SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Koruyana Yardımcı Olunmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:35:32
A- A+ PAYLAŞ

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, "Nemrut Dağı, Türkiye ve Anadolu'nun güzelliğidir. Kim koruyorsa, onlara sahip çıkana elimizden geldiği kadar yardımcı olmamız lazım" dedi. 

Malatya 3. Uluslararası Film Festivali'nin kapanış programı nedeniyle Malatya’ya gelen ve Belediye Başkanvekili Ertan Mumcu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay'la birlikte Vali Vasip Şahin'i ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, film festivalinin açılışı nedeniyle Malatya’ya geldiğini ifade ederek, "Antalya Altın Portakal ve Adana Altın Koza Film Festivali gibi Malatya 3. Uluslararası Film Festivali'nin de süreklilik arz etmesini diliyoruz. Bakanlık olarak her zaman biz maddi ve manevi desteğimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Türkiye'ye 31 buçuk milyon turist geldiğini söyleyen Arıcı, bu sayıyı daha da arttırmak gerektiğini vurguladı. Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran AK Parti Antalya eski milletvekili, aynı zamanda Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Genel Başkanı, eski hakemlerden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Arıcı, bir basın mensubunun "Nemrut Dağı eteğinden yol açılıp, Malatya ile Adıyaman tarafından gelen turistlerin her iki ile geçme çalışması var. Ancak gerçekleşmedi. Bu konuda ne diyorsunuz" sorusuna karşılık şunları söyledi:

"Bu konuda bana ulaşan bilgi yok. Bakan beyin tasarrufunda olan bir konu olabilir. Ama, Nemrut Dağı'ndaki tarihi güzellikler bir mirastır. Onları korumamız gerekiyor. Nemrut Dağı konusunda zaman zaman Malatya ile Adıyaman arasında bazı durumlar olabildiğini duydum. Nemrut Dağı, Türkiye ve Anadolu'nun güzelliğidir. Kim koruyorsa, onlara sahip çıkana elimizden geldiği kadar yardımcı olmamız lazım."

Vali Vasip Şahin de, "Sayın bakan yardımcımıza bir takım sorunlarımızı aktarma imkanı bulduk. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait konulara Malatya olarak kapsamlı bakıp, hedefi ona göre çizmek gerekiyor. Böylece kat etmemiz gereken mesafeyi daha fazla alırız diye düşünüyorum" şeklinde konuştu. 

Öte yandan, Vali Şahin tarafından Arıcı'ya tepside kuru kayısı hediye edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız