenilikler katmaya devam ediyoruz. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz burada ki yollarımızın daha akıcı ve konforlu olması, yürüyüş yollarının düzgünlüğü ve aydınlatma gibi çalışmalarını sürdürüyorlar. Yeşilyurt’un neresine gidersek gidelim orada belediye hizmetlerini görebiliyoruz, hemşerilerimizin de memnuniyetini yakından hissetmek bizi daha fazla çalışmaya teşvik ediyor. Sahada ki çalışma potansiyelimizi her gün üzerine koyarak sürdürüyoruz. Sokak ve cephe sağlıklaştırmaları ve kaldırım yenileme çalışmalarımızın dışında alternatif yol güzergahları açarak vatandaşlarımızın hayat standartlarını daha kaliteli düzeye ulaştırmaya çalışıyoruz. İlyas mahallemizdeki yol güzergahının her iki tarafının Türk Bayraklarıyla donatılması ise çok güzel bir görüntünün ortaya çıkmasını sağladı. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim eylesin. İnşallah yaptığımız ve yapacağımız hizmetlerle İlyas Mahallemiz ve bu bölgedeki diğer mahallelerimiz ve sokaklarımız daha da güzelleşecek ve yaşam kalitesi artacaktır. Çalışmalarımızın planlı ve programlı ilerlemesinde katkılarını esirgemeyen başta muhtarımız olmak üzere buradaki esnaflarımıza ve mahalle sakinlerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“MAHALLE SAKİNLERİ ADINA BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜRLER”

İlyas Mahalle Muhtarı Faik Şahin’de, Kitap Kafe projesi başta olmak üzere yol yenileme, kaldırım düzenleme ve aydınlatma çalışmalarından dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkürlerini sundu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • taylor (3 yıl önce)
    Bu mahallenin ne alt yapısı yapılmış, ne kanalizasyonu, 8 yıldır toz toprak içerisinde ,sokakta birtane gece lambası yanmaz, tinerciden geçilmez, hergün birtane kaza olur ,lağım suyu yarı açıktan akar ,kavşakta ışık yok, mobese var çalışmaz, ha!! saat kulesi var . görülmeye değer .. kitap evi kiralanarak açılmış kim yada kimler gidecekse eh hayırlı olsun diyelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayhan (3 yıl önce)
    Depremde ağır hasar alan Yeşilyurt takı binalar ne olacak sayın başkan hiçbir açıklama yok çalışma yok daha yıkım kararı bile alınmadı Battalgazi belediye si nde inşaatlar bitmek üzere sizden bir açıklama bekliyoruz
    0
    0
    Yanıtla