SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Komutan Dikkatle Okudu

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:11:09
Komutan Dikkatle Okudu
A- A+ PAYLAŞ

2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Kongre ve Kültür Merkezi’nde Çanakkale ile ilgili “Biz değil miydik” adlı sergiyi incelerken, 2 panonun önünde durarak, yazıları dikkatle okudu.. Orgeneral Mendi’nin okuduğu panolardaki yazılardan biri “Bir bayram tebriği”, diğeri de “Çanakkale’yi ziyaret edeceksin” başlığını taşıyordu.

Orgeneral Mendi’nin dikkatini çekerek okuduğu panolarda yer alan yazılar şu şekilde;

“BİR BAYRAM TEBRİĞİ”

"Yarın Kurban Bayramıdır. Yüz binlerce muvahhidinin Kâbe-i Muazzama'da Dergâh-ı Ulûhiyet'e yöneldiği, Rahmet-i İlâhiye kapılarının Âlem-i İslâm'a açıldığı gündür. İngiliz vahşeti, Fransız denaeti, Rus zulüm ve esareti milyonlarca İslâm kardeşimize bu sene Kâbe-i Muazzama'nın yollarını kapadı. Bu melanet elbette Gayretullaha dokunacaktır. İslâm Ordusu pek yakında mansur ve muzaffer olacaktır. Gelecek yılın bu günleri, dört yüz milyon ehl-i İslâm hür, müstakil ve müttehit, Livaü'l-hamd-i Ahmedî altında, Al-i Osman bayrakları sayesinde, müştak ve müftehiri olduğu Beytullah'a kavuşacak, "lebbeyk!" diye haykıracaktır. Her evde, her bucakta, tehliller ve tekbirlerle kurbanlar kesilirken, biz de Kerevizdere kurbanlarımıza ve şehit kardeşlerimize Fatiha'lar gönderelim. Bizler, ya şehitlik ya da gazilik duygusuyla Hakk'a bel bağlayalım. Tâ ki dinimiz kurtulsun, namusumuz masum kalsın. Nâm-ı millet yükselsin. Vatan ebedi şan ve şeref bulsun. Bu mübarek gün vesilesiyle zabitan ve efrat arkadaşlarımın gözlerinden öper, cümleyi tebrik ederim./ 14. Fırka Komutanı /Kaymakam Kâzım Karabekir”

“ÇANAKKALE'Yİ ZİYARET EDECEKSİN”

“Dönemin İçişleri Bakanı Şükrü Kaya, 1934 yılında 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümü nedeniyle düzenlenen törenlerde bulunmak üzere Çanakkale'ye gidecektir. Veda etmek için geldiğinde Atatürk ona şunları söyler: “Çanakkale'yi ziyaret ettiğin zaman aziz şehitlerimizi de ziyaret edeceksin. Mehmetçik abidesinin başında, dilinin bütün talâkatıyla konuşacaksın. Burada rahat ve huzur içinde yatınız, diyeceksin. Siz olmasaydınız, siz göğüslerinizi çelik kalelere siper etmeseydiniz, bu Boğaz aşılır, İstanbul işgal edilir, vatan toprakları istilaya uğrardı, diyeceksin. Orada, Çanakkale'de yalnız bizim şehitlerimizi değil, bu toprak üstünde kanlarını döken insanları da saygıyla anacaksın."

HABER-FOTO: Burhan KARADUMAN- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız