SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kızılay'ın Malatya'daki Gıda- Yardım Dağıtım Noktaları

Kızılay'ın Malatya'daki Gıda- Yardım Dağıtım Noktaları
A- A+ PAYLAŞ

Türk Kızılay'dan yapılan açıklamaya göre, 10 ili etkileyen depremlerin üçüncü gününde Kızılay, farklı noktalara yerleştirdiği aşevleri, mobil mutfaklar ve ikram araçlarıyla depremzedelerin yardımına koşuyor.

Bu kapsamda, şu ana kadar yaklaşık 400 bin kişilik sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirildi, 420 bin kişilik çorba, 460 bin kişilik ikramlık ve 200 bine yakın kumanya vatandaşlara ulaştırıldı.

Bölgelere, 67 ikram aracı, 11 mobil mutfak, 1 mobil fırın ile beslenme desteği sağlayan Kızılay, 200'ü aşkın aracıyla lojistiğe de katkı sağlıyor.

Şu ana kadar 4 bin personel ve gönüllüsünü bölgeye sevk eden Kızılay, insan kaynağı sevkiyatını sürdürüyor.

MALATYA'DA DAĞITIM NOKTALARI..

Kızılay'ın Malatya'daki depremzedelere gıda ve yardım dağıtım noktaları açıklandı.

Türk Kızılay tarafından yapılan açıklamaya Malatya’da yer alan dağıtım noktaları şöyle:

İkram Aracı (Battalgazi): Battalgazi – Battalgazi Hastanesi Önü

İkram Aracı (Battalgazi): Battalgazi – Belediye Başkanlığı Önü

İkram Aracı (Yeşilyurt): Merkez Yıldız Büfe

İkram Aracı (Yeşilyurt): Merkez – Yıldız Büfesi Önü

İkram Aracı (Yeşilyurt)

İkram Aracı (Yeşilyurt): Yeşilyurt – Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Deposu Önü

İkram Aracı (Yeşilyurt): Orgeneral Eşref Bitlis Anadolu Lisesi

Bülten- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Özlem (1 yıl önce)
    Gıda kahvaltılık su temizlik malzemesi ekmek süt çocuk bezi soğan patates
    0
    0
    Yanıtla
  • Yıldız (1 yıl önce)
    Malatya da Kızılay nerde bilen varmı başvuru yapmak için iki gündür arıyoruz bilen yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Özgül (1 yıl önce)
    Gıda ve kıyafet temizlik malzemesine ihtiyacımız var
    0
    0
    Yanıtla
  • Nursen (1 yıl önce)
    Kırsal kesimlerde evleri yıkılan gıda ihtiyacı olan insanlar var oralara neden ulaşılmıyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Depremin ilk saatlerinde hükümet askeri sahaya indirip kurtarma çalışmalarına katsaydı, enkazlardan çok sayıda insan çıkarılabilirdi.Ekmek ve su gibi ihtiyaçların dağıtımı adil yapılabilir, Güvenlik sağlanır Suriyeli yağmacılar engellenirdi.Büyük bir felakette afat ve Kızılay çok yetersiz kaldı.Belediyenin ekmek satış yerleri korunaklı yerlerde olduğu için buralardan ihtiyaç malzemeleri dağıtımı yapılabilirdi.Genelde ve yereldeki yöneticilerin yetersizlik ve beceriksizliklerini acı ile tecrübe ettik.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Yucel (1 yıl önce)
    Üç beş noktada 750 binlik bir şehirde göstermelik. Bu bölgelere uzak olan bir yerde soğuk ve yol koşullarından gidemeyen birisi olarak bu iş ve düzen sadece "yaptikmi yaptık" dur sadece. Yer Basharik mah.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hamit (1 yıl önce)
    Yeşilyurt Abdulgaffan mahalle muhtari vatandaşın baskısı sonucu muhtarlık binasına kavuşuyor nsanlara kapıyı açtı lavaboya bile girip çıkınca kapıyı kitleyip mimnet ede ede zorla açtı 5 gunluk yenindogan bebek bayanlar çocuklar engelli dahil saatlerce dışarda tuttu .gelen malzemeler kapının önündeki iki arabasının bagaj ve arka koltukta .vatandaşın aşırı tepkisinden sonra açtı kapilari.bu olay depremin ilk günü oldu ..tüm vatandaşlara sorabilir kamera kayıtları incelenebilir günahı boynuna .60.65 yaslarinda ismi Hüseyin muhtar .şahsi siyasi bir yorum değildir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)Hamit isimli kullanıcı yorumuna
    Muhtarlar turkiyenin sırtındaki kamburdur gereği yok ben bizim basharigin muhtari kim tanimam ve isimde dusmemistir
    %88
    %12
    Yanıtla
  • hasan (1 yıl önce)
    koca şehir 5-10 yerde yemek dağıtmakla olmaz. herkesin arabası yok, yaşlılar var. her mahallede olması lazım. insanlara yürüme mesafesinde olması lazım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ruba (1 yıl önce)
    İçi boşaltılımış Kızılay fazla söylemeye gerek yok
    %86
    %14
    Yanıtla
  • madenci44 (1 yıl önce)
    Kızılay yardım konusunda çok zayıf malesef. Tranbüs bakım onarım binasına oldukça fazla yardım malzemesi gelmiş ve gözümüzle görmemize rağmen faydalandırmıyorlar bizlere. Ufak tefek atıştırmalık verip bize yardımların mahallelere getirilip dağıtılacağını söyleyen Kızılay görevlileri eş dost akrabalarını içeri alıp gerçek ihtiyaç sahiplerinin yardımdan faydalanmasını engelliyorlar. Maalesef Türkiye gerçekleri bunlar. Çok uyanık milletiz ya, yardımlardan bol bol akraba torpili ile almayı marifet sanıyoruz. Allah korkusu olmayan bir millet, yardımı hak sahibine değil torpili olana veriyor, birde bunla sevap işlediklerini sanıyorlar.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Nazım İlhan (1 yıl önce)
    ALLAH yardımcı olsun yardım eden kuruluşlara siyasiler ve mülkü idare amirleri özellikle belediyeler çok zayıftı sivil toplum ve gönüllü insanlar da ALLAH milyon kere razı olsun
    %100
    %0
    Yanıtla