SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Kompleksimizin İnşaatında Sona Doğru Geldik"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Orduzu Gençlik ve Spor Kompleksi, amatör, ulusal ve uluslararası müsabakaların faaliyet gösterebileceği standartlarda projelendirildi. Malatya’nın gelecek 50 yılda ihtiyaç duyulacak sportif faaliyetlerini karşılayacak spor kompleksinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

Yaklaşık 25 bin metrekare kapalı alana sahip olan Orduzu Gençlik ve Spor Kompleksi’nde antrenman salonları, antrenör ve sporcu giyinme odaları, dinlenme salonları, basketbol, futbol, sahaları, sporcu yemekhaneleri, konaklama merkezi ve otopark alanı yer alıyor. 

Orduzu Gençlik ve Spor Kompleksi’nin son durumu hakkında bilgiler aktaran, Fen İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Aknişan, “Orduzu Gençlik ve Spor Kompleksi, Büyükşehir Belediyemizin önemli yatırımlarından bir tanesidir. Orduzu Gençlik ve Spor Kompleksi’mizin inşaatında yavaş yavaş sona doğru geliyoruz. Tesisimizin yapıldığı alan Orduzu Bölgesinde yer alıyor ve burası gün geçtikçe belediyemiz tarafından yapılan yatırımlar neticesinde cazibe merkezi haline geliyor. Orduzu Bölgesi özellikle 2019 yılından itibaren Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın yapmış olduğu yatırımlardan dolayı ivme kazandı. Göreve geldiğimizde ilk olarak Fuar Merkezimizi, Güldal Akşit Bulvarımızı tamamladık. Orduzu Gençlik ve Spor Kompleksi’nde ise çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Şu anda kompleksimizin inşaatlarında sona doğru geldik. Kapalı spor salonumuz, jimnastik salonumuz ve konaklama merkezimizin inşaatı bitmek üzere, inşaatın hemen akabinde çevre düzenlemesine başlıyoruz. Çevre düzenlemelerinin ardından da vatandaşımızın istifade edeceği bu güzel tesisi memleketimize kazandırmış olacağız. Tabii bu lokasyon 2028 yılında yapılacak EXPO’nun düzenleneceği bir alan olduğu için yaptığımız yatırımlarla burası EXPO içinde hazır olacaktır. 

Yaklaşık 25 bin metrekare kapalı alan inşaatımız var. Kapalı alan içerisinde bulunan çok amaçlı kapalı spor salonumuzun 5 bin kişi kapasitesi var. Tesisimizde amatör müsabakalar da yapılabileceği gibi ulusal ve uluslararası müsabakalarında düzenlenebileceğini söyleyebiliriz. Çalışmalarımız bu yönde devam etmektedir. Basketbol, voleybol, diğer amatör branşlar ve kültür etkinliklerinin düzenlenebileceği, çok amaçlı bir salon inşa ediyoruz. Diğer tarafta ise uluslararası müsabakaların düzenlenebileceği bir jimnastik salonumuz var. Bir de yurt içi ve yurt dışından müsabakalara katılacak sporcularımızın konaklayabileceği bir konaklama merkezi de yaparak, burada önemli bir spor kompleksi inşaatı gerçekleştiriyoruz. Kompleksimizi inşallah kısa sürede tamamlayacağız. Takvimlerimizi buna göre ayarladık. Çevre düzenlemelerinin bitimimin akabinde de tesisimizi hizmete açacağız. Tesisimizin Malatya’mıza ve bölgemize kazandırılması noktasında Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a ve Fen İşleri Dairesi’nde teknik ekip olarak çalışan mesai arkadaşlarıma ve müellif firmaya teşekkür ediyorum. Orduzu Gençlik ve Spor Kompleksi’mizin Malatya’mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Orduzulu (9 ay önce)
    Lokasyonu (Yeri) Çok Saçma oldu zaten tabiat parkı, piknik alanı, Malatya Spor Tesisleri, Gençlik Spor Havuzu ve bir çok düğün salonunun olduğu trafiğin kaldırmadığı yere 5 000 kişilik spor salonunu bura yı seçmek akıl dışı bence. Hafta Sonu bi müsabaka olsa siz düşünün oranın halini veya bir konser vs. vs. Bura olsun diye karar verenlere bi kaç sene sonra halk beddua eder...
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (9 ay önce)
    Belediye vatandaşını Malatya'dan göndermek için elinden geleni yapıyor tesis diye yaptığı yerler hep ücretli horatada Allahlın suyunun olduğu yer insanlar daha yaklaşmadan elinden makmuzla koşarak geliyorlar yakınca da yüzme havuzumuz halka açık açık diye reklam yapıyorlar ama minik minik çocuklardan parayı alıp parası olmayanı içeri sokmuyorlar sosyal belediyecilik sıfır sıfır
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bynedim (9 ay önce)
    Ayranımız yok içmeye taksiyle gidiyoruz spor kompleksine
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet can (9 ay önce)
    Malatya ya ilk geldiğinde bu adam için ne olumlu şeyler dediler neler sonrası ortada mafya kenti oldu güzelim Malatya uyuşturucu kullanımı ilkokula kadar düştü deprem sonrası yağmalanmayan tek bir yer kalmadı ve halen enkazlar yıkımdan kalan onları bile yağmaliyorlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet can (9 ay önce)
    Güzelim hayvanları ufacık yerlere hapsedip övmek nedir o cehennemi orduzupinarbaşinda yeşil yeşil dair hersey i yok ettiler ve etmeye devam ediyorlar Orduzu nun rant ini yemeye doymadılar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cero (9 ay önce)
    Milletin oturacak evi yok fakat bunlar kaynakları ve enerjiyi spor compleksine harcamaya devam ediyorlar. 6-7 aydır sehrin bir çok yerinde sokaklarda aydınlatma dahi yok ve şehir hayalet bir şehre dönüşmüş durumda. Sanki şehirde herşey güllük gülüstanlık da spor kompleksi ile vakit harcıyorlar. Spor kompleksine daha sonra devam edersiniz siz önce şehri bir düzeltin bakalım.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Mehmet can (9 ay önce)Cero isimli kullanıcı yorumuna
    Napsin adamlar kendi müteahhitlerin zengin etmesinler mi kendileri bu ihalelerden nemalanmasınlar mi içine ettiler güzelim orduzu Pınarbaşı nin eskiden bir doğa harikasıydi çam bırakmadı orman bırakmadı okul yaptılar oraya spor tesisi yaptılar göleti kenarına hayvanat bahçesi yaptılar güzelim hayvanları oraya hapsettiler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • elk (9 ay önce)
    milletin hava alacagı yerleri tektek peşkeş cekiyorlar herşeyimiz tamam bir spor kompleksimiz eksik orduzuya niye yapıyorsunuz yeşil alan kalmadı artık..
    %74
    %26
    Yanıtla