SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Konteyner Kent İçin Alt Yapı Düzenlemesi

Konteyner Kent İçin Alt Yapı Düzenlemesi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 180 bin metrekare arazi üzerinde oluşturulan ve ilk etapta 2 bin 100 konteynerin kurulacağı alanda, dolgu ve altyapı çalışmaları başladı.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremin ardından evleri yıkılan ya da hasar gören depremzedelerin mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışmalar hızla devam ediyor. Bu çerçevede depremden hemen sonra başlatılan geçici barınma imkanı sağlayan konteyner kentin kurulum çalışması, İnönü Üniversitesi'nin karşısındaki 180 bin metrekare alan üzerinde başladı.

İlk etapta 2 bin 100 konteyner kurulması planlanan bölgede zemin ve altyapı çalışması hızlı bir şekilde sürürken, en geç 1 ay içerisinde konteyner kentin bitmesinin planlandığı belirtildi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Mehmet haccar (1 yıl önce)
    ben evem yıklmış konteyner verrsanız teşkur edyoruz
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Elazığ gerçekten kardeş şehir Allah razı olsun tüm Elâzığlılardan bizlere evlerini açtılar sağolsunlar
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ne kardeşliğini gördün? yüzlerce ev boş kiraya veren yok 500 ₺ olan kirayı 2bin ₺ yapmışlar deprem olduğu gün ne hikmetse bütün boş evlerde olan ilanlar deprem günü kaldırılmış bu mu kardeş şehir Allah yukarıda 10 kişi girmediğimiz yer kalmadı komşusuna sorduk dün ilandaydı bugün kaldırdılar dedi allahtan korkun ya Elazığ da bu depremi yaşadı Allah yukarıda Allah görüyor bunları hepsinin hesabı sorulacak kimse bana kardeşlikten bahsetmesin boş dairelerin fotoğraflarını çektik az çok elimizde var, daha depremden önce diyorlardı yakıt ve aidatı ödeyin yeter şimdide kimse kiraya bile vermiyor Allah’a havale ediyorum.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Adamlar depremin 2. Gününden itibaren araçlarıyla erzak giyim yardımı yaptılar. Kaç araç geldi Allah onlardan razı olsun. Elazığdaki fırınlar malatyaya ekmek yetiştirmek için kendi halkına bile sınırlı verdiler. Bu tarz fırsatçılar var maalesef ama hepsinin öyle olduğunu göstermez. 100 kişiden 10 tanesi fırsatçıysa 90ını yardım için seferber oldu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya’da ki evsahipleri bedava mı veriyor. TOKİ’de ki evlere 10 bin TL diyor utanmazlar. Benim ev sahibim gelmiş bana evden çık diyor. Müsade istedim. 3 gündür koca Malatya’da ev bulamıyorum. 10 bin den başlıyor kiralar. Velhasıl bu iş Elazığ Malatya vs işi değil. Ahlaksız her yerde ahlaksızdır. Ayrıca depremin ilk 2 günü Elazığ’dan mahallemize ekmek lahmacun su döner dürümler getirildi sağolsunlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yunus44 (1 yıl önce)
    Mehmet Çınar nasıl halen dışarıda? Aklım almıyor. Diyorlar ki müteahhitler ne yapsın, zemin kötüydü bostanbasinda. Zemine 12 imar veren 15 kat imar veren suçlu o zaman. En sonunda zemini yumuşak yaratan Allah suçlu deyip kapanacak bu konu. Bu nasıl bir şey yav. Kolonlar pert.
    %93
    %7
    Yanıtla